Mondaymorning.

 
Börjar se ett visst mönster här, ett motiv. Har precis haft en sån där topphelg igen, och jag börjar nästan känna mig lite bortskämd med att ha det så bra. ;)
 
I fredags var jag otroligt osäker på hur helgen skulle bli. Hade i princip inga planer och visste inte alls vad jag skulle se fram emot. Men efter att ha chockat mig själv med att åka iväg på fest där jag knappt känner någon, och osäkerheten i mig skrek, så blev det hur kanon som helst! 80-talsfest stod på schemat på nollningen och det var så otroligt roligt med lekar, bus, spex och massor av trevligt folk. Så kul att få ett ansikte på många av mina nya klasskompisar, vi ska ju faktiskt spendera över 3 år tillsammans :)
Det slutade med att det blev utgång även lördagkväll, samma gäng. Alla var dock lite segare med tanke på hur alla hade varit galet taggad kvällen innan, men det blev ändå utgång på Lokal, och jag dansade så att jag inte kände av fötterna längre. Då är det lyckat ;)
 
Två härliga partykvällar och igår var en myssöndag med kalas för Marielle och sedan hade David fotbollsmatch, DM-final som dom vann med 12-1 (!). Det var roligt! :)
 
Nu sitter jag med böcker och papper upp över öronen igen, det är tätt mellan tentorna och på onsdag är det dags igen. Huvva, jag gillar det inte, men what to do? Har redan börjat blicka framåt mot kommande helg, då blir det Finsittning som avslutning på nollningen. Alla kommer att vara uppklädda och vi kommer att serveras en finare middag och sedan blir det dans. Alldeles underbart! Tur jag har mina helger att se fram emot, det gör att veckorna känns lite lättare att genomlida ;)
 
 

En helg av toppklass.

Helgen är förbi och jag sitter med ett fånigt leende, helt klart en helg av toppklass, såå härligt!
I fredags skrev jag bort tentan, var sjukt nervös innan. Vågade knappt titta på frågorna, men då jag väl gjorde det infann sig en lättnad, de frågor som jag hade hoppats på att komma fanns där! Sen är det ju bara att hoppas att jag har pluggat in rätt svar, men det tror jag, och i sådana fall så har jag nog klarat min första tenta på Förskollärarprogrammet :) Känslan när jag lämnade in provet och gick ut ur salen, det var som att flera kilo hade lättat från axlarna! :) Underbart skönt!
 
Efter det lunchade jag och mamma på stan sen unnade jag mig härlig tenta-shopping :) Ett par byxor, en tröja, örhängen och en håraccessoar fick följa med hem, och sen mina goda alkoholfyllda drycker från systemet ;)
Kom hem, satte igång hög partymusik och sedan var partytaggen på plats! Galet vad peppad jag var då! Jenny kom hit en stund och vi drack gott och satt och surrade innan Frida&Pontus skjutsade upp oss på universitetet där insparksfesten/tentafesten väntade! En kväll fylld av massor av skratt, god dricka, nya bekantskaper och GALET mycket dans! Såå roligt!
 
Igår var det lite mindre taggat, men jag var så nöjd med kvällen innan, så det gjorde absolut ingenting att jag kände mig lite seg, det var värt det :) Var på skogscruising med mamma&Frida och på kvällen kom Emma förbi en stund och vi bara myste och surrade på en massa :)
 
Imorgon är det måndag igen, och en ny del av kursen väntar, kommer säkert bli hårt tryck direkt från start här med, men det är samtidigt skönt när man har lite press på sig, hjärnan får vara aktiv och man engagerar sig i något. Det blir nog bra :)
 
 
 

Studentliv och bild-update.

En vecka är gjort på universitetet och jag förundras över hur fort man kommer in i studietänkandet. Jag tänker, andas och lever studentliv nu. Anteckningar från föreläsningar ligger över hela bordet, jag loggar in på universitetets hemsida lika ofta som facebook, och allt jag i princip gör refererar jag till det vi pratat om på kursen. Det är knäppt det där egentligen, hur fort livet kan ta sina vändningar. För en vecka sedan hade jag aldrig hört talas om propositionell kunskap, infallibalism, empirisk vetenskap, kvalitativ data osv. Och nu ska jag tenta av det redan på fredag, det förväntas alltså att jag ska kunna redogöra och övertyga den som rättar provet att jag faktiskt kan vad dessa termer står för och ge exempel för dessa. Mycket är rena grekiskan fortfarande, men det ska nog lösa sig. Jag har ju flera dagar på mig... tentan är ju "bara" på fredag ;)
 
Som tur är har jag träffat en supergullig tjej som jag spenderar all min tid på universitetet med. Det är samma sak där, jag har träffat henne en vecka men det känns som att vi har känt varandra så mycket längre, det är bra personkemi. Vi har till och med samma favorit rosévin, säger inte det en hel del? ;)
 
Ikväll låter jag böcker och anteckningar vara och myser upp i soffan. Ljusen är tända, middagen intagen och jag sitter och väntar på att Idol ska dra igång. Och efter det är det säsongspremiär för Ensam mamma söker, höstens klart mysigaste program! :)
 
En liten bilduppdatering;
 
 

Rest of my life.

Imorgon när jag vaknar och slår upp mina blå, så startar resan. Min resa mot ett nytt kapitel i mitt liv.
En ny väg där allt är nytt, oupptäckt och spännande. Det är Me, Myself and I, och det ska gå förbaskat bra. Det ska bli rart nå jävulskt ;)
 
Imorgon blir jag student igen och kommer att tillbringa mina kommande 3,5år i skolbänken. Jag gör mig själv en tjänst inför framtiden genom att säkerställa min arbetssituation. Jag ska bli Förskollärare, och jag kommer att älska det!
 
Om någon hade berättat för mig i våras, hur mitt liv skulle se ut idag, så skulle jag nog ha väldigt svårt att tro på det. Jag som hade allt under kontroll, visste precis hur varje dag skulle se ut, på jobbet, hemma, träningen osv. Sen tar man hela mitt liv och bara vänder på allt. Vad som är upp och vad som är ner, det är oklart, men att jag kommer att gå så mycket starkare ur det här - det är jag helt säker på!
 
Jag gör som havet - vågar.
Vågar ta kontroll över mitt eget liv. Kasta mig ut i det okända, utan att veta vem eller vad som fångar upp mig, men jag vågar chansa för att veta att jag senare kommer att må så bra.
 
Som sagt, i morgon är den första dagen av resten av mitt liv. Och jag är så förväntansfull för att se vad som väntar just mig.

RSS 2.0