Galet less!

Är det lagligt att vara så less som jag är just nu?
Jag tror faktiskt inte det. Så fruktansvärt, otroligt, oerhört, sjukt, galet less jag är alltså.
Imorgon ska jag få plasta in min projektbok och det känns fantastiskt! ÄNTLIGEN!
Men om det bara hade varit det, så hade jag varit nöjd.
Nu sitter jag och försöker skriva klart en uppsats som skulle varit klart för en vecka sedan,
och det ska nu redovisas imorgon. Och jag har inte ens kommit halvvägs när klockan är 21.30, kvällen innan.
Inte så lyckat Emelie.

Dagens ljusning var iallafall att jag och Marie har varit i Övik. Dock blev det inte så mycket shopping som vi tänkt oss.
Men ett par skor och nagellack är ju bättre än ingenting. Dessutom tycker jag att det var en otroligt mysig dag.
Övik är mysigt!

Det ligger så mycket över mig just nu. Skolan, studenten, balen, sommaren, ekonomin, osv.
Det är inte bara ett om jag säger så.

Men nu ska jag inte sitta här och klaga. Vi går mot sommar och värmen kommer snart tillbaka.
Jag ska nog bara försöka hänga med, leva och klara av allting.
Så får det bli.

E.


Nolia Barn

Då var denna helg snart över. Och den har runnit iväg med en väldans fart.
Nolia mässan var bra, det var roligt och tiden har verkligen gått snabbt.
Jag och Jessica har jobbat som scenvärdinnor, plockat fram och bort saker, stått på scen och pratat, serverat kaffe osv.
Jag har även fört en intervju med Zillah och Totte inför 500pers. Och fått en puss av Totte. Grattis till mig liksom! ;)
Dessutom jag och Jessica samarbetat med Moraträsk och sålt deras böcker, tröjor och skivor medan dem uppträdde.
Det var festligt. Haha.

Det har krävts en hel del av oss, mycket mer än både vi och dem på Nolia förväntat oss. Men det har gått bra. Är bara grymt trött just nu, kommer bli lätt att somna i natt ;)

Har verkligen ingen energi att plugga nu. Skulle behöva förbereda en del saker. Men det är som luften farit ur mig, och jag vill bara lägga mig ner och vila mina ögon en stund. Det blir nog bra så.
Dessutom blir det en väldigt kort vecka i veckan. Slutar 10.20 imorgon och 11.45 på torsdag, sedan är det helg. Chillit :)

Trust your instinct.


Sista rycket.

Sitter  i skolan nu,
börjar egentligen inte förens 9.45 men tänkte vara duktig och försöka göra klart mitt projektarbete.
Om allting går som jag vill att det ska gå, så ska jag snart söka mig till ett rum där dom kan skriva ut min bok i färg.
Och sedan ska jag försöka gå och få det inplastat.
Åh, vad jag önskar att den här dagen baravar över, eller skoldagen åtminstone.
Vill bara hem och njuta av ledighet.
Men då slår det mig att denna helg inte alls består av någon ledighet. Jag ska jobba på Nolia Barn.
En barnmässa där jag och en kompis ska stå på scen och presentera alla aktiviteter. Inte alls taggat,
förstår inte varför jag tog på mig det.
Jobbar mellan 9-17 både lördag och söndag, och får en biobiljett per dag. Det är inte okej.
Helgen hade kunnat spenderats på något mycket bättre. Varför inte till exempel att skriva klart min projektrapport,
eller psykosocialt arbete. Nej, vad tänkte du med Emelie?

Livet har sina toppar och dalar, och ibland går det snabbt där emellan. Det är viktigt att försöka spendera mycket tid med folk som gör en gott. Ett tappert försök att hålla dumma tankar och funderingar borta. Igårkväll var en sån kväll. Människor fick mig att le, och jag inser att jag gör rätt. Men det är tufft.

Resten då, ja, det återstår att se. Man ska aldrig vara säker, för det blir aldrig som man tänkt sig.
Enjoy your life, Em.

Long trip alone

Sitter här i drömmarnas värld,
och inser nu att jag måste dela med mig av en till fantastisk låt.
Long trip alone av Dierks Bentley.


It's a long trip alone over sand and stones
That lie along the road that we all must travel down

So maybe you could walk with me a while
And maybe I could rest beneath your smile
Everybody stumbles sometimes and needs a hand to hold
'Cause it's a long trip alone

It's a short piece of time but just enough to find
A little peace of mind under the sun somewhere

So maybe you could walk with me a while
And maybe I could rest beneath your smile
You know we can't afford to let one moment pass us by
'Cause it's a short piece of time

And I don't know where I'd be without you here
'Cause I'm not really me without you there

Yeah Yeah
Yeah Yeah oooh

So maybe you could walk with me a while
Maybe I could rest beneath your smile
Everybody stumbles sometimes and needs a hand to hold

So maybe you could walk with me a while
Maybe I could rest beneath your smile
Maybe I could feel you right beside me 'til I'm home
'Cause it's a long trip alone

A Long trip alone


Just a dream

Igår när jag trodde att jag skulle bryta ihop som mest kom vändningen. Jag höll verkligen fullkomligt på att lägga mig ner på golvet i skolkorridoren och bara gråta. Det är så fruktansvärt mycket i skolan nu som ska fixas och ordnas att jag knappt vet vart jag ska börja. Men till min oerhörda glädje meddelar då en av lärarna att vi är hellediga idag tack vare att alla lärare skulle på programråd med politiker och grejer. Så jag fick verkligen tid att kunna sätta mig ner och jobba.

Så nu sitter jag här och försöker vara duktig, dock sviker fokuseringen mig gång efter gång, och hela tiden kommer jag på ursäkter för att kunna ägna mig åt något annat. Men jag vet att när allting är klart kommer jag att kunna pusta ut. Oj vad jag ska leva i sommar säger jag bara. Nu har jag gått i skolan i snart 12år, och jag har alltid försökt göra mitt bästa. Sån är jag. Nu är det dags att bara ge sig ut och känna hur det känns att njuta. Trots att den njutningen kommer att innebära att jag är arbetslös. Men det ska jag ta hand om senare, vem vet, rätt som det är så dyker det upp ett jobb. Eller tar jag mig in på någon av univeristetsutbildningarna som jag sökt. Inte för att jag vet ifall jag är redo att sätta mig i skolbänken igen i flera år, utan att egentligen veta vad jag vill jobba med.
Nu känns det som jag bara babblar på. Men det jag vill komma till är att jag ska försöka njuta. Jag ska bara avklara skolan först. Och nu har jag avklarat ett av arbeterna som låg på mina axlar. Och snart är det andra klart. Sedan ska jag skriva klart en berättelse inom Psykosocialt arbete. Och sen är det "bara" projketarbetet kvar.
Usch, fy, blä. Men jag ska klara det, det här också.

Det senaste tiden har jag kommit över en hel del bra musik. Och jag måste bara säga Carrie Underwood - Just a dream... Oj, oj. Det går ilningar genom hela kroppen och jag jag blir stum. Hon är fantastisk. Tänk att musik kan påverka så mycket. Livet är allt bra underlig. Ingen stund är den andra lik. Jag försöker ta vara på dom bra stunderna.

Det kanske är bäst att återgå till skolarbeterna nu, så att jag kan känna mig lite stolt ikväll när jag vet att en hel del är bortgjort. Förhoppningsvis.

Ha en bra dag.
Simma lugnt ;)


Klackepoken

.. och det känns bra ;)

Då var det måndag igen och två-veckors ledighet har fullkomligen flygit iväg.
Dessutom har jag inte på långa vägar hunnit med allt jag planerat, och då talar vi främst om alla dessa skolarbeten som jag egentligen skulle ha tagit mig igenom och genomfört.
Men veckorna har inneburit en massa skratt, fjällenresa med underbara människor, lunch i vårsolen med dem jag tycker bäst om, utgång, jobb och myskväll med lillebror. Sen säkert en hel del mer, men som sagt inte alls så mycket skolarbeten som jag skulle ha behövt göra.
Det kommer jag att få ta igen idag. Har bara en lektion mellan 8.20-10.20. Då ska jag laga mat och sedan slutar jag. Det känns så klart bra med en mjukstart, men sedan blir det nog att sitta i biblioteket resten av förmiddagen och en bit in på eftermiddagen för att försöka ta igen allt. Känner bara hur skönt det kommer bli sen när allt är avklarat, inlämnat och bortgjort. Då är studenten nära och en härlig sommar, men fantastiska människor.

Igår åkte jag iväg till Norrmjöle och hämtade igen min älskade syster som spenderat helgen i Västerås. Hon var sliten efter att ha varit tvungen att kliva upp 5.30, och att det väntade ett kalar 14 gjorde henne kanske inte piggare. Lilla gumman. Men kalas blev det, både för henne och pappa. Mysigt att träffa alla, mysa med småkusinerna, och de lite äldre kusinerna.
Efter kalaset blev det impulsivt bestämt att vi skulle grilla i stan hos Erica, kyckling för min del, utan glasbitar. Faktiskt första gången jag åt kyckling sedan kaoset angående glasbitarna bröt ut. Det smakade ljuvligt. Vi umgicks, drack kaffe och spelade kort. Det var en jätte bra kväll, men jag kände många gånger stressen över att skolan drar igång idag. Och det var väl egentligen bara jag som börjar 8.20.

Så nu är skolan nära, slutspurten och jag ska göra mitt bästa.
Måste bara fokusera, och det är inte så lätt alla gånger.

Puss. E.

Utgång

Ikväll blir det utgång för hela slanten och jag har nog aldrig varit så taggad. Det var alldelens för länge sedan jag var ute med mina älskade vänner. Dock saknas en av girlsen, Emma, som reser Sverige runt med hennes family. Men nu har jag bestämt mig för att leva livet och bara ha roligt. Därför hoppas jag att denna utgångskväll bara är början på en underbar sommar.
Sitter just nu och taggar igång med lite oldmusic, Noice. Tänka sig så bra det kan vara ibland. "Du lever bara en gång och den gången är nu" Thats right, nu är det dags!

Dagen har varit kanon. Började med att jag och mamma lämnade av min lovely sister på flygplatsen. Tänka sig, hon är nyfyllda 14år och nu reser hon med en kompis ner till Stockholm för att spendera en helg i Västerås. Saknar henne redan, men unnar henne verkligen denna helg. Hon har blivit så tvärgammal, lilla gumman.
Vid lunchtid åkte jag, mamma och Marielle till mormor. Vi blev bjuden på paj och sallad i vårsolen. Sedan satt vi ute ett par timmar och bara pratade på om livets alla toppar och dalar. Vilken familj och släkt jag har, kunde inte fått det bättre! :)

Som sagt, utgång ikväll. Väntar på att Erica och de övriga tjejerna ska bli klara, sedan bär det av med bil mot Umeå-stad. Sådana här impulsiva kvällar ska det helt klart bli fler av. Mer tid för folket!

Puss.


Nu är sommaren nära, och jag blickar mot den med glädje.

She´s back again

Nu är jag hemma igen, efter en underbar vecka i underbara fjällen.
Veckan har gått otroligt snabbt och jag har verkligen försökt njuta av fjälluften och ta till tillvara på närheten med familjen.
Förutom att min skoter har varit lite svårstartad på mornarna så har allting flytit på bra.
Och förutom när Andreas fick sin skoter rullandes över sig. Det var otrevligt, men gick bra. Och killarna oroade sig för skotern ;/
Vi har lärt känna nytt folk, kört en massa skoter, fiskat, partat i kåtan och bara haft det super bra!
Nu väntar vardagen här hemma och jag ska försöka ta tag i skolan för sista gången. Slut spurten så att säga.
Men först hade jag tänkt mig att ha en veckas påsklov.
Ledighet är underbart säger jag bara.

Det är svårt att beskriva hur bra något kan vara, men jag har verkligen mått hur bra som helst den här veckan.
Inte tänkt så mycket på livet, framtiden eller så. Bara levt i nuet. Det borde man göra oftare.

Nu försöker jag vara duktig att lägga upp lite bilder på bilddagboken. Har varit hemma från Afrika 1,5 månad och inte lagt upp en enda bild. OCh har knappt visat några bilder alls för familjen. Skamligt... Ska verkligen försöka ta mig tid. För det är en enomt viktig händelse och del av mitt liv.

Tack alla som gjorde den här veckan till något super bra.
Och tack Nicklas och Tobias som tog med mig upp på fjället med en utsikt som inte går att beskriva. Vita fjäll överallt och alldelens orörd snö, innan ni kom och körde skoter över den ;)
Tack för allt!

Btw, idag hörde jag Johan Palms nya låt, Emma-LeeJag är verkligen inte ett big fan av honom, men måste medge att låten var väldigt bra. Ge den en chans, you wont regret it.

E.

RSS 2.0