Skellefteå

Helgen i Skellefteå har varit helt underbar. Jag vet inte vart jag ska börja.... =)

Fredag:
Bussen packades, jag försökte plugga så gott jag kunde. När alla kommit hem, var färdigduschade, och allting var klart på hemmaplan bar det av mot stan.
Där väntade Mathias som åkt till Umeå efter jobbet. Jag tog med mig Frida och David för att fixa lite smågrejer och dom köpte även med sig godis till helgen ^^
När vi kom tillbaka till klubben lastade vi Valianten och sedan bar det av till Skellefteå. Jag och Mathias i bil, med Valianten bakom, och resten av familjen åkte i bussen bakom.
Vi var uppe rätt sent, men hann ändå njuta av kvällen. Uppackning, uppsättning av tält och igentagning av lite tid med dragracingfolket - det gick bra! =) Oj, vad jag har saknat allt!
Kände en sån enormt skön känsla när vi körde in i depån, känsla av frihet kanske?
Det blev en ganska sen kväll.

Lördag:
När jag vaknade och bilen hade besiktats insåg jag att jag fortfarande aldrig hade provkört Valianten. Jag har suttit i den och rattat, men inte mer än så. Så lite orolig kände jag mig allt, kändes som om det var så mycket mer att hålla reda på i år.
Innan start åkte jag och pappa iväg en sväng bara för att testa på line-lock och bara se så att allting satt ihop och fungerade som det skulle. Det gjorde det!
Sen var det dags för första rundan. Jag hade sagt innan att jag bara skulle ta första svängen som en testkörning. Känna på burn-out och starten, sa jag. Men det blidde inte riktigt så..
Jag kunde helt enkelt inte hålla igen, och stack iväg ordentligt. Första rundan och 0.020sek från personbästa i tid =)
Sedan löpte dagen bra. Lite regn föll, men ett par timmar senare var vi igång igen. Känslan att sitta bakom ratten igen är obeskrivlig, och det spelar ingen roll hur mycket man försöker förklara, det går inte!
Under dagen fick jag jättemycket beröm, och det kom även fram folk till mamma och pappa som berättade hur imponerade de var av mig körning. Som om jag hade kört i 10 år, sa dom!
Så otroligt roligt att få höra sådant, det gör att man blir ännu mer laddad, och självförtroendet växer som aldrig förr =)
Inför sista rundan var det lite ovisst om jag skulle få köra eller inte, men efter några blinkningar med mina blå, så satt jag där i bilen igen för att åka ut för sista gången.
Jag hade känt innan att jag hade mer att ge, och känslan var korrekt. I sista rundan tog jag en reaktion på 0.014sek och gick därför upp som kvaletta, dessutom tog jag personbästa också, med en tid på 12.26.
Alltid kul när man kan överraska sig själv!

Söndag:
Dagen började med 3 kvalrundor och jag slutade som kvaltvåa, vilket jag är grymt nöjd med. I tanken ska man ha att det är min andra säsong, och första tävlingen med en bil jag aldrig kört förr och dessutom som för några månader sedan stod i småbitar. Jag är nöjd!
Regnet föll vid två tillfällen under dagen, men vi tappade aldrig hoppet. Det var så varmt i marken ändå, så det torkade snabbt =)
I första elimineringsrundan mötte jag Jenny Janse, som förövrig kör Demonen som jag hade förra gången. Att se bilen i rullning igen känns konstigt, men samtidigt kul =)
Det var jämt mellan oss hela vägen, men mot slutet körde jag om, och vann.
Semifinal väntade och jag gick ut mot Mathias Munther, en dålig reaktion och en break-out gjorde att tävligen tog slut för denna helg. Tack vare break-out tog jag även ett nytt personbästa med 12.24 och nästan 180km/h. Då jag åkte ut var jag ledsen, men nu i efterhand är jag grymt nöjd. 3:a på första tävlingen, med nya bilen.
Frida och David då? Dom möttes i semifinalen och Frida gick ut som vinnare medan David rödlyktade. Frida gick sedan i final mot Angelica och vann hela tävlingen. Mycket bra start på säsongen för hela syskonskaran. Två 3:e platsen och en vinst, det bådar gott inför sommaren!

Helgen har som sagt varit helt fantastisk. Att Mathias följde med var dessutom en guldstjärna över allt. Han hjälpte till med allt han kunde och det har gått otroligt bra. Så får det gärna fortsätta =)
En bra start på sommaren är bara förnamnet, nu är jag så laddad att hälften vore nog! ;P
Tack alla som gjorde denna helg till vad det blev, och tack för alla fina kommentarer om min körning, jag gör bara mitt bästa =)

Bilder från helgen.












Tack för en underbar helg <3


Ready to race.

Nu är det inte många timmar kvar tills det bär av.
Jag är såå spänd, och ser verkligen fram emot helgens tävling.
I hallen ligger det en massa saker som bara väntar på att bli inlastade i bussen.
När inlastningen här är gjord åker vi in mot stan för att lasta bilarna och få allting klart där.
Mathias kommer ner till Umeå efter jobbet och sedan bär det av mot Skellefteå.

Bilen är i princip klar, förutom lite skönhetsfix på utsidan med dekaler och så.
Däremot har jag aldrig provkört den, så det kommer bli mycket spännande.
Får se om det blir en liten tur ikväll när vi kommer fram, eller imorgonbitti innan kvalen börjar som jag sätter mig i för att bara känna på grejerna. Dessutom ska jag inte gå fullt ut i första rundorna, bara för att testa på bilen ordentligt.

Men att jag är taggad, är bara förnamnet =)
Idag har det dessutom gått förvånansvärt bra att plugga, men jag antar att det är för att jag vill fördriva tiden på något sätt, så att det sen inte är mycket kvar innan avfärd =) Dock är det mycket pluggning kvar, men det får jag ta sen, jag tror det går bra ändå faktiskt.

Duschen väntar, sen börjar inlastningen =)
Ha en super bra helg, det har jag tänkt att ha!

Suck.

åååh,
jag är alldeles för irriterad för att ha ro till att plugga.
Jag förstår inte hur människor kan vara så barnsliga?!

Väx upp.
Less på tramserier...

Nästsista.

Idag är en seg dag! Det känner jag i hela kroppen.
Det verkligen kryper, och helst av allt vill jag bara ta bilen och åka hem igen.
Nu är jag less på detta "rejjande" till Övik.
Idag väntar terminens sista redovisning, och det är inte så allvarligt. Bara skönt att få det bortgjort.
Det jag mer borde lägga min energi och koncentration på är pluggningen.
Hm, vi är här igen.....
Tenta nästa torsdag och hela tiden lägger jag min tid på annat.
Fixar inför säsongens första tävling som går av stapeln i helgen i Skellefteå,
träffar folk och låter tiden rinna iväg,
tar hellre promenader än sätter mig ner med böckerna...

Jaa.. suck. Vi är här igen, en Emelie som har såå svårt att plugga, då hjärnan redan gått på sommarlov.
Men idag är nästsista dagen i Övik, det går bra.

Tills vi möts igen..

 

Du är älskad. I evighet.


Triss i kärlek



I helgen kommer mina tre favoriter hit!

<3


Monday.

Dagen har varit bra!
Började med en skön morgonpromenad med mamma, varje stunds motion är behövlig.
Om lite mer än en vecka är det dags för blodomloppet, och hur detta ska gå vet vi inte än.
Men det blir kul! =)

Jag och mamma åkte in till stan, och på vägen dit ringer Mathias och säger att han har ärenden till stan. Älskar spontana och oplanerade stunder att få träffa honom, det blir ett väldans pirr i magen =) <3

Träffade Maria och Johanna på eftermiddagen också. Johannas mage växer, och jag blir såå lycklig i kroppen. Tanken på att vi kommer att ha en bebbe bland oss till jul känns underbart mysigt. Jag kommer vara barnvakt så ofta jag kan, bara att fråga på! =)

Ikväll gav jag mig ut på en springtur, och jag orkade mer än jag trodde. Kände att jag kom in i "andra andningen" som folk har berättat om, och det var så skönt! Det bådar gott inför blodomloppet ändå kanske!

Imorgon ska jag åka ner själv till Övik för att jobba med grupparbeten, det känns bra att få det bortgjort, men det kommer att kännas konstigt att åka själv!

Nu är det inte länge kvar tills sängläge, så tar vi nya tag imorgon.

Love.



Jag älskar dig! <3


Ett samtal..

Ett samtal, och genast känns allting så bra!
Soffi-propp ringde och sa att föreläsningen var inställd imorgon på grund av att läraren var sjuk.
Visst, jag ska plugga och så på egenhand, läsa igenom det vi egentligen skulle gått igenom.
Men ändå känns det bara så bra plötsligt att så där oförberett så har jag egentligen helg nu.
Grattis till mig!

Hör och häpna, men ikväll har jag och Sofia dessutom cyklat till Sörmjöle. Ellen skulle firas, och vi bestämde oss för att hurta lite. Har inte blivit någon promenad de senaste dagarna, så då tog vi igen det i en cykeltur som tur och retur slutade på drygt 2 mil. Det var grymt skönt, men oj vad min tidigare träningsvärk verkligen brände i benen. Nedförsbackarna var mina bästa vänner om man säger så.

Men fikat i Sörmjöle gick jättebra och det var supermysigt. Dessutom myste vi på en hel del med Ellens kattungar, i antalet 4, som är någon dryg månad. Snacka om att dessa småttingar var bland de sötaste jag sett på länge.
Om jag bara hade kunnat smuggla med mig någon av dem hem. Gömma i garderoben, i en kartong och mata och mysa med, som barn kan göra, och inte låta mamma behöva veta. Det hade varit myys!

I övrigt har dagen ändå varit bra, men tiden i skolan kändes som en oändlighet. På slutet kände jag mig jättegrinig och ville bara hem... Men har man grupparbete så har man, och då är det bara att försöka hålla humöret uppe ^^

Känner att jag skulle kunna vara uppe hela natten nu, men det är nog ingen bra ide. Men tänk vad ett litet samtal kan göra =)
Sleep tight.

En helt vanlig måndag

Internet på bärbara datorn funkar inte, och mitt humör slog om plötsligt. Blir så less när saker och ting inte går som man vill, då jag vet att det funkade för 20 min sen. Dagens ilandsproblem, jag vet, men jag blir bara så less..
Så då har jag fått det sagt.
Hamnade iallafall vid mamma och pappas dator nu, så det fick gå lika bra.
Dagen i övrigt har varit bra, trots att ingenting blev som det skulle.
Då jag vaknade imorse så hade jag mycket planterat, någon timme senare fanns det ingenting kvar. Det blir inte alltid som man tänkt.
Men jag har iallafall hunnit med en morgonpromenad med mamma, lite småfix och sedan in till stan för fler ärenden med mamma. En glass hann vi också med! =)

Då jag kom hem bestämde jag mig för att det var dags. Jag har sagt att i maj skulle jag börja springa, det är bara 17 dagar kvar till Blodomloppet och då har vi ju sagt att vi ska springa 5km, så det var bara att sätta igång. Ikväll tog jag tag i det. Visst, det blev intervallträning med överlägset mer springning, så jag är jättenöjd med årets första runda.
Det skönaste är ändå då man kommer hem, och känner i hela kroppen hur duktig man varit. Den känslan ska upplevas fler gånger =)

Imorgon återgår jag till verkligheten, skola mellan 10-16.15. Det var längesedan vi gick en så lång dag. Det är samma kurs som fortsätter, Mat och Hälsa. Men nu börjar vi med en ny del, Mat för olika grupper. Vi ska bland annat gå igenom diabetes, vegeterian mat osv. Jag tror det blir spännande! En bra sista del innan sommaren tar oss med stormsteg!

Något som jag planerat inför denna avslutande del, är att jag inte ska spara pluggningen till sista veckan. Som jag kände nu inför förra tentan, vill jag  inte känna igen. Framför allt inte nu när våren är som skönast, då man bara vill njuta. Tentaångest passar inte in i den bilden.
Så nu ska jag verkligen försöka lära in mig allt eftersom, läsa igenom anteckningar medan dem fortfarande är färsk i minnet, få en bättre helheltsbild redan i början.
Jag tror på den strategin. Kom ihåg att jag sa det här nu! =) Så jag inte sitter där, sista veckan med panik över hur jag ska få in allting. Det ska inte ske!

Fast det bara gått en dag,
saknar jag dig redan.
<3


Valborg och allt annat.

Är hemkommen efter en helt underbar helg hos Mathias.
Jag vet inte vad det är, men jag tror att kombinationen av lugnet i "skogen" och Mathias får mig verkligen att ladda om batterierna. Precis det jag behövde efter torsdagens tenta.
Som förövrigt ändå kändes bra, bättre än jag trodde att det skulle kännas.
Det värsta jag kan göra nu är att börja kolla upp de rätta svaren, lika bra att vara ovetandes fram till resultatet kommer. Hur som helst har jag lagt det bakom mig för en stund nu.

På fredagen väntade valborg. En dag som kändes att gå väldigt fort. På kvällen grillades det hos Nicke och Linnea och vi drack gott till. Mycket av det goda... men jag hade jätteroligt!
Mådde förvånansvärt bra på lördagmorgonen, men "bakismat" intogs ändå. Det hörde till tyckte vi! =)

40-årsmiddag på kvällen för Rickard, Mathias systers sambo =) God mat och allmänt trevligt. Efter det bar det hem och sågs på film. "All about Steve"... en film med Sandra Bullock, och jag var mer än en gång rädd för den kvinnan. Hon spelar en stalkande, allvetande tjej. Och allmänt jättekonstig :P Men filmen var ändå bra på något sätt!

Idag har vi varit på garaget hela dagen, fixat och donat på Valianten som vi dessutom startade upp innan vi skulle åka hem. Ljudet... OH MY! Rysningar i hela kroppen och jag kan knappt bärga mig inför den stundande sommaren!

Ikväll ska det städas, packas upp och sedan slötitta på teve. Imorgon är jag ledig, och det bär av till stan med mamma. Men först... en lååångpromenad, välbehövligt! =)

Tack alla för en super helg, framför allt, TACK ÄLSKLING FÖR ATT DU FINNS!

RSS 2.0