Måndagmorgon.

Måndagmorgon, och om 3 dagar sitter jag på ett flygplan till USA!! Helt galet vad tiden går fort, och nu är det snart dags. Resväskan är upphämtad från förrådet och i eftermiddag ska jag börja lägga ner härliga sommarkläder i den. Mår gott i hela kroppen då jag vet att jag snart befinner mig i härlig sommarvärme igen! :) På lördag sitter vi på dragracing i Las Vegas och temperaturen beräknas bli kring 25 grader, det går väldigt bra!! :)
 
Idag väntar skola mellan 10.15-12, hinner knappt börja så ska jag därifrån igen. Men det betyder också att jag får ännu mer tid för USA-planering! Vi ska avsluta den första kursen, och ha introduktion till den nya. Det blir spännande och se vad denna kurs har att bjuda på Demokrati, Individ och Samhälle. Det var såå skönt att skicka in essän igår för förra kursen. Den har tagit så mycket längre tid än vad jag hade planerat, och det tog nästan 3 timmar för att kapa bort drygt 250 ord som jag hade för mycket, då längden på texten var satt till en viss mängd ord. Men jag är nöjd med slutresultatet så jag hoppas att lärarna tycker att jag har förstått uppgiften rätt :)

Redovisning.

Jahapp, onsdagmorgon och termometern visar 0.3 grader... Hm, jag ska snart sätta mig på cykeln och har nog inte vant mig vid att måsta klä mig varmt än. Som tur är får jag uppleva värmen igenom om 8(!)dagar! Älskade USA!! :)
 
Idag väntar redovisning på universitetet. Vi har haft grupparbetet där vi ska redovisa en bok vi har läst, jag är superladdad och det känns så skönt att få göra bort redovisningen på en gång, och sen bara få sitta och lyssna på dom andra. 
 
Fick tillbaka tentaresultatet från den andra tentan igår. Och jag som tyckte att det gick jättedåligt, då dom hade tagit med massor av delar som vi inte hade pluggat på. Var inställt på att få skriva om tentan, men det visade sig att jag hade helt fel. Jag fick VG på den, alltså det högsta betyget på universitetsnivå, och jag kan lämna allt det där bakom mig. SKÖNT! :) Nu väntar en ny tenta på fredag och jag hoppas verkligen att det går lika bra, eller det viktigaste är att jag klarar den. Vi får vika in tummarna :)
 
Nu ska jag cykla iväg till Univ. och göra bort min första redovisning på lärarprogrammet! :)
 
Senaste bilderna från Instagram;
 

Sjukstugan fortsätter.

Söndagkväll, och ännu en helg har passerat. I fredags såg jag fram emot helgen så enormt mycket, bara för att den skulle vara såå lugn! Har åkt på en dunderförkylning som vägrar släppa, blir dessvärre bara värre. Men förhoppningsvis vänder det snart och allt får bli som vanlig, det blir betydligt mycket lättare att plugga då, när man faktiskt tar in det man läser.
 
Så helgen har varit av det lugna slaget, fredagkväll åt jag middag hos mamma och pappa, sen åkte jag hem och såg Idol och myste under en filt i soffan, så skönt att bara få vara hemma när man inte känner sig pigg, tända upp massa ljus och dricka te. Det är den enda fördelen med att känna sig krasslig, att man får ligga under en filt på en fredagkväll och inte känna någon stress över att man inte är ute och träffar folk :)
Lördagen bestod av plugg och sedan åkte jag till mamma och pappa igen. Hockeyeftermiddag då matchen mellan Björklöven-Djurgården sändes på teve, dessvärre förlorade våra gulgröna, men det blev en spännande match ändå :) Lagade supergod middag som bestod av färsk pasta med laxsås, gjord på pepparrökt regnbåge, spenat och massa andra godsaker. Riktig restaurang-känsla fick jag av den goda maten :) Sen myste vi bara framför Körslaget.
Idag har jag försökt plugga så mycket jag bara kan, pluggandet just nu består i att läsa en bok på 400sidor, på engelska. Dessutom har vi 4 böcker till samt 4 artiklar (också på engelska) som vi ska dras med under denna del på kursen. Lite lagomt roligt, jag behöver inte känna mig göralös i alla fall... Det är ett intressant ämne, men det är bara så mycket hela tiden. Hinner verkligen inte lära sig så att det sätter sig på djupet, det känns som att det är ytinlärning på högsta nivå, och det är inge roligt. Men det är bara att bita ihop, för jag har bestämt mig för att fixa det här, även fast jag har förutsättningarna emot mig när jag inte alls känner mig pigg nog att ta in nånting. Men det ska ordna sig :) Det är ju fortfarande ett tag kvar tills vi ska tenta av detta, så innan dess borde lite mer ha fastnat i alla fall.
 
 
Som tur är fick jag ett skönt avbrott i pluggandet idag då jag fick åka och mysa med mina fantastiska tjejer! Fika hos Erica, tillsammans med Emma, Ellen och underbara lilla Ella. Det var ett energipåfyll om något och det var så härligt att få släppa allt för en stund och bara få sitta och surra med människor som får mig att må så gott :)
Även middagen hos mamma och pappa (idag med...) fick mig att släppa pluggandet lite, det är skönt att få ett avbrott ibland, annars tror jag att man skulle bli knäpp. Det gäller att man hinner smälta det man läser med jämna mellanrum :)
 
Nu väntar sängen och en god natts sömn. Ska kliva upp i bra tid imorgon och fortsätta läsa min fantastiska bok, har väl bara 300 sidor kvar nu, eller något sånt ;)
 
 

Sjukstuga.

Herrejisses, vi är redan inne i årets 10onde månad, Oktober är här och nu går hösten inte att missa. Men idag lovas dock en väldigt fin dag, och kanske till och med lite högre temperaturer. Det hade inte varit helt fel. Ju varmare, desto bättre, känner jag nu när jag sitter här och snörvlar och hostar som mest. Har åkt på en ordentlig förkylning och huvudet bara spränger... Usch jag har inte tid för sånt här, jag som måste lägga all min energi på skolan, som inte tar hänsyn till om man känner sig lite krasslig eller inte. Högt tempo, massor av kurslitteratur ska läsas, uppsatser ska skrivas, det ska tentapluggas osv, osv. Just nu kör jag med taktiken att plugga lite, vila lite, och sen plugga lite mer.
 
Igår fyllde älskade lilla, stora, lillebroren år. 16år (!), så han är ju inte speciellt liten längre påminns jag om. Jag minns ju när jag fyllde 16, och hur liten jag var, men kände mig så gammal ;) Så igår hade vi kalas för stadsgänget (dom få som var friska och krya) och ikväll väntar kalas för Hörneforsgänget, det blir mysigt! :)
 
Så nu får jag försöka göra det bästa jag kan av den här pluggardagen, så vet jag att belöning väntar ikväll med kalas och fikamys :)
 
Sen kan jag ju faaaaktiskt trösta mig med att imorgon är det bara 3 (!) veckor kvar tills vi sitter på flyget till underbara USA!!! :) :)

RSS 2.0