Inspiration.

 

Summering av underbara januari.

Den här dagen blev ju som sagt verkligen inte som jag hade trott, men allt ordnade sig verkigen in slutändan!
Men pulsen var verkligen hög ändå, som om jag inte vågade slappna av för att jag så skulle kunna tappa kontrollen. Barnen ligger i mitt ansvar, det är mitt jobb, och som enda ordinarie under en dag så vill jag verkligen ge dem en trygg grund och bra upplevelse. Barnen ska gå hem nöjda varje dag, precis som jag!
Idag kunde jag verkligen ge dem det bästa av mig själv, jag var närvanade, uppmärksam och tålmodig. Jag var så nöjd, trots att det var som vilken dag som helst :)
 
Däremot kände jag att gymmet som jag hade inplanerat efter jobbet verkligen kom lägligt. Så skönt att få rensa tankarna, öka pulsen ytterligare för att sedan sänka den, utmattad efter ett hårt träningspass. Försökte verkligen pressa mig lite extra, nu när jag vet att det blir träningsfria dagar både imorgon och på lördag då vi befinner oss i Lyckele, då vi verkligen bara ska få slappa och vara! :)
 
Helt otroligt vad jag känner att den här månaden har pushat mig framåt. När jag ser tillbaka i min träningsdagbok så ser jag vilken enorm skilland jag ligger nivåmässigt, och det är bara på 31 dagar. Vikterna på maskinerna har ökat markant, jag orkar betydligt mycket mer rent konditionsmässigt och det har gett så mycket. Jag älskar att komma iväg på gymmet, trots att jag inte alltid är så peppad före så är jag såå nöjd efteråt. Sen jag har världens bästa träningsbuddies, och det ger så mycket. Någon som drar lite extra då energin kanske inte riktigt är där den ska, lika väl som jag kan peppa någon till träning som kanske inte var så sugen själv, men vet att den behöver det. Att vi hängt mycket på gymmet kan vi inte sticka under stolen med. Under 31 dagar, som den här månaden innehållit, så har vi varit och tränat 21 gånger. Det är inte fy skam, från att komma från noll och ingenting innan jul ;)
 
Den här månaden börjar närma sig sitt slut, imorgon kommer vi in i februari. Det känns som att det verkligen var länge sedan nyårsafton och att månaden har varit lång. Det kan nog bero på den omstruktureringen i kosten som jag och min syster gjort den här månaden. Allt som man "unnar sig", som man egentligen inte behöver har lyst med sin fulla frånvaro den här månadet. Inget godis, inget fika, ingen läsk, inga andra sockerdrycker, inget chips, ostkrokar, jordnötter., ingen glass, så få kolhydrater som möjligt; som mjukt bröd, potatis, pasta, ris osv. Däremot mycket frukt, bär, nötter, grönsaker, protein. Har verkligen försökt fylla på alla depåer med sådan som är bra, som jag vet att kroppen behöver, både för att orka med och få ut så mycket som möjligt av träningen .
 
Det här totalla uppehållet från allt "dåligt" hade vi bestämt oss för att klara under hela januari. Det gjorde vi, och som sagt imorgon byter vi månad. Det är med skräckblandad förtjusning ska jag säga. Dels har magen vant av sig ris, pasta och potatis, man känner med ens när man ätit det att magen blir som en ballong. Men sen har det varit skönt att luta sig tillbaka på vårat löfte. När folk frågat om man vill fika, bjudit på godis osv, så har rösten sagt i huvuder "Nej, Emelie, du äter inte sånt!". Nu får jag ju äta om jag vill, men jag ska verkligen ta kontroll över det. Det ska begränsas och det ska inte finnas fri tillgång till "dåliga matvanor". Det är som att slå krokben på sig själv känner jag. Allt som vi uppnått under den här månaden ska verkligen inte gå förlorat! Vi fick den bästa möjliga starten på det här året, så nu ska vi bara fortsätta i samma takt och göra resterande del av året MINST lika bra! :)
Så länge man har varandra, så man kan peppa och sporra andra.
Ta inspiration från andra, då ens egen motivation börjar falla.
Aldrig ge upp, utan alltid tänka tillbaka på målen man byggt upp innan man satte igång sin resa.
 
Träning är njutning för mig och idag kom vårat efterlängtade paket från Gymgrossisten också. Liten extra pushning i motivationsväg. Komplimentering till våra redan sunda tankar. Så lite egentligen, men oj så mycket det gav. Lyckan att packa upp paketet, jag blev som ett barn på julafton! :)
 
 
Med det så säger jag hejdå till Januari, och välkomnar resten av 2013. Det är nu den riktiga resan börjar, och jag längtar verkligen efter att få se de riktiga resultaten! Tack Frida, Mathias, David, Pontus, Erica, Jessica och Victoria för att ni har peppat och pushat mig under den här månaden. Att vara ensam på gymmet ska man kunna vara, men med en bra träningskompis nära så blir man genast 10ggr bättre!
 
Och Frida, du är grym! Så duktig och envis, ihärdig och peppande! Utan dig så hade jag nog aldrig kommit igång så ordentligt. En januarimånad har aldrig varit så bra tidigare! Its all because of you, darling!

Plötsligt uppvaknande.

När jag i godan ro låg och sov i natt hade jag ingen aning om vad jag skulle vakna upp till.
 
Mathias klev upp före mig, då han skulle åka lite tidigare, jag skulle börja 7.45, så jag låg och vred mig i täcket, det som alltid är skönast på morgonen.
Sedan ringde telefonen, men jag tänkte att jag hade ju inte försovit mig, så det var säkert inget viktigt. När det fortsatte ringa så insåg jag att det var Linda på jobbet, jag förstod på en gång att det inte var som det skulle.
 
Hon var tvungen att vabba idag, och Josefin var redan borträknad, då det var hennes tur att gå på kurs idag.
Det var bara att kasta sig upp ur sängen, in i duschen för att överhuvudtaget få någon ordning på håret och vakna till ordentligt. Dra på sig första kläderna jag kunde hitta, pussa Mathias hejdå, som hade varit så söt att koka te till mig i transportmuggen så att jag kunde ta mig på vägen. I det här läget visste jag att det fortfarande inte fanns någon vikarie som skulle komma heller, då det var helt slut på både Bemanningscentrum och på Kompetensnärverket. Så har stod jag, ensam och en förväntad barngrupp på 10 barn. Snacka om skarpt läge, här passar det verkligen inte med en seg och trött Emelie.
 
Till frukost hade jag 5 mysiga barn, alla på mycket bra humör, det underlättade en hel del! Strax efter 9 kom en vikarie som var bokad till en av de andra avdelningarna in, men alla insåg nog att hon behövdes bättre här. "Turligt" nog så kom inte hela barngruppen idag, 6 barn är här och det fixar jag galant tillsammans med en vikarie. Men man hinner tänka ganska mycket när man sitter där i sin lilla bil på väg till jobbet, precis uppstigen och kastad in då det krisar. Men det ordnade sig ju faktiskt på bästa sätt, och fastän jag har haft pulsen högt hela dagen så vet jag ju att det är lugnt nu. Barnen får en bra dag på förskolan idag också, imorgon är Josefin tillbaka och vi får en vikarie som redan var inbokad. Sen kommer jag att ta helg. :)
 

Kursdag och ruskväder.

 
Usch vilket ruggväder Umeå har bjudit på idag, det har säkert varit grinit väder på fler ställen i Sverige, men fy vad tråkigt det är! Det snöar i massor, det drevar, man ser inte ut genom de igenslaskade fönstrerna.
 
Idag har jag varit på kurs genom jobbet. Pedagigisk dokumentation. Det var en väldigt intressant och givande dag. Kursen kommer att pågå vid tre tillfällen och jag längtar redan tills nästa gång. Dels är det roligt att komma ifrån jobbet och göra något annat ibland och samtidigt så är det viktigt att känna att jag utvecklas som pedagog. Och det sistnämnda känner jag verkligen att jag kommer att göra i och med den här kursen.
 
Det är så lätt att man som pedagog rusar fram och nästan bestämmer vad barnen ska se, uppleva och uppfatta i olika situationer. Man har en föraning om hur resultatet ska bli och i vilken ordning saker ska ske. Men ser man det ur barnens perspektiv så kan de se en helt annan sak än vi vuxna. Man är alldeles för snabb som pedagog att vara där och rätta till om man ser något som man inte hade räknat med, om barnen inte gör precis som vi hade tänkt. Det är viktigt, direkt avgörande, att se barnen som den kompetenta individen. Även en vuxen kan lära av ett barn, det ska ske ett utbyte däremellan varje dag. Jag kan lära av barnet, genom att se genom dennes ögon.
Allt det här vet jag sedan tidigare, men det är bra att på fräscha upp minnet, gå igenom det igen, få konkreta situationer visade på film osv. Den här dagen har verkligen varit givande, och jag tror att både jag och mina kommande barn som jag ska jobba med och ta hand om, kommer att ha mycket nytta av det här. All utveckling är bra utveckling, och det känns verkligen skönt att få mer kött på benen. Jag blir bara ännu mer säker i min roll :)
 
Så att ha fått sitta inomhus på kurs, en dag som denna, det var verkligen bra tajming! Nu hoppas jag bara att ruskvädret har passerat, så att det känns skönt att röra sig ute. Just nu har vi bokstavligt talat låst in oss i värmen. Tända ljus i hela vardagsrummet och Sveriges mästerkock på teven. Det passade mer än bra ikväll :)
 
Torsdag imorgon, veckorna går så sjukt snabbt och snart bär det av till Lycksele. OM jag längtar... ;)
 
För två år sedan var vi på Boppers i Bjurholm, nu drar stora delar av samma gäng, plus ett tillskott på fler underbaringar till Lycksele på Top Cats. Behöver jag säga favorit i repris? ;)

Helgsummering.

Vilken otroligt mysig helg det blev!
På fredagkväll bar det som sagt av på hockeymatch! Stämningen var på topp och det var som att spola tillbaka tiden 5-6 år. Vi var tillbaka på isladan, det var nästan fullsatt, klacken hördes långväga och jag bara njöööt! Det är lätt att glömma bort hur roligt det är med hockey! Jag hoppas verkligen att Löven fortsätter spela bra, så att dom kan kliva upp i Allsvenskan igen, mot Elitserien ;) Dåå kan jag lova att jag kommer hänga ofta på ladan, precis som förr, back in the days! :D
 
I lördags tog vi bilen till Övik. Först åkte vi på Swapmeet som SHRA Övik arrangerade, och när vi hade kollat igenom bilddelsborden så åkte vi en sväng på Lidl :) Alltid roligt med en affär som man absolut inte besöker ofta ;)
På kvällen gick jag, Frida och Jessica på Vezzo. Jag hade hört att det skulle vara bra, med god mat och härlig miljö. Och jag blev inte besviken, åt verkligen världshistoriens godaste ceasarsallad och det var häftigt att äta på ett ställe som kändes mer som i en storstad. Till Vezzo kommer jag definintivt tillbaka :)
 
Igår kollade vi på vinterstudion, älskar att veta att det alltid finns något spännande att vakna upp till på helgerna under vintern. Sen gick jag och Frida iväg på Träna, där vi mötte upp Jessica för ett hårt träningspass. Det var så skönt att köra slut på kroppen! Har sagt det förr, men säger det igen, jag älskar att träna! ;)
På eftermiddagen åkte vi en sväng till Röbäck för att hälsa på Johanna och Hugo. Det var så mysigt att träffas en stund, vi hann prata lite Kreta som faktiskt är mindre än 4 månader kvar till! Ska bli såååå kul, all inclusive, underbart sällskap, sol och bad och underbara Kreta - som inte kan vara annat än bra! :)
 
På kvällen beställde jag och Mathias hem lite grejer från Gymgrossisten, ska bli kul när allt kommer. Tänk vad bra man kan må av att få spendera lite pengar ;)
 
Idag rullar jobbet på som vanligt, och när jag har slutat åker jag till mamma och pappa där Fridas kompis Maria ska färga mina fransar och bryn. Hon går Stylist med Spa, så då kändes det självklart att be henne om en färgning, jag litar på henne :)
Sen ska jag möta upp Mathias på gymmet, skööönt! :)
 
Summan av kardemumman, min helg har varit helt fantastisk!! Så nu börjar nedräkningen inför nästa helg, då det bär av till LYCKSELE!!! :D Är så peppad, och det ska bli så kul!! :D

Fredag och hockeykväll.

Sitter på jobbet med 3timmar kvar till helg. Känns väldigt lockande!
 
Ikväll bär det av på hockeymatch! Ska bli så grymt roligt! Jag minns för några år sedan när hockeyarenan var andra hemmet. Söndag-, onsdag- och fredagkvällar var givna att sitta bänkad framför hockeyplan. Det var när Löven spelade bättre än dom gjort de senaste åren, men förhoppningsvis vänder det snart, och plötsligt blir det roligare att gå på denna underhållande sport! Många minnen finns på SkyCom, eller Umeå Arena som det heter nu. En tid i mitt liv som ligger varmt om hjärtat, en sån där härlig tid i ungdomen som man aldrig glömmer. Ung och fri, man kunde drömma sig bort utan att behöva bry sig om verkligheten ;)
 
Så ikväll återser vi Umeå Arena, Löven ska spela mot Kiruna och det är en totalsponsrad match, alltså gratis för besökarna. Ska bli kul och se vad dom går för nu :)
 
 

Out of inspiration.

En vacker dag, då ska jag bli en bättre bloggare.... ;) Jag känner att engagemanget här inte är på topp, saknar inspiration, vill ha ny design och bättre ordning :P
 
Men allt rullar på bra!
Tränar så mycket jag bara kan, unnar mig vilodagar med jämna mellanrum, men det är så skönt efter ett riktigt träningspass, men bli så nöjd med sig själv! :)
 
Sen har vi bokat hotell inför 2-3/2. Då blir det Hotell Lappland med Mathias, Carro&Rikard, Sofia&Billy, Magnus&Carris, Jon&Emma. Ska bli så mysigt! Vi ska bada och njuta inne på Spa-avdelningen, dricka gott, äta gott och på kvällen blir det Top Cats-show! Precis vad vi behöver! Komma iväg lite, bo på hotell, umgås med fina människor och njuta och må bra av en riktig kalaskväll!  Behöver jag säga att jag längtar? :D
 
Som sagt, jag saknar inspiration för bloggning, behöver komma på rätsida med det känner jag :P
 

TGIF.

Så skönt!
Den här veckan har gått riktigt fort och fredagen är redan här!
Några timmars jobbtid kvar, sedan bär det av mot 2årskalas i Bygdsiljum :) Stora tjejen Hilma fyller år, grattis grattis! Oj vad tiden går! Vad mysigt det ska bli med kalas :)
 
Resten av helgen kommer att spenderas i Bygdsiljum/Åkullsjön, det kommer bli en lugn och skön helg. Har packat med mig "50 nyanser av honom", har kommit en bit in i den, och den verkar lika bra som jag förväntat mig :)
 
Imorse började jag 9.00, så jag och Frida hann med ett gymbesök på morgonen, mycket härligt! Har hunnit blivit en hel del träning under de här första dagarna av januari, så ledigheten som blir i helgen är välbehövlig :) Men det är sååå skönt att vara igång igen, och ha så härliga träningsbuddies. Frida, David och Mathias har varit så duktiga och hurtat bredvid mig! :)
 
 
 

2013.

Första inlägget för i år, och nu har det snart gått en hel vecka av 2013.
Är tillbaka på jobbet och försöker komma in i rutiner igen.
Otroligt mysigt att träffa alla barn igen, höra hur julledigheten har varit för alla :)
 
Har påbörjat det nya året hälsosamt. Idag är det den 7/1 och jag har hittills tränat 4ggr, och i eftermiddag blir det den en femte gång :) Så skönt att komma igång! Har även satsat stenhårt på mathållning. Under januari har jag "bra-månad" med mycket träning och bra mat. Ingen läsk, saft, chips, ostkrokar, godis, fika osv. Det är lika bra att dra in på allt i en månad, riktigt rensa kroppen efter all julmat och julgott :)
 
Det här året ska bli ett bra år, det bara är så :)

RSS 2.0