STOCKHOLM!

Heellllooo!
Vi är i Sverige! Hur bra känns inte det = super bra!!!
Vi sitter nu på Bromma flygplats och försöker bara ta det lugnt. Vi ska sitta här ett par timmar,
vi kommer till Umeå 17.25, så det är ju som en stund kvar.
Flygresan hem har gått jätte bra. Landningen från Nairobi till Amsterdam var verkligen den bästa jag varit med om i hela mitt liv. Vi kände inte ens att vi landade, då är det bra!
Vi är så otroligt nöjda över att få andas svensk frisk luft. Luften i Afrika går inte att beskriva, men den är lååångt ifrån bra.

Som sagt, Sverige. Vi är här!
Ikväll blir det kalas hos Sofia, sedan förhoppningsvis lite melodifestivalen. Det känns så ofattbart att vi bara är drygt 60 mil bort från våra älskade, igår var vi 1000mil. Det är mycket!

Nu ska jag vara lite social med mina medresenärer. Dom är förövrigt underbara. Ett underbart gäng!
Men nu vet ni att vi är i rätt land och att allt gått bra.
Vi ses snart.

Ps. Sverige är kallt, men det är skönt ;) Ds.

Pusssssssssss!

Last night in Africat.

Hello!!
Just nu sitter vi i Mallans rum och försöker fördela bilderna. Allt som allt har vi kommit fram till att vi tagit nästan 10gig bilder på en månad, det är rätt mycket kan jag lova. Mallan har varit i farten med kameran, då kan det inte bli så mycket annorlunda. Men det känns kul med en massa bilder, minnen för livet!

Idag har varit en bra dag. Vi har jobbat och stått i. På rasten lekte vi jätte mycket med barnen, Sonny lekte Spiderman och klättrade runt i en ställning. Det var en riktigt mysig dag på Arcadia faktiskt. Men även idag vågade vi oss inte på att äta lunch där, så vi slutade vid 12.
Eftermiddagen såg ut precis som vanlig, solning. Dock var det ganska molnigt idag, men när solen väl var framme så var det rätt varmt.

Imorgon blir sista dagen på Arcadia. Och vid 11.30 ska vi fara hit till skolan för att bada lite med barnen. Eftermiddagen innebär pressarläge, om solen vill vara på vår sida dvs.

Som sagt nu sitter vi här och ska snart gå till köket och fixa lite fika. Sedan har vi tänkt att se film, troligtvis blir det Sandor/Ida. Sista filmkvällen i Afrika.
Det tycker vi om!
Imorgon vid den här tiden sitter vi på flygplatsen, det ser vi fram emot!

Snart ses vi! Jag längtar! Ta hand om er nu sista dagarna, så landar jag i Umeå på lördag! Sweden here I come!

1år och en månad med dig hjärtat, tack! <3 Jag längtar efter dig!

Pussar och kramar från ett varmt Afrika. Nästa gång vi hörs så är jag nog i Sverige.
Tack för den här månaden Malin Rehn, Johanna Olsson, Nichlas Granath och Sonny Johansson, you have been angels!

Acorn Special School

Hello!
Imorse gick jag och Mallan och tränade, första gången på gym på snart en vecka. Det var riktigt skönt,
dock var jag inte så taggad när jag vaknade. Jag har verkligen inte sovit bra i natt, vaknat flera gånger.. Jag saknar verkligem min säng. Verkligen! Jag vet en tjej som kommer att kasta sig i den på lördag!

Efter frukosten gick vi iväg på Arcadia och var bara där en liten stund, tills rektorn på skolan tog med oss till Acorn Special School. Det var där Malin och Nichlas var förra veckan, och den dagen hade varit jätte jobbig för Malin, så jag förberedde mig på det värsta. Men när vi kom dit möttes vi av jätte mysig personal. Alla var så välkomnande och visade oss runt. Vi fick börja med att gå ut i olika klasser, och jag gick till en klass med 7 pojkar. Alla hade ett märkbart hinder för sin utveckling, vissa kommunicerade bättre än andra. Vi sjöng och gick igenom skolmaterial sedan var det dags för break. Vi var ute på skolgården en stund och då var vi alla tillsammans. Vi följdemed en liten pojke och matade kaninerna som dom hade på skolgården, det var så mysigt!
Efter breaket hamnade vi i samma rum. Det var ett rum där dom genom terapi påbörjar en utveckling för att barnen ska lära sig stå/gå/sitta osv. Jag fick sitta bredvid en jätte trevlig man som hetter Gerrald. Han satt och berättade en massa för mig om hur barnen kan hamna i den situation de är i. Och att föräldrarna kan påverka ifall barnet ska bli skadat. Han berättade exempelvis att om mamman trycker ihop benen medan hon håller på att föda så kan barnet få en skada i hjärnan, pga blod- och syrebrist. Han berättade en massa saker, och det var verkligen jätte intressant. Sedan frågade han när jag hade tänkt att skaffa barn, gifta mig osv.
Som sagt, en jätte trevlig kille. Och det var inte alls jobbigt att vara där, snarare tvärtom. Vi mådde bra av att se att de behandlade barnen på ett jätte bra sätt.

Sedan kom vi tillbaka till skolan där vi fick Fish and Chips till lunch. Inte helt fel faktiskt. Chillning i solen ett par timmar, sedan gick Jag, Johanna, Nichlas och Sonny iväg till Junction för diverse inhandlingar. Det kändes jätte bra att göra bort lite. Jag har under hela resan resonerat så att - ja, men vi har tid, jag behöver inte handla det nu, vi jämför priser osv. Men det är ju faktiskt inte länge kvar nu. Och på fredag har vi tänkt att köra en hel eftermiddag i solen, sista rycket. Ja, jag är nog inte helt frisk. Men jag vet ju vad jag har att brås på när det gäller solning. Dock är vi lite missnöjda. Vi har varit här i 4veckor och det syns verkligen inte. Vi får skylla på att vi har jobbat en del, då solen är som varmast. Men det är ändå på något sätt som att solen inte tar på så mycket... Säger vi, innan vi bränner oss... Haha. Mallan är iallafall brun. Grattis till henne.
Som sagt, ta vara på soltimmarna var det. Det blir nog en snabbsväng förbi Juntion imorgon också efter jobbet. Men sedan blir det pressarläge.

Ikväll ska vi börja packa lite smått. Malin har redan börjat. Men jag ska nog bara plocka ihop det jag vet att jag inte kommer att ha någon mer användning av. Sedan ska Jag, Sonny och Johanna kvällsbada också. Dom andra badkrukorna kommer att stå på sidan.
Som sagt, inte länge kvar nu. Och ni förstår nog inte hur mycket jag ser fram emot att få komma hem.
Sova i sin egen säng, andas frisk luft, umgås med människor som gör mig gott och bara känna den här tryggheten.
Det blir underbart!

Marielle, bio låter jätte bra. Har faktiskt själv haft samma tanke. Lovely!

Ta hand om er så ses vi snart!
Tänker på er!

PUSS!

Tisdag,

Hello!

Gårkvällen var jätte mysigt, bion här var awsome. Vi såg Bedtimes Stories med Adam Sandler. Det var faktiskt bra, man fick sig ett gott skratt. Det bästa av allt var att det var otroligt billigt. Bion, dricka, popcorn och godis kostade allt tillsamman 40kr. Helt otroligt. Och salongen vi satt i var stor och rymlig. Lätt mycket bättre än i Sverige!

Idag bytte jag och Johanna klasser också, så nu är jag i Leannes klass. I den klassen är dom 2-3år. Imorse när vi kom dit började det med att en kille var tvungen att be jätte länge om att få gå på toaletten. Han frågade inte på rätt sätt tyckte läraren, medan hon själv satt och höll på med sin mobiltelefon. Engagerat... Till slut fick han gå, men då visade det sig att en annan flicka kissat på mattan och på golvet. Ja, vad säger man.
Dagen flöt på bra annars, Leanne höll på med sin mobiltelefon en hel del, och jag får det inte riktigt att gå ihop. Hon ser verkligen jätte oengagerad ut. Börjar smsa på lektionen osv. Annat är det i Sverige. Hon kunde ju iallafall gått till ett annat rum, eller hållt telefonen under bordet.
Vi vågade oss inte på att äta lunch på praktikplatserna, inte efter matförgiftningarna vi råkat ut för. Så vi gick hem lite tidigare istället och åt lunch här. Efter det lade vi oss bara i solen en stund. Det var skönt.

Vi gick ut och åt middag, vi kom fram till att det troligtvis var vår sista vistelse på Javahouse. Men det var gott, jag åt en tomat/ost toast. Yummie :)
Ikväll blir det nog bara lite kortspel på balkongen.
Och imorgon väntar en dag på särskolan som Malin och Nichlas var på förra veckan. Det blir spännande.

Nu är det inte länge kvar mina vänner.
Take care!

Puss!

Cinema in Africat

Hejhej!

Idag var vi på en gymnasieskola här i Afrika. Dock minns jag inte vad den hette, men vi blev förvånade iallfall när vi kom dit. Vi hade förväntat oss en skolbyggnad under lite sämre förhållanden än Sveriges,men med korridorer, skåp och skolsalar. Men nejnej. Skolan låg i ett lite mindre slumområde och bestod av plåttak och plåtväggar.
Svenska skolan har ett samarbete med den skolan, så vi var inte helt främmande för dem. När vi kom in i klassrummet började dom ropa efter oss och ville att vi skulle sitta bredvid just dem. Det var roligt att se faktiskt. Jag fick vara med på en religionslektion och två engelska lektioner.
Denna skola grundades i slumområdet för ett par år sedan av ett par lärare. Dom började sin undervisning under ett träd, och sedan fick de in pengar att för att köpa plåt. Ja, det var en upplevelse att se faktiskt. Och även denna dag var otroligt nyttig. Man jämförde bara med Dragonskolan, och inser vilka otroliga förutsättningar det finns, länder emellan...

När vi kom hem så lade vi oss i solen en stund, och jag lyssnade på min ljudbok. Jag är alldelens i slutet nu, och jag längtar verkligen tills jag kommer hem och får se filmen. Det blir awsome! :)

Ikväll till middag fick vi pannkaka, inte helt fel kan jag lova. Dom var dock lite torra, men det gick bra.
Nu ska vi snart iväg på Junction och vi ska se på bio. Vi vill även lägga till den erfarenheten i vår väska; att vi har varit på bio i Afrika. Vad vi ska se är fortfarande oklart, men det ska bli jätte roligt faktiskt!

Hoppas ni tog hand om Lina under hennes besök i Umeå, jag hade så gärna velat träffa henne. Men om ett par månader så.... :)

Take care, me love you!
Pussar

Ngong Hills

Jambo!

Om ni bara kunde inse hur less jag är just nu alltså. Helt galet!
Imorse klev vi upp vid 7.30 och gick och åt frukost. Gjorde i ordning lite matsäck också för dagen.
Sedan gav vi oss iväg bort mot Ngong Hills och resan tog väl drygt 45 min.
Efter det var det bara att vandra, upp och ner över 7 höga kullar. Jag skämtar inte när jag säger att vissa var typ rätt upp.
Helt sjukt vad det tog i benen, bra träning det där ;)
Efter halva vägen var det lunch, och jag tror aldrig att jag har ätit en så god macka i hela mitt liv. haha. Den var så efterlängtad ;)
Att vi skulle få se Kilimanjaro eller Mount Kenya kunde vi ju glömma. Tydligen hade inte ens rektorns fru här ifrån skolan sett något av det, och hon har gått där måånga gånger. Sedan hade vi blivit varnade för att bufflar och rövare kunde finnas där också, men dom visade sig inte heller. Så det kändes ju rätt tryggt.

När vi kom tillbaka till skolan väntade ett efterlängtat bad, och sedan har vi bara tagit det lugnt i solen.
Nu efter middagen har vi flickor tänkt att gå iväg på Junction. Bara för att känna lite frihet. Man blir verkligen instängd här på skolan. Johanna var sugen på glass, så vi får väl se vad som blir av den saken..

Nu är det bara 5 dagar kvar tills jag lyfter här ifrån.
Det ska bli så skönt att komma hem. Att få träffa människor som jag mår bra av ska ses som en naturlighet, men nu har jag inte kunnat det på länge, så därför ska jag verkligen ge er tid sen!
Vi ses snart!
Love you!!

Puss!

The last saturday in Africa.

Hello!
Nu är nedräkningen i fullgång. Alla dagar som passerar nu kan man säga att de är dem sista, idag är det sista lördagen, imorgon sista söndagen, osv. Det känns bra. Vi har hunnit med så mycket och känner oss alldelens nöjda. Dock känns det som att vi är på väg hem redan nu, trots att det i praktiken är drygt en fjärdedel kvar. Men det går snabbt.

Imorse kände jag mig som värsta lyxhustrun. haha. Vaknade tidigt på morgonen och insåg att jag inte hade någonting att göra fram till 10 då frukosten serveras. Efter att ha legat i sängen bestämde jag mig för att kliva upp, och gå och simma. Det var underbart. Då kände jag mig som värsta lyxhustrun med pool på bakgården. Simmade i 30 min, duschade och sedan väntade en god frukost.
Sedan gick vi iväg på Toymarket - en marknad som vi har hört mycket gott om. Det var helhäftigt. Det kan jämföras med en labyrint av kläder. Det fanns hur mycket kläder som helst, dock ingenting som föll oss i smaken. Det som förstör shoppinghumöret är att man inte ens kan ta i något utan att dom är framme "i give you special price, special price! ". Det är lite drygt faktiskt.
Vi kom hem från Toymarket mitt på dagen och då lade vi oss vid poolen en stund. Sedan var det dags att agera turister. Vi satte oss i en buss här ifrån skolan och åkte ut på sightseeing. Det var faktiskt roligt, men fruktansvärt varmt. Vi åkte runt nere i Downtown, skyskraporna är rätt höga där kan jag tillägga. Sedan stannade vi av vid ett indiskt köpcenter och chillade där en stund. En helt okej dag.

Ikväll har vi varit på Junction en sväng. Vi gick såklart på Javahouse där jag åt en morotskaka. Helt sjukt hur billigt det är med fika där. Den var stor och kostade liksom 18kr. Kommer kännas jättedyrt att komma hem till Sverige igen. Men vi får passa på att njuta medan vi kan ;) 
Nu har dom tänt en liten brasa vid poolen och hade tydligen tänkt att ha lite barbecue. Helmysigt! Sedan funderar vi på att krypa upp i en soffa och se lite melodifestival, vi har ju faktiskt SVT här nere ;)

Imorgon ska vi vandra på bergen, på Ngong hills. Vi ska vara ute i drygt 4timmar och promenaden är ungefär en mil. Där uppifrån ska man se Kilimanjaro och Mount Kenya, som är Afrikas högsta berg. Det blir häftigt!

Ta hand om er, och njut av er sista helg. För om exakt en vecka är jag hemma, och då ni. Det blir lovely!
Hoppas v8-festen blir lyckad mum and dad. Tänk på att det kunde ha varit jag som stod i baren ;) Next year!

Vi är förövrigt med på Dragonskolans hemsida också, det är ju lite småroligt! http://umea.se/dragon/arkivsenastenytt/barnochfritidinairobi.5.1a2f41f611f8f8225568000717.html

Pussar !

Halvt lag.

Hello Sverige.
Här i Afrika händer det grejer kan jag lova.
Mallan och Nichlas besökte sjukhuset idag, efter att ha varit dåliga sen igår. Det visade sig att dom dragit på sig matförgiftning. Det är inte okej. Vi tror att dom har fått det sedan dom åt på Amicus, eftersom att inte vi andra fått i oss något, och vi äter ju i princip samma sak. Sonny är inte heller på topp, eller igår var värre. Idag mår han bättre.
Jag och Johanna däremot är det inga större problem med. Men idag har inte alls varit en speciellt rolig dag, man bryr sig ju verkligen om varandra, och vill inte att någon ska åka dit. Vi klarade oss ändå i 3 veckor...

Så imorse var det bara jag och Johanna som vandrade iväg till praktiken. Vi kom dit och hade gudstjänst med barnen. Sjöng gudsånger och rektorn på skolan hade en lektion om hur barnen måste lyda Gud. Efter det var det mellanmål, och tror ni inte då att två av barnen spyr. Helt sinnes, då försöker vi hålla oss i från sjuklingarna här på skolan, och när vi kommer dit är det inte så mycket bättre där. Hur som helst satte dom bara på barnen nya kläder, så var den saken ur världen. Jättedåligt att dom inte meddelar föräldrarna eller nånting...
Sedan åkte vi iväg hit, till Svenska skolan. Vi badade med barnen en stund och försökte lära dom att simma. Sen åkte barnen tillbaka till Arcadia och vi satte oss för att äta lunch. Pastasallad med bröd. Det var faktiskt gott!
Under dagen har jag funderat otroligt mycket över hur Scolla orkar vara så arg hela tiden. Det går inte att förklara, men jag blir typ rädd för henne. Till och med när hon skrattar och berömmer barnen så låter hon antingen arg, eller så låter det som att hon hånar dem. Jag känner mer och mer hur barnen ter sig till mig, jag håller om dem och visar dem att jag bryr mig. Det känns faktiskt bra.

Eftermiddagen ägnades åt att sola och bada. Malin och Nichlas kom tillbaka från sjukhuset och var lagomt slut på. Så hemskt att se, när man vet att varken jag eller någon av dem kan påverka situationen. Dom gick och la sig, och sedan gick jag och Johanna på Junction.

Det händer inte så mycket här idag, förutom att som sagt, att halva laget är sjukt. Vi hoppas såklart att dom ska börja må bättre. Och vi funderar på att bara se någon film eller så ikväll. Bara ta det lugnt i alla fall.

Nu har vi knappt en vecka kvar här i värmen. Det känns konstigt att måsta vänja om sig till vinterväder. Men när det innebär att jag ska få träffa mina nära och kära så överväger det helt klart! Ni ska bara veta hur mycket jag tänker på er!

Take care, and have fun!
Lina är i Umeå nu, och Emelie är i Afrika. Det tycker jag är dålig tajming. Men vi ses snart my friend!

Puss.

Update.

Hallo!
Idag är en bra dag, det känner jag.
Förra veckan var värre, när AnnCharlott åkte hem, då kändes det lite tungt faktiskt.
Som att bli lämnad i stora Afrika ensam,
men veckan har gått supersnabbt, och det har gått upp för mig att tiden här nere bara rinner iväg.
Vi är med om så mycket hela tiden känns det som, så nu är det inte samma hemlängtan.
Nu försöker jag bara ta vara på de sista dagarna här nere, när jag vet att jag inte kan göra något åt situationen.
Det känns bra av mig faktiskt!
Men ni ska veta hur mycket jag ser fram emot att komma hem, bara 9dagar kvar innan vi når svensk mark. Galet ändå vad tiden gått fort..

Idag var vår andra dag på Arcadia. Mallan och Nichlas gick med oss dit för dom ville fota barnen och sedan skulle de fara med rektorn på skolan till en särskola, vi ska dit på onsdag. Malin tog det tydligen väldigt hårt. Hon har varit helt knäckt i eftermiddag efter allt dom sett. Deras livssituation är tragiskt, och hon bröt ihop. Jag tycker verkligen synd om henne, och blir lite nervös inför våran dag där. Som sagt, jag är minst lite känslig som henne, och nu har vi varit med om så mycket här nere, så minsta lilla får en att bli psykiskt berörd.
Hur som helst, vi tog kort med barnen och sedan fortsatte jag praktisera i teacher Scollas klass. Idag var hon lite mer aggresiv mot barnen, slog två pojkar på händerna med en plastpinne och hade bara en negativ attityd. Det var inte så att jag var nära på att bryta ihop, men det är klart man påverkas av det. Barnen är liksom 4-5år och får skäll om de målar utanför kanterna på en bild, eller om de viskar mellan varandra.
Men jag kände ändå att jag gav mycket kärlek till barnen idag. Jag strök dem på ryggen, höll om dem, lekte med dem på rasten och berättade för dem att de var duktiga. För det är dom!
Det värsta är ändå att Scolla ger mig ett sudd, för att jag ska kunna gå runt att rätta barnen, så ropar de efter mig och säger "kan du sudda bort det här,jag skriver så fult" och det är långa vägar från fult, men dom vet att dom får skäll om dom inte gör det finare. Det är hjärtskärande faktiskt.
En av pojkarna visade en bild på tre tecknade barn, två pojkar och en flicka, då sa han "teacher Emelie, this is you, me, and Muugi, and we are friends"
Lilla vän, tänk om man fick ta med dem hem.....
En annan pojke som jag också hjälpte mycket idag, eller rättare sagt, räddade dem från Scollas utskällningar genom att hjälpa dem och säga att dem var duktiga, han sa "Please teacher Emelie, please come back tomorrow...."

Känns bara så hemskt att lämna dem om en vecka, och veta att detta bara fortsätter. Men som mamma säger, dom är inte vana vid något annat. Och det är faktiskt så, att det är föräldrarna som pushar lärarna att vara stränga, för att barnen ska lära sig. För utan utbildning kommer dem inte ta sig någonstans här i Afrika. Så visst, dom är ju ändå lyckligt lottade som ändå får en utbildning.
Scollas kommentar idag ändå "Detta är ännu en pojke som inte tycker om att skriva, så då måste vi faktiskt skrika och slå dem".
Japp, härlig pedagogik....

Annars idag då, det blev ingen fotboll för oss flickors del. Mallan var helt knäckt efter dagen och Johanna kände sig sjuk. Jag hade gärna velat spelat, men kände att vätskenivån inte var på topp och att vi inte ätit tillräckligt mycket för att orka spela en hel match. Sen visade det sig att vi kanske inte missade så mycket ändå. Tjejerna hade tydligen förlorat 2-siffrigt....

Ikväll blir väl som en vanlig kväll... Finns inte så mycket att göra här på skolan om kvällarna. Vi får inte vara ute efter 18.30. Mellan 19-21 så ska hela skolan vara tyst, för då är det Läxis (förövrigt det mest tragiska ordet som kan användas bland ungdomar...). Så då får vi varken se på teve, bada, spela tennis eller låta över huvudtaget. Lite tråkigt faktiskt. Så det vanliga är väl typ att vi spelar kort eller ser film inne på någons rum, med lite ljud.
Ska bli skönt att komma hem sen och bara göra vad man känner för att göra. Så det så!

Om 9 dagar är vi som sagt hemma, bara att njuta av lugnet Sverige, för snart så, då blir det inte lugnt längre. Då blir det andra bullar!
Just det, jag har förövrigt inlett min vandring till att lära mig dricka kaffe. Det går sakta men säkert framåt. Kaffet på Arcadia är faktiskt gott, av någon konstig anledning. Bra start där tycker jag. Dock kommer jag aldrig att överge mitt älskade te! ;)


Ta hand om er, så ses vi snart!
Love. E.


Arcadia day 1

Hallo!
Dagen började som vanligt med att jag och Mallan gick och tränade. Hon kände sig dock inte så bra, men kom ändå fram till att hon ville träna. Så vi gick dit och körde en lugn halvtimmes träning. Det var skönt!
Sen åt vi frukost, och jag upptäckte något jätte gott. Fil, musli och kanel! Supergott. Mallan upptäckte det för någon vecka sen och i morse var det min tur att testa. Väldigt bra kombination!

Sedan vandrade vi iväg för vår första dag på Arcadia. Vi var alla lite smått nervös, efter allt vi fått höra av Malin och Nichlas. När vi kom dit möttes vi av ett relativt litet gulligt hus. Utsidan är dekorerad med diverse barnfilmsfigurer, som Aristocats och Tom&Jerry. Insidan är också enormt dekorativ. Varje väg är fylld av målningar och planscher. Det är helmysgit där inne. Vi möttes av ett 20 tal barn som satt på mattan och lekte. De lyssnade på musik och lärarna gick runt och förberedde inför samlingen. Vi blev välkomnade av teacher Leanne, som visade oss runt på skolan och presenterade oss för de andra lärarna och personalen.  
Vi hade samling, dansade lite med barnen och sedan var det ute och lekte. Efter mellanmålsrasten var det dags för oss att dela på oss, så vi gick in i varsin klass. Jag gick till teacher Scollas, vilket är Nichlas förra klass. Det var förövrigt den läraren som slog ett barn med en hammare på händerna förra veckan. Så jag fick ju lite smått ont i magen när jag gick in i hennes klass. Men det gick otroligt bra. Hon gick in och ut ur klassrummet under de första 10minuterna, så jag fick en chans att lära känna barnen lite. De presenterade sig för mig och berättade vad de gjort i helgen. En helmysig grupp faktiskt.
Sedan skulle de måla i sina målarböcker vad de gjort i helgen, dom var lediga igår och i måndags. Jag fick sitta med en röd penna och markera i deras böcker när dom var klara. Barnen 4-5 år , och jätte dukiga på att rita. Jag blev imopnerad! Efter det så kom Scolla fram till mig med en penna och pennvässare. Jahapp tänkte jag, vad händer nu. Då sätter hon mig i arbete att vässa ALLA pennor som finns på de tre borden. Kul att man inte kände sig lite utnyttjad där ett tag. Vässade tills jag fick vattenblåsor på två av mina fingrar, inte okej!
Sedan åt vi lunch och sedan slutade vi.

En sammanfattning av vår första dag på Arcadia är helt klart positiv. Lärarna är trevliga och barnen är jätte lugna. Ljudnivån här går inte ens att jämföra med den som var på Amicus. Det här är rena himmelen. Dock så tror vi att lärarna försökte hålla sig lugna idag, när det var vår första dag.
Men det känns iallafall jätte bra att första intrycket av Arcadia var positivt. Nog för att mer psykiska övningar väntar oss.

Om 10 dagar ses vi, mina älskade!
Ni ska veta att era kommentarer betyder så mycket!
Ta hand om er!
With love. E.

Thought of the day
You can give without loving, but you cant love without giving.

Ännu en dag i Kibera.

Vaknade upp i morse, och jag kände mig inte riktigt på topp. Både jag och Mallan kände oss lite småsjuka. Jag hade ont i halsen och var lite snuvig. När jag ändå klivit upp var det lika bra att följa med på gymmet, dock tog jag det väldigt lugnt. Men det är bara så skönt att hålla igång på nåt sätt. När man inte känner sig riktigt frisk, saknar man mammas varma famn. Men snart är jag där, och då tänker jag inte släppa!

Efter frukosten promenerade jag, Johanna och Sonny iväg till Amicus där vi skulle ta ett avskedskort med barnen. Som vanligt hade inte informationen gått fram, så ingen visste om att vi skulle komma. Efter en stund var barnen samlade och vaktmästaren fotade oss. Han berättade då för Johanna att han aldrig tidigare fotat någongång, vilket vi i Sverige ser som en självklarhet. Korten blev mysiga, och det känns bra att fått våran tid där förevigat.
Sedan gick vi hem igen. Måste medge att det kändes drygt att gå fram och tillbaka dit för ett foto. Men man ska inte klaga.

Vid 10.30 hade Francis sagt att han skulle komma och hämta oss på skolan. Men klockan hann bli 11.10 innan han kom. Det är som man säger i Afrika, ingen kommer i tid.
Vi satte oss i en Matatu och åkte iväg för ytterligare en dag i Kibera. Vi anlände till skolan vi varit på tidigare, och överlämnade våra gåvor. Dom blev så tacksamma och sa flera gånger att "God bless us". Det kändes så bra att veta att vi gjort något för barnen där. För oss är det inga större kostnader, men för dom är det jättemycket värt. Vi delade ut lite material till barnen och sedan lekte vi med dem en stund. Glädjen bland dem går inte att beskriva. Dom hängde och klängde i oss. Skulle springa efter och ta i hand. Det var verkligen jätte mysigt. Innan vi skulle fara så bad rektorn på skolan att vi skulle komma tillbaka igen innan vi for. Vi hoppas att vi kan genomföra det, dock är tiden här i Afrika knapp, och vi vet inte riktigt var vi ska få in det. Men allt handlar om att man måste prioritera. Det löser sig!
Vi var även förbi Womens powergroup igen och handlade lite av dem. Det känns så bra att kunna bidra med lite, när man vet vilket behov dom är av allt.

Imorgon börjar våran praktik på Arcadia. Det känns spännande, men lite otäckt. Men om Mallan har klarat det, så ska väl jag också kunna klara det. Jag återkommer imorgon om hur det gick. Håll tummarna för mig att jag inte bryter ihop.

Ta hand om er där hemma.
Om 11 dagar ses vi igen!
Pussar Emelie.

A new week in Africa.

Måndagmorgon.
Och det är molnigt. Inte särskilt roligt.
Morgonen började med att jag och Mallan gick och tränade. Vi var båda otroligt trötta, men det är skönt att komma igång på morgonen, och sedan på eftermiddag slippa tvingas tänka på att komma iväg och träna. Bra planering av oss.
Vi tränade som vanligt i drygt 30-35min. Jag gick, sprang och använde lite redskap. Det är otroligt härligt att hålla igång och jag funderar ofta på hur jag ska lägga upp allting när jag kommer hem sen igen. Vill verkligen försöka fortsätta med träningen, och promenader med mamma kommer att vara en hög prioritet. Samtidigt är det skönt att träna på gym, men det kostar ju så himla mycket i Sverige, plus att det är så jobbigt att vi har så långt till Iksu, som skulle vara jätte härligt att träna på. Drygt att först gå i skola, sedan fara och träna och sedan hem. Klockan blir så himla mycket då. Vi skulle bott i stan, right mum?  ;)
Det löser sig! Jag får passa på att träna medan jag är här.

Nog om träning, när vi kommit tillbaka och duschat och så gick vi och åt frukost. Det är inte riktig hotellfrukost, men ägg, bröd, grönsaker och jucie, jag klagar inte! Dock saknar jag min fiberhavregrynsgröt litegrann, och kräm! Oj så gott det hade varit. En annan sak som vi kommit fram till att det inte finns här är hårdbröd. Ingenting man lägger särskild stor tyngd vid medan man är i Sverige, men när man är borta från det så saknar man det. DAGENS I-LANDS PROBLEM.

Efter frukosten gick vi upp till teverummet och såg Änglagård. Den är rätt lång och det var ganska tidigt på morgonen, så det blev lite segt. Men den är bra! Och Helena Bergqvist, helt underbar! Blev jätte sugen på att se Heartbreak Hotel. Det ska jag göra när jag kommer hem. Just nu så står många filmer på min lista som jag ska se när jag kommer hem. Man kommer på så mycket, men sen om det blir av blir en annan femma ;)

Nu sitter vi här i biblioteket. Mallan och Nichlas sitter och försöker uppdatera den gemensamma bloggen om deras praktik på Arcadia. Det är där jag, Johanna och Sonny ska börja jobba på onsdag. Det känns lite pirrigt faktiskt. Men psykiskt påfrestande, när dom tydligen är otroligt känslokalla. Kräver att 2 åriga barn ska rita innanför kanterna på en bild, sitta helt tyst medan de äter, inte får prata med lärarna och slår barnen om de inte sköter sig. Usch, det kommer bli jobbigt, men otroligt nyttigt att se. Vi kommer alla få enorma erfarenheter härifrån, som vi kommer bära med oss senare i livet när vi ska jobba.

Om en stund är det lunch och efter det ska vi gå iväg på köpcentret Junction. Vi ska inhandla lite åt oss själva, se om vi hittar presenter och så. Men det är så svårt, jag vet inte vad jag ska köpa med mig. Dessutom ska vi handla lite material och så till Kibera. Vi ska dit imorgon för att överlämna skolmaterial till en skola där. Vi hade tänkt att handla med oss papper, pennor, hopprep, bollar och så. Det känns jätte bra att göra en god gärning för dem som lever under sämre omständigheter,

Hoppas ni tar hand om er där hemma, i snön.
Som sagt, vädret här idag är inte så bra. Men vi går ändå i kortbyxor och linne. Det tycker vi om!

Vi ses snart!
With Love. Emelie.

Update.
Efter lunchen gick vi iväg på Junction. Där innahandlade vi en massa material till barnen i Kibera. För 460 kr fick vi;
80 skrivhäften, 40 blyertspennor, 3 pennvässare, 3 plancher, 2 bollar, 6 tennisbollar, 2 stora paket med tavelkritor, 4 förpackningar kritor och 4 förpackningar med frägpennor, 5 linjaler, 4 hopprep och 10 sudd.
Det känns jätte bra faktiskt att lämna över det imorgon.
Efter att vi varit och handlat skolgrejerna gick vi runt inne på Junction, provade lite kläder och bara chillade på.
Sen gick vi och kollade när tjejlaget från skolan spelade fotbollsmatch. Dom förlorade.
Under matchen kom rektorn fram till mig, Johanna och mallan och frågade om vi kunde spela deras sista match som dom har på torsdag. Dom har varit på oss om att vi ska vara med och spela sen vi kom, och nu sa vi Ja. Det kommer bli mycket spännande, men roligt. Dock är dom inte så seriösa i sina matcher, så förhoppningsvis behöver vi inte ha någon större prestationsångest.

Nu ska vi snart gå och sätta oss och se film. Det är väl i huvudsak vad vi gör på kvällarna; Kollar datorerna, fixar fika och sedan ser vi film. Men det är mysigt tycker jag.

Take care!


Chilling sunday

Idag har varit en otroligt lugn dag, vi har inte gjort några större utsvävningar alls!
Gårkvällen blev jätte lyckad, och jag tror alla hade roligt. I alla fall verkade det som de :)
Imorse klev vi upp vid 10 och gick och åt frukost,
sedan intog vi pressarläge! Och där har vi legat hela dagen.
Simmade 25min också, grymt härligt. Vattnet är dock lite kallt, men efter ett par timmar i solen så är det bara uppfriskande :)

Ikväll väntar Javahouse, åter igen. Jag kan säga att det är inte jag som lägger det som förslag, men jag följer gärna med dit. Jag tror vi har varit där 4 gånger på två veckor, ikväll blir femte.
Det är jätte billigt där, och supergott. Hittills har jag smakat; Jordgubbs-smoothie, Choklad/Banan-milkshake, Chocolate chip-milkshake, Ananasjucie, Mangojucie, Strawberry Crush-juice och även en kycklingsallad.
Ja, ni hör ju. Det är ett beprövat ställe efter en sån kort tid. Men vi gillare ;)

Imorgon blir en super morgon. Jag och Malin ska kliva upp innan frukosten för att gå och träna. Sen när vi kommer tillbaka till skolan så ska vi göra frukost för att sedan ta med oss upp till teverummet där vi ska ha mysmorgon och se Änglagård. Det kommer bli jätte mysigt!!! Ska krypa upp i soffan med täcket omkring mig och bara njuta!
Efter det så har vi planerat att gå på Junction för att inhandla lite saker till oss själva, men även sådant som vi ska ta med oss till Kibera på tisdag. Bland annat pennor, papper och hopprep. Det känns jätte bra att vi ska göra en liten insatts för barnen där. Visst, det är inte stor förändring, men vi tittar i alla fall inte bara på. Jag blir stolt över oss!

Min ansikte är i dagsläget torrt som en öken. Flagnar typ överallt, och det är inte så taggat faktiskt. Men som vi säger här nere, vi har tid på oss att ta igen det! :D

Hoppas allt går bra för er där hemma.
Jag vet att min älskade familj varit och välkomnat lillbebben idag. Jag hoppas ni kramade om honom från mig. Och att ni passade på att krama honom från er själva, för när jag kommer hem sen så vet jag en tjej som vill hålla i - ofta och länge! :)

Ta hand om er så ses vi om 13 dagar :)
Eran lilla Emelie, i stora Afrika!

Alla hjärtans dag. <3

Idag är det alla hjärtans dag, och jag måste medge att det känns tungt att vara borta från människorna man älskar en dag som denna. Men jag vet att när jag kommer hem sen så ska vi ta igen all kärlek som vi missat under denna månad.

Igårkväll så hade vi vår efterlängtade myskväll. Vi gick och fikade och åt på Javahouse, efter det så gick vi hem och spelade kort ute på balkongen. Det var jätte mysigt. Jag och Mallan satt och knaprade på solroskärnor och kände oss lite nyttiga så där ;) . Efter det så skar vi upp en massa passionsfrukter och satte oss i teverummet för att se film. Vi hittade dock inte åt någon skräckfilm, så det fick bli Kopps istället. Lika bra det, då kunde vi iallafall sova tryggt på natten. Jag och Johanna provade även en ny Fanta som finns här nere - Svartvinbär, den var riktigt god faktiskt!

Efter det så gick vi tjejer upp på mitt rum och bara satt och pratade. Klockan blev snabbt efter 2 och Mallan gick över till sig. Johanna däremot sov kvar i mitt rum, man känner sig inte lika ensam i Afrika om man får dela säng med någon. Så det tänker vi fortsätta med.

Idag är det ju då som sagt Alla hjärtans dag och jag vaknade med halsont. Inte kul! Har haft det hela dagen, och när man inte känner sig riktigt frisk, känner man bara hur man längtar efter mammas famn. Dock är det bättre nu, men mammas famn hade verkligen inte suttit helt fel!
Vi har bara chillat idag. Solat, simmat, spelat kort och varit på Junction. När jag ligger och solar så lyssnar jag samtidigt på ljudboken som jag fått av Marielle. "Män som hatar kvinnor" Som du sa älskade moster, den är riktigt bra faktiskt. Jag ser fram emot att komma hem och se filmen på bio sen :)

Ikväll ska vi på ett Alla hjärtans dag - event inne i stan. Det ska bli kul.
Det är så roligt att se hur andra länder verkligen uppmärksammar alla hjärtans dag. I Sverige är det i princip ingenting om man jämför. Här har dom stått på Junction hela veckan och haft en massa erbjudanden, tjejer som stått i balklänningar och sålt presentförpackningar osv. 

Idag fick jag även ett mail av Anna, där hon skickade med bilder på lillbebben. Tack Anna! Han är så otroligt fin och jag längtar så mycket till jag kommer hem och får hålla i honom!

Som sagt, det är tungt att vara borta från alla. Men nu är det mindre än två veckor kvar.
Då ses vi, och glädjetårar kommer att rinna på flygplatsen!
I love you bigtime!

Vi ses snart!
Pussar Emelie!

Halvtid.

Nu har halva tiden gått här i Afrika. Det känns bra.
Vi har hunnit med mycket på lite tid, och förhoppningsvis ska vi hinna med mycket mer.
Till veckan ska vi exempelvis tillbaka till slummområdet Kibera för att lämna över lite skolmaterial och så.
Sedan börjar jag, Johanna och Sonny på vår ny praktikplats på onsdag.
Tiden går ändå snabbt, men jag tror vi alla kommer att  vara nöjda efter en månad i Afrikas hetta.

Idag är vi lediga igen, alltså jag, Sonny och Johanna. Vi ska snart gå ut och lägga oss vid poolen och sola lite, dock brände vi oss igår, igen... Men man får vara ihärig och forsätta smörja in sig ;p
Ikväll ska det bli mys för hela slanten!
Det börjar med att vi ska gå ut och äta, efter det ska vi gå och fika.
Sedan ska vi tillbaka till skolan för att se skräckfilm, det är ju ändå Fredag den 13onde. Efter det blir det nattdopp.
Det ska bli riktigt mysigt faktiskt!

Jag längtar efter er.
Men vi klarar det här, eller hur?
Ni är med mig hela tiden! <3

Pussar!

Godmorgon Sverige!

Nu sitter jag, Sonny och Johanna i biblioteket här på svenska skolan, med varsin dator i knäet. Nördigt kan man påstå, men ganska skönt att unte behöva trängas om datorerna.
Jag gick upp med Mallan som vanligt imorse, trots att vi är lediga nu framtill på onsdag. Vi gick och tränade och jag vill lova att jag var trött, har knappt sovit någonting alls i natt känns det som.. Vaknade flera gånger under natten och var beredd att kliva upp. Inte okej.

Nu har vi i alla fall fått i oss lite frukost och ska snart gå ut i solen och värma på våra kroppar. Vi måste ju jobba ikapp Malin nu ;)
16 dagar kvar tills jag sätter min fot i Sverige igen. Det kommer gå snabbt.. I hope.
Vill krama en massa folk, hålla i min lilla kusin och bara få prata med nära och kära. Det ser jag fram emot!

Igårkväll åkte Anncharlott hem, och det var inte alls roligt. Vi har verkligen hat kul med henne, snacka om en rektor som bjuder på sig själv!
Efter att ha chillat en stund på kvällen kröp vi ihop uppe på balkongen och spelade kort och satt och pratade. Det var faktiskt jätte mysigt!

Hoppas allt är bra i kalla Sverige.
Vi ses snart!!!
Pussar Emelie

Update.
Idag har vi solat och badat mest hela tiden. Jag och Johanna gav oss på att försöka spela lite tennis, men det slutade att vi bara sprang runt runt för att få tag på bollen. Vi måste nog träna lite ;)
Sedan har vi också varit och köpt majskolvar av majsdamen. Otroligt goda!
Det är nästan som popcorn med chilismak. Starkt men gott! :D

Nu väntar duschen sedan middag. Efter det ska nog jag och Johanna pallra oss iväg på Nakumatt.
Jag saknar er!
Och Marielle, pubkväll låter toppen!

Puss!

Vattenblåsor - inte okej!

Hej!

Idag har jag, Sonny och Johanna gjort bort våran sista dag på Amicus. Vi skulle ha varit där i 2 veckor, men vi har haft så mycket annat för oss med Safari, Kibera och så, så att om man räknar ihop det så har vi jobbar i 4 hela dagar. Trots detta kändes det inte alls kul att säga hejdå till barnen och lärarna. Dom är verkligen jätte söta, hela bunten!
Just innan vi skulle gå iväg så kom rektorn fram till oss och frågade om det gick bra ifall vi kunde komma tillbaka på tisdag för ett bättre avsked plus att vi ska ta kort med barnen då. Det känns bra faktiskt. Idag blev det mer hastigt, och vissa lärare visste inte ens om att vi skulle byta praktikplats till veckan. Kommunikationen på Amicus är kanske inte den bästa.

När vi kom hem lade vi oss i solen och solade en stund, sedan har vi även suttit och spelat lite chicago. Ikväll har vi tänkt att se Pirates of the carribean och bara mysa på. Ann charlott åker hem ikväll också vid 18.00, så det blir att säga hejdå till henne ikväll också.
Vi fick en jättemysig avslutning med henne igår, när vi gick på Java coffeehouse och fikade. Alltså Afrika, Kenya, Nairobi, vad säger man... Klockan var 19.30, och vi har liksom max 400 meter från skolan till Javahouse, och vi var tvungen att ta en taxi tillbaka. Helt sjukt. Det är något vi alla säger att vi kommer tycka är skönt att komma tillbaka till Sverige, att man kan röra sig ute på kvällarna och inte behöva vara så orolig hela tiden. Visst, man ska inte underskatta farorna i Sverige, men där kan man iallafall vara ute och gå efter klockan 19.
Dessutom är det här en otroligt tungandad stad. Bilarnas avgaser är verkligen svarta, och man känner hur svårt det är att få till sig andan när man ska gå efter vägen. 
Efter att vi hade varit på Javahouse igår, kröp vi upp framför teven och såg på Sunes sommar, snacka om klockren film! :)
Idag har varit en både och dag. Dels var det tråkigt att säga hejdå till barnen. Men jag har som inte varit ledsen. Men jag känner att det tär på psyket att hela tiden kännas att något saknas i hjärtat. 
När jag kommer hem sen, kommer det att dröja länge innan jag lämnar alla igen. 
Bara att hålla humöret uppe, jag kan inte ta mig hem, därför är det lika bra att göra något bra av situationen ;) 

Anledningen till rubriken... Jag har fått vattenblåsor på axlarna från att jag brände mig tidigare, verkligen inte kul. Men det är inte så många. Så jag hinner reparera det innan vi ska hem. 
Dessutom har jag konstaterat att det inte alls är roligt att vara utomlands med Mallan, snacka om en tjej som blir brun på direkten. Det är orättvist ;) 

Nu ska jag gå upp till mitt rum och städa upp lite, sen om en stund väntar middag. 
Jag klarar mig här i Afrika, men längtar tills jag får komma på flygplatsen och se igenkända ansikten som jag längtat efter i en månads tid. 

Jag älskar er!!!!
Pussar! 


En tisdag i Afrika

Hello !

Imorse när vi skulle gå till skolan så var det som om himlen öppnade sig, regnet bara öste ner och regndropparna var jätte stora. Vi blev verkligen jätte blöta, men det var bara att fortsätta vår vandring mot Amicus. När vi kom fram fick vi varsin liten handduk att torka av oss med, men vad hjälpte det när kläderna var genomblöta och håret var iskallt av det kalla regnet. Tydligen skulle skuren som kommit har varit otroligt otippad, men lärarna sa att det kan bli så ibland. Just nu regnar det igen, det regnar enda in i datasalen. Inte bra.
Hur som helst, vi kom till Amicus och efter en stund vad vi redo att gå in i klasserna, trots att det bara droppade vatten från oss. Jag gjorde en observation av några barn i klassen om Upp och nedmuntran. Det gick ganska snabbt att konstatera att läraren hellre nedmuntar barnen än uppmuntrar dem. Dom hade en jätte lång lektion, vilket dom alltid har på morgonen, dom är liksom 3 till 4 år, och måste sitta inne i klassrummet i drygt två timmar utan att knappt få röra sig. Jag förstår att det blir livat efter en stund, och idag var nog ljudnivån den värsta hittills. Det är omöjligt att förklara. Men lärarna är verkligen opedagogiska och har ingen som helst struktur i utlärningen. De hoppar fram och tillbaka mellan bokstäver och siffror, och barnen hinner inte lära sig på ett bra sätt, de lär sig bara för stunden.

Efter att ha observerat barnen på morgonpasset var det dags för mellanmål, och vi fick te för att kunna värma oss. Då hade vi alla suttit ett par timmar och bara huckrat av kyla. AnnCharlott var med oss idag, och efter en stund bestämde hon att det var bäst att vi gick hem och fick på oss några varma kläder för att inte bli sjuka. Så då gick vi hem, och denna skoldag var avklarad. När vi skulle gå berättade teacher Terrie för mig att barnen på Amicus är lediga torsdag och fredag, så då var vi också lediga. Sedan byter vi praktikplats med Malin och Nichlas, så vi börjar jobba på Arcadia istället. Och dom däremot är lediga måndag och tisdag nästa vecka, vilket betyder att efter imorgon är jag, Sonny och Johanna lediga i 6 dagar. Då hoppas jag verkligen på att solen hittar tillbaka hit så att vi kan sola. Det jag brände mig i Kibera har börjat flagna nu, och jag känner att vi måste börja jobba på brännan snart, annars kommer det inte att synas att vi varit i Afrika! hehe.

När vi kom tillbaka till skolan åt vi lunch, sedan startade vi en tvättmaskin. Det var ett projekt bara att få igång den. Det är snart klart, så då blir det spännande och se ifall kläderna har kvar sin ursprungsfärg och storlek.
Sedan har vi sett lite Bert i TVrummet. Det var lite mys faktiskt.

Ikväll ska vi och och fika på Coffeehouse, och kanske gå in en sväng på Nakumatt och se om vi hittar något roligt.
Imorgon åker AnnCharlott hem, och det känns inte alls roligt. Snacka om en härlig rektor som vi har, vi har verkligen haft roligt!

Grattis till världen älskade lilla kusin, jag längtar tills jag får komma hem och hålla i dig. Du är så välkommen!

Hoppas allt är bra med er där hemma, alla berättar hela tiden om snön ni har, vilket inte verkar vara allt för roligt. Vi går mot ljusare tider, kom ihåg det.
Ta hand om er! Och fortsätt kommentera och läsa min blogg. Det känns verkligen som att ni är med mig på den här resan!

Pussar och Kramar, Emelie


Masai Mara

Nu är vi hemma från safarin. När vi svängade in på skolområdet blev vi alla förvånade av oss själva att vi sa " Nu är vi hemma" . Men det här är ju ändå som vårat hem i en månads tid, bara att konstatera!
Safarin har varit helt underbar! Det är obeskrivligt, men jag ska försöka.

Lördag
Jag och Malin tänkte vara duktiga och gå och träna innan vi for iväg med bilen. Så vi gick upp tidigt, typ 05.30, det låter galet, men eftersom vi skulle fara 07.30 så hade vi inte mycket tid att spela på. Vi gick upp, och gick dit. När vi kommer dit så är grindarna låsta och inte en bil i närheten. Vakten säger då till oss att Impala gym ska öppna på en liten stund så vi sätter oss och väntar. Efter att ha väntat drygt en kvart så började vi gå hemåt igen och insåg att det var lördag och att inget normalt gym öppnar före 07.00 då.
Så vi gick tillbaka, duschade och packade färdigt och åt frukost. Efter det så kom vår guide från safarin hit, Joschua, hur härligt människa som helst!! Så vi började åka mot Masai mara, och vägarna var precis som Josefin, hon som informerat oss om Svenska skolan och Nairobi tidigare, berättat. Joshua kallade det för "African free-massage".  Har aldrig varit med om nå sämre vägar, men lite roligt var det faktiskt ;) 
I bilen kom vi fram till att vi inte skulle förvänta oss något av stället vi skulle bo på. Vi visste att vi skulle bo i nåt tältliknande rum och att det tydligen skulle finnas en pool där. Informationen var inte så stor, så därför valde vi att inte förvänta oss något istället. Men när vi kom fram till Savora Mara, som hotellet hette... Det var verkligen ett hotell. Tydligen ska de ha varit 5-stjärnigt och jag tvivlar inte en sekund på det faktiskt! I "tälten" där vi skulle bo, var halva delen ett tält fast med tak och så, så det var som ett hus. Och resten var en murad del. Det var toppskick överallt, och det var verkligen jätte fint! På området fanns också en pool, och det kändes som att vi var i paradisets paradis. Alla måltider där har varit i buffeform, hur mycket mat som helst, av alla olika slag, efterrätter, frukter, bröd. Jaa, och vi som tyckte att svenska skolans matbuffer var bra! Hotellet var med andra ord FANTASTISKT!
Efter att ha installerat oss på hotellet en stund, med lite solning och lunch så bar det av på vår första safari. Vi hoppades alla på att vi skulle få åka en riktigt safari-jeep, men så blev inte fallet. Vi fick åka en toyotabuss med uppfällt tak. Inte som vi hoppats på, men ändå helhäftigt! Vi var ute i 3 timmar och tiden gick verkligen hur snabbt som helst! Och när vi kom hem pratade alla guider om vilken tur vi hade haft. Första kvällen hade vi i princip sett allt som gick att se. Vi såg zebror, antiloper, gesäller, elefanter, bufflar, vårtsvin, hyenor, giraffer, en massa fåglar, ett kattliknade djur, lejon och leoparder.
Leoparderna ska tydligen vara jätte svåra att få se, men vi såg dem och det var verkligen awsome!

Medan vi stod och kollade på lejonen så tänkte jag på mamma hela tiden. Dom var så vackra, allt jag kunde tänka på var dig! Ni hade alla velat varit med på safarin, det är verkligen något vi kommer att komma ihåg!
Det häftigaste var också att vi stod med bilen bara ett par meter i från de flesta djuren, vi kunde liksom höra hur dom andades ;)

När vi kom tillbaka från safarin åt vi middag och sedan somnade vi typ. Det hade varit en lååång dag!

Söndag
Vi klev upp innan gryningen, det är den bästa tiden att få se djuren. Vi åkte iväg med bilen igen, och djuren var i princip demsamma. Nu fick vi även se noshörningar, vilket gjorde att vi hade sett THE BIG FIVE, Elefanter, Noshörningar, Lejon, Leoparder och Bufflar. Det var häftigt. 
Sedan åkte vi tillbaka och åt frukost.
Efter det tog Joshua med oss till en Masai by där vi fick dansa och sjunga med masaierna. Dem visade oss hur dom bodde och vi gick runt på deras marknad en stund. Det var hur coolt som helst, helt sjukt att dom bor som dom bor. I symbios med djur och natur. De berättade för oss hur man levde som Masai, och att för att en kille skulle kunna bli en man så var han först tvungen att döda ett lejon, sedan fick han raka av sig håret. Då var han redo att bli en man, och kunde gifta sig med hur många kvinnor han ville. Vi kommer att berätta med om Masai-upplevelsen på vår gemensamma blogg ikväll http://www.helloafricat.blogg.se/
På eftermiddagen åkte vi ut med bilen igen för en tredje och sista safarirunda, och nu trodde vi att vi hade sett allt. Men icke, nu fick vi se flodhästar, strutsar och shakaler. När vi var vid flodhästarna fick vi även kliva ut ur bilen för att kunna se dem bättre, så då stod vi där, mitt i djungeln och det gick runt giraffer bara hundra meter där ifrån. Dessutom blev flodhästarna lite arga på att vi stod och tog en massa kort på dem, så det var en som blev jätte arg och var på väg att attackera oss. Det var roligt, haha. Som sagt, resan går inte att förklara! Allt var bara så häftigt!

På kvällen spelade vi kort i mitt, Malins och Johannas tält, det var lite mysigt faktiskt!

Måndag
Dagen har inneburit bilåkning tillbaka till skolan, och ännu mera African free-massage. Men nu är vi tillbaka, och ska strax söka oss ut i solen. Sen ska även jag och Malin titta förbi gymmet en sväng tror jag.
Som sagt, ikväll uppdaterar vi den gemensamma bloggen, och mycket kommer bli mer detaljerat. Detta var bara ett provsmak från våran underbara helg ;)

Jag försöker vara stark, trots att det är svårt ibland. Men jag vet att det här kommer att stärka mig otroligt mycket, och ni finns alla kvar när jag kommer hem sen!

Ta hand om er!
Thinking of you all!!!
Puss!

Man måste vara borta från dem man älskar,
för att kunna inse vad man egentligen har!

Habesha

Dagen idag har varit helt okej, dock har jag längtat hem en hel del. Imorgon bär det av på safari och det är bra, för då kommer man inte ihåg att tänka så mycket.
Barnen kom hit vid 10, och som tur var skulle de bara bada i barnpoolen. Men ändå! Typ 50 barn i en liten rund pool, crazy! Och ljudnivån, ja den var väl som vanligt om inte ännu värre! Men det var roligt, för man såg verkligen att dom hade kul!
Efter det så sa teacher Terrie till mig att vi inte behövde följa med tillbaka till skolan, så det blev en otroligt slapp dag. Så jag och Johanna bestämde oss för att gå iväg till Junction. Vi gick omkring där ett par timmar och Johanna inhandlade lite, jag däremot ska vänta tills nästa vecka tills den stora inhandlingen. Allting finns ju kvar, i princip allt. Men jag vill inte stresshandla när jag vet att vi ska vara här i 3 veckor till.

När vi kom tillbaka till svenska skolan så var Malin och Nichlas här och badade med sina barn från Arcadia. Deras barn var mycket lugnare och hela gruppen var mer sansad. Det är alltså dessa barn vi ska vara med de två sista veckorna vi är här. Vi åt lunch och solade, och sedan gick vi iväg till Juntion igen. Där gick vi och fikade på Java coffeehouse, och jag drack först en mangojuice och sedan en anansjuice. Det var verkligen jätte gott!

Efter det gick vi in på Nakumatt och där inhandlade vi flickor VÄRLDENS coolaste cowboyhattar som vi nu har planerat att ha på safarin i helgen för att inte bränna oss. Vi är verkligen helfräna i dem, och Ann charlott köpte också en! Underbart! Den rektorn alltså! Det går inte att sätta ord på henne! Snacka om en härlig kvinna! Hon skämtar hela tiden och är verkligen hur avslappnad som helst. Vi har alla kommit fram till att vi kommer att ha svårt att ta henne seriöst sen när vi kommer tillbaka till skolan ;) På Nakumatt köpte vi var sin Smirnoff Ice, jag vill lova att den var god! :)

Efter det bar det av mot det efterlängtade och tipsade etiopiska resturangen Habesha. Från utsidan var det verkligen helmysigt, med lampor, buskar och ja, hemtrevligt! Vi fick ett bord i ett rum, som skulle kunna vara vilket rum som helst hos någon privatperson. Efter en lång stunds betänke tid beställde vi, och jag, Malin och Johanna tog något som skulle vara någon slags kyckling i smörmarrinad med ägg och husets ost. Sen tog de andra nåt kött likande, och något som bara såg grönt ut. Denna mat serverades med ett bröd, och jag skämtar inte när jag säger att brödet såg ut som en disktrasa, eller papper med luftbubblor, eller typ skumgummimatta. Det går helt enkelt inte att förklara. Det var helt galet. Det värsta av allt var att allt detta skulle ätas med händerna! Jag tror att det var länge sedan jag skrattade så mycket! Det var helt sjukt, jag tror ingen av oss egentligen tyckte om det, trots att Nichlas sa att han tyckte att det ändå smakade bra. Att vi har blivit tipsad om denna resturang måste vara ett skämt från dennes sida. Hur kan man liksom? Men kul hade vi, fruktansvärt kul!
Att vi sedan beställde in Bayleys efteråt gjorde nog hela kvällen. Supergott, verkligen! :)
Det roligaste måste ändå ha varit när Nichlas skulle beställa in Bayleysen, som jag, Johanna och Malin skulle ha. Han, AnnCharlott och Sonny ville då ha en till Smirnoff Ice.  Kyparen var dock inte så bra på engelska, så innan Nichlas förklarat vad han egentligen ville ha så forstod vi alla att kyparen trodde att han hade beställt Smirnoff vodka, och inte Smirnoff ice, som är en färdigblandat drink. Vi satt då och väntade på att han skulle komma tillbaka med tre små glas med ren vodka, men han kommer med Whisky! Helt sjuuuuukt. Hur kunde han få Smirnoff till Whisky!
Jag vill lova att då var det mycket skratt från vår sida. Helt underbart!

Nu är vi alla lagomt trötta, fast inte så mätta kanske. Detta var ändå den roligaste middagen ever, och jag tror ingen av oss kommer att glömma den!
Imorgon blir det att kliva upp tidigt. Bussen går 07.30, och sedan ska vi åka ett par timmar. Safarin kommer bli hur kul som helst, hoppas vi iallfall på! Vi har verkligen sett fram emot detta!

Ni får ha det så bra i Sverige, jag hör att det ryktas om att det är kallt och snöigt. Fast om man tänker efter, det är ju faktiskt februari. Här är det kanske 28 grader i skuggan och solen steker en. I LOVE IT! :D

Fast som sagt, idag har jag känt att jag saknar min vardag. Min familj, att bara kunna prata! Det blir om 3 veckor, då blir allt bra igen!

Take care! I love!
Emelie


Snart bryter kaoset ut!

Nu sitter jag och Johanna här i biblioteket, Sonny ligger på ett par stora kuddar och sover. Vi har sovmorgon idag, barnen kommer hit om drygt en timme, klockan 10. Vi förstår inte hur barnen ska rymmas i poolen. Dom är verkligen helt vilda, och jag tror inte att alla är simkunniga än heller. Vi får verkligen vara uppmärksamma.
Ska smörja in hela kroppen med solkräm också, brände mig lite igår när vi var och gick i Kibera. SportBHn satt inte skönt imorse när jag och Malin skulle gå och träna faktiskt.

Efter att barnen varit här så ska vi följa med dem tillbaka till Amicus, sedan är vi där typ en timme och sedan slutar vi. Då ska vi på Nakumatt och inhandla lite frukt och bröd inför morgondagens bussresa. Vi åker här ifrån skolan vid 07.30 och ska sedan åka 4-5 timmar. Inte taggat. Ska lyssna på ljudboken jag fått av Marielle i bussen. Lite tidsfördriv sådär.
Efter Nakumatt har vi tänkt att gå och äta på resturang ikväll. Vi har blivit tipsade om en etiopisk resturang som ligger här i närheten, så den ska vi testa.

Knappt några elever kvar här på skolan nu, nästa vecka har dom sportlov så alla har rest iväg. Vissa skulle till kusten, andra till Tanzania, och vissa skulle hem till Sverige. Så nästa vecka kommer bli otroligt lugn, och det kommer bli grymt skönt! Det kan bli ett himla liv här på skolan, i natt kunde tydligen ingen förutom jag och Sonny sova ;) Dock känns det som att lärarna här på skolan är har väldigt olika uppfattningar om allt. Vem man än frågar så har alltid en annan lärare ett annat svar. Det kommer bli väldigt spännande sen när AnnCharlott åker hem, att se hur vi kommer att klara oss. Det är tur vi har varandra!

Jag saknar er, jätte mycket! Och mamma, jag ska inte glömma myggmedlet :D
Safarin i helgen kommer bli hur kul som helst, vi ser alla fram emot det jätte mycket! :) Vi ska fota mycket så vi kan visa er sedan.
Just det, en sak jag glömt att nämna. I tisdags när vi jobbade på Amicus satt vi i Joyces arbetsrum, så hör vi plötsligt hur något hoppar på taket. Det visar sig vara jätte många apor som bor i huset intill. Det var säkert 20 st som sprang omkring ute på gården och hoppade runt på murarna. Helt otroligt! Vi fotade även mycket då, och då tänkte jag på dig mamma, bara för att du sa innan jag for att du tyckte om apor!
Det roligaste då var ändå att killapornas "käraste ägodelar" var helt knallblå. Typ Smurf-blå. Oj vad vi skrattade då alltså!! :)


Återkommer till datorn ikväll,
tills dess från ni ha det så jätte bra.
Kom ihåg att jag älskar er!
Puss från värmen!


After a day in Kibera!

Hej mina älskade vänner hemma i Sverige!
Efter denna dag har jag verkligen insett hur bra jag egentligen har det.
Jag sa till mig själv att aldrig mer gnälla över sådant som jag inte har, jag kommer iallafall alltid ha Kibera i bakhuvudet...
Morgonen började med att jag och Malin gick och tränade. Det var otroligt härligt, och därför bestämde vi oss för att i fortsättningen börja träna på morgonen, innan praktiken. Efter det kom en kille hit som heter Francis, och han bor i Kibera och har ett samarbete med ett par elever som bor här på svenska skolan.
Francis tog med oss i en matatu ner till självaste slummen. Och det vi såg där, det går verkligen inte att beskriva. Det är helt otroligt sjukt hur så många människor kan bo i ett så litet område. Tydligen ska det bo 1,3 miljoner människor där, och då snackar vi om en radie på ett par kilometer. Det är HELT sjukt! Och lukten.. unket, ruttet, urin, och jaa, det går inte heller att beskriva. Dock trodde jag att det skulle lukta ännu mer, men så här års är det väldigt torrt därborta, så det luktar inte lika mycket nu.
Dessa människors vardag är så fruktansvärt hemsk, vi har varit där hela dagen och kan fortfarande inte förstå attt det här verkligen är deras vardag, det är här dem vaknar upp och de är här de går och lägger sig, vissa har inte ens ett boende utan bor där mitt i all slum. Nej, usch! Och vägarna.. dom såg man knappt, det var nertrampade sopor överallt. Massor av hemlösa barn, detvar verkligen misär...
Det värsta är ändå att detta ställe ligger bara ett par kilometer härifrån, och här bor vi typ i lyx. Dessa kontraster som finns i Kenya är fruktansvärda!
Trots människornas ofattbara livssituation så var alla så oerhört positiva. Glada och tog i hand. Vart vi än gick så stod barnen och ropade efter oss "Hello, how are you". Tänk om man kunde ta med alla hem. Eller tänk bara om man kunde hjälpa alla människor som lever där.
Nej, jag ska nog vara nöjd med det jag har!
Jag tror att det här kommer att ta en stund att smälta om vi nu någonsin kommer att förstå det. Gå in på vår gemensamma blogg, och läs mer www.helloafricat.blogg.se

När vi kom hem från Kibera badade vi, för första gången allihopa. Det var så grymt härligt tvätta av sig, håret, kläderna och skorna, ja, allt luktade..
Imorgon ska vi tillbaka på praktiken igen, eller ja, barnen på den skolan som jag, johanna och sonny jobbar i kommer hit till Svenska skolan och ska bada. Så vi får lite sovmorgon. Vi kan inte förstå hur alla dessa vilda barn ska rymmas i poolen. Händer det inte en olycka imorgon så vet jag inte vad.

Idag har jag fått både mango och ananas, vi har det ganska bra ändå. Fast vi är alla otroligt tagna över dagen som varit. Det går verkligen inte att beskriva. Det måste upplevas!

Jag saknar er verkligen, i really do. Men den här månaden är verkligen ingenting jag skulle vilja byta bort. Vi har verkligen haft tur!
Ni ska veta att jag blir otroligt glad över era kommentarer, och att ni läser. Ni är verkligen med mig här nere. I LOVE YOU!

Vi hörs snart!
Puss Emelie

Hello Sweden!

Här sitter jag och Johanna, uppkrupen bland en massa stora kuddar i biblioteket som finns här på skolan. Mätta är vi också, det blev pizza till middag och det var inte helt fel faktiskt.

Idag har vi praktiserat, och jag var i samma klass som igår. Det är så svårt att förklara hur skolan är här i Afrika, men den skiljer sig så mycket från den svenska. Men tydligen ska Arcadia vara ännu värre. Malin hade tydligen gråtit idag för att lärarna är så stränga mot barnen. Och dit ska jag sen... Det ser jag inte fram emot, fast det ska bli intressant att känna av ännu mer skillnader.
Barnen på Amicus var precis som vanligt, som skriker, spottar och flamsar. Visst lärarna kan bli ganska stänga, och säger hela tiden "You're making me sad". Allt för att barnen ska få dåligt samvete. Men dom har liksom ingen disiplin på dem. Helt sjukt.
I Sverige så är det ändå så att man kan vara med barnen och leka på rasterna. Men här gäller det att man håller sig undan. dom är verkligen helt galna!! Dom har jätte långa lektioner, så när dom väl så ska ut så ar dom så mycket överskottsenergi att alla springer runt ute på gården och är helt vilda. Nästan otrevlig.
Till lunch idag fick vi också smaka Chapati, eller vad det heter. Det är tydligen Kenyas nationalrätt. Man äter det typ en gång i månaden oc det tar lång tll att göra. YES, tänkte vi, nu blir det något bra till lunch. Men jag kan säga att själva Chapatin var som enveckasgamla pannkakor som smakade fett och mjöl. Till detta fick vi en potatis/linsröra som även den smakade mjöl. Vi jobbade länge med att få i oss det. Men som tur fick vi vattenmelon och mango till efterrätt.

Efter jobbet solade vi och badade. Det var otroligt skönt! Efter det fick jag och Malin med oss Ann Charlott på gymmet. Det var roligt. Måste säga att våran rektor är otroligt härlig, oj vad vi skrattar alltså!
Efter gymmet spelade skolans flicklag fotbollsmatch mot ett engelskt lag, dom förlorade, men det var ändå kul att se på.

Imorgon är vi lediga från praktiken. Det ska bli riktigt skönt faktiskt. Nu kan det verka som att vi är dåligt valda för denna resa, men det är verkligen så påfrestande på Amicus. Vi får typ huvudvärk efter 10 min, det är helt sjukt! Det värsta är att lärarna verkligen uppmuntrar barnen till att skrika. Idag skulle min klass lära sig siffran 7. Och hela deras undervisning handlar om upprepning. Dom skriker samma sak. säker 5-6 gånger. Så när barnen säger "Seven... seven... seven..." i lagom ton, så säger läraren "I cant hear you". Så då skriker dom ut det så dom blir helt röd i ansiktet. Fin undervisning...

Hur som helst, anledningen till att vi är lediga imorgon är för att vi ska till Kibera. Afrikas största slumområde. På förmiddagen ska vi åka runt och se på skolorna där och så. Och sen på eftermiddagen ska vi besöka ett kvinnocenter där alla är aids-positiva. Det kommer bli en otrolig upplevelse, samtidigt som det kommer bli jättejobbigt.

Ikväll har vi tänkt att trycka ihop oss i ett rum och se på film. Det blir nog mysigt!
Johanna sov hos mig igår också, det var lite mys så där. Nere hos henne spelade dom jätte hög musik och sjöng en massa, så jag kollade på henne när vi suttit inne hos Malin en stund och då bestämde vi ganska snabbt att hon skulle sova med mig. Så så blev det.

Hoppas ni har det bra i Sverige, jag tänker på er ska ni veta!
Mamma, idag stryker vi dag 4! :)

I love you!
Puss Emelie

Tisdag

Det är helt otroligt hur mycket som egentligen händer här i Afrika. Dock är det svårt att sätta ord på vad vi upplever.
Idag var det vår andra praktikdag och AnnCharlott följde med oss till Amicus. Det känns mycket bättre idag, vi var delaktiga på ett helt annat sätt. Men självklart är det svårt att vara pedagog på samma sätt som man är i Sverige. Vet inte om jag nämde det igår, men skolan som Jag, Sonny och Johanna är på nu är inte alls så strikt som vi förväntade oss. Barnen skriker hela tiden, och det är verkligen så att lärarna taggar upp dem! Svårt att förklara, men att inte fler lärare har tinitus här nere helt otroligt. Dessutom sjunger dom hela tiden också, och då är det inte lite försiktig sång här heller, utan full fart, med en massa skrik.
Efter vi jobbat klart gick vi iväg på The Junction, som är ett köpcenter som ligger alldelens vid skolan. Vi gjorde inte så mycket där, Malin, Nichlas och Sonny köpte solhattar. Dom var ju inte bara lite söta heller. Sonny ser ut som Indiana Jones och Nichlas hatt är öppen mitt på huvudet, så nu ser han ännu mer ut som en palm, när han tar alla dreadsen och sätter upp i en toffs mitt på huvudet ;)

När vi kom tillbaka till skolan så valde vi att lägga oss nere vid poolen. Dock börjar jag få lite smått panik, för jag har inte en enda bikinrand, de enda ränder jag här är sedan första dagen då jag hade linne på mig och vi gick mellan Junction och skolan. Fast jag har smört mig väldigt bra, så jag är minst bränd. Och det är väl ändå lite positivt? :)

Efter detta så deltog jag, Malin och Johanna i gymnastik som dom hade här på skolan. En av lärarna hade ett gympapass på en timme, och det var jobbigt med jätte härligt efteråt! Hurtiga oss ;)

Sedan blev det middag. Vad tror ni serveras till middagen kanske? Ananas!!!! Och här snackar vi inte konserverad, blaskig ananas. Utan färsk och helt otroligt jätte god. Till och med Johanna, som egentligen inte tycker om ananas, tyckte att det var gott. Det här är som ett paradis, jag säger ju det!! :D Dock är det ett paradis som man bara kan vara i ett tag, för jag tror att är man här mer än ett par månader så blir man nog väldigt rastlös...

Strax hade jag tänkt mig att sätta mig med praktikrapporten från Hedlundaskolan, det hade varit väldigt skönt att få det bortgjort. Egentligen.... ;)
Igår satte jag upp min Wall of Love också. Så nu sitter det en massa bilder på väggen i mitt sovrum, och det känns verkligen som att hela världen är här med mig. Helt underbart!

David - Sen jag kom hit har jag säkert sett 20stycken riktiga Fast and the furious- bilar. Varje gång tänker jag på dig! Om jag hinner med att fota någon gång, så ska jag försöka få med en bild till dig ;) Krya på dig älskade lillebror, hörde att du inte mådde så bra...

Frida - Igår innan jag skulle sova så läste jag brevet du gav mig i smyg på flygplatsen. Jag grät ett par tårar, men mest av den anledning att jag älskar dig så mycket. Ditt brev stärkte mig till tusen och ja, jag finner inte ord för hur bra du är! Jag lovar, vi ska ut och resa, bara du och jag!!

Marie - Idag när jag gick till min praktikplats gick jag och nynnade på Walking in Memphis. Då tänkte jag på dig. Och tänkte även att du och jag måste ta en resa här framöver. Måste ju ta dig utanför Sverigesgränser!

Robert - Jag älskar dig verkligen. Och när jag läste mailet från dig,  gick det en varm il genom hela kroppen. Det känns verkligen så mycket lättare när man ändå kan prata med varandra, trots att omvärlden är så långt bort. Vi fixar det här hjärtat! <3

Mamma och pappa - Afrika får mig verkligen att känna mig liten igen. Det är mycket människor och många bilar. Dock är vi väldigt försiktiga, och får en otrolig hjälp från vakterna här på skolan, så jag kan nästan lova att det inte ska hända något ;) När jag kommer hem så har jag bestämt mig för att vara eran lilla Emeliegumma. Punkt slut. Jag hör hemma hos er, så är det bara!

Ofödda kusin - Har hört att du inte har kommit ut ännu. Och jag vet att jag sa innan jag for att det vore bra om du väntade med att komma tills jag kom hem. Men du måste tänka på Mamma- Anna. Så ta och kom ut nu, så ses vi när jag kommer hem. Du är efterlängtad!


Jag trivs här, det gör jag. Vårat lilla paradis, men som man säger: Borta bra, men hemma bäst. Dem bästa människorna är ju hemma! Vi ses snart!

Pussss!

Day 2

Andra dagen i Afrika är avklarad.
Vi har nu uppdaterat resebloggen så gå in på www.helloafricat.blogg.se

Där står allt och lite till.
Kommer uppdatera min blogg imorgon.
Finns så mycket att säga.
Men jag säger bara FRUKTEN!! :D

Jag saknar alla, min älskade familj, Robert, vänner, alllllllllla!
Ni är underbara, det är sådana här gånger man lär sig uppskatta allt man har!
Gå in på www.johannaa5.blogg.se för att se Hakuuna eller Mathata plus en bild på oss i poolen.

Vi njuter!!
Take care, and dont forget my love for you!

Grattis på födelsedagen älskade, älskade älskling!
Jag önskar att jag kunnat fira din dag med dig, men vi kör ett firande när jag kommer hem!
Jag älskar dig min 19åring!

Nu väntar sängen, och av erfarenhet från igår, så vet jag att det kommer bli grymt skönt!

Pussar och kramar från ett varmt, varmare, varmast Afrika!

PS, jätte kul att ni kommenterar när ni läser också, och att ni hör av er. Tack för att ni finns folket!

Hello Africa!

Äntligen funkar internet, det visade sig ganska snabbt att det var inget vi kunde förlita oss på här.
Men nu funkar det och vi kommer att försöka höra av oss så ofta vi kan.

Resan hittills har varit helt otrolig.
Det har hänt så mycket, på så kort tid!
Flygresan gick bra, dock sov vi ingenting och var därför vakna i 35timmar och fick sova för första gången i natt. Och jag sov som en stock. Alla har varsitt rum, och dom är helt okej. Säng, skrivbord, bokhylla, garderob och typ en stol. Det funkar helt klart!

Alldelens strax ska vi fara och göra vår första praktikdag, vi ska i princip bara presentera oss idag. Jag, Sonny och Johanna ska vara i en förskoleklass, det känns väldigt spännande faktiskt!

Värmen här kan man inte klaga på, det är inte så där jättejätte varmt att man knappt kan andas, men solen värmer direkt överifrån och vi ligger på 1600m över havet, så det går fort. Alla är väl mer eller mindre brända, men vi har sagt att vi ska ta det lugnt i början, vi har ju faktiskt en månad på oss ;)
Naturen är otrolig, massa djur, bara från vägen mellan flygplatsen och skolan såg vi giraffer och gamar, men sen växligheten och allt. massor av fina blommor! Sen frukten, im in heaven!
Igårkväll till kvällsfika fick vi mango och passionsfrukter. Och jag skämtar inte, det var den goooodaste mangon i hela mitt liv! Och frukosten, det känns att man är utomlands flingor, jucie, ägg, frukter, bröd i mängder. I love it!
Skolan förövrigt är jätte mysig och eleverna är helt okej!
Igår fick vi kontakt med en tjej fårn Örebro som hette Diana, jätte trevlig. Hon berättade vart vi skulle gå, hur vi skulle göra osv. Vi fick en bra mottagning av henne helt enkelt.
Jag och Malin var och tränade igår också, vi har köpt månadskort på ett jätte fint gym som ligger rätt över gatan, Imapala gym. Vi tränade 20min igår, och det var superhärligt!

Det finns så mycket jag vill skriva, för det har verkligen hänt mycket. Men ikväll ska vi försöka sätta oss och blogga på Helloafricat.blogg.se och då ska vi försöka få med allt. Det förutsätter så klart att internet fungerar ;)

Men som sagt, det är jätte härligt här. Och jag vet att allt finns kvar när jag kommer hem.

Glöm aldrig att jag älskar er, i really do!!

With love,
Emelie


RSS 2.0