Grand finale.

Känslan är obeskrivlig!
Lyckan är total!
Ett glädjerus sprider sig i magen när jag tänker på det!
Imorgon smäller det!

Imorgon är det dags, dagen D är här.
Min sista dag som student.

Idag gjorde vi vår sista pendlingsresa med bil ner till Övik, och inför morgondagen är en tågbiljett bokad för att ta oss ner för en sista dag med avslutningsfirande med klassen!
Det känns så fruktansvärt skönt!

De här 2 åren har gått otroligt fort och varit väldigt innehållsrika!
Vissa stunder har jag bara velat gräva ner mig och skita i allt, de stunder då pluggandet har stått mig ovanför öronen och det har varit svårt hitta varken motivation eller se mållinjen!
Vissa stunder har varit fantastiska, skolan har varit fylld av roligheter, vi har lärt oss mycket och skrattat tillsammans. Det är de stunderna som har fått mig att orka fortsätta. Men även Sofia och Carro har självklart varit en stor del till det, hade verkligen inte klarat mig utan dem!

2 år känns alldeles lämpligt att lägga på en universitetsutbildning. Lagomt långt och lagomt mycket att lära sig. Men nu känner jag mig klar med studierna, för en lång tid framåt. Nu är det dags att växa upp på riktigt. Skaffa jobb och söka lägenhet. Känna att jag har ett jobb där jag trivs och då arbetsdagen är slut så är jag fri. Istället som för en student som hela tiden har plugg liggandes över sig. Veta att även fast man tar en stund ledigt, så finns ändå pluggandet, tentaångesten och inlämningsuppgifter kvar där och väntar på mig sen.
Nej, nu känns det skönt att prova på något annat. Starta en ny epok av mitt liv. Jag har ju faktiskt vigt 15år av mitt liv till skolan. En ganska stor del av mina 21 levnadsår ;)

Imorgon tar vi som sagt tåget ner till Övik för att hinna med en liten champagnefrukost med resten av klassen. Sedan ska vi i skolan göra en programutvärdering och träffa programansvarige. Sedan bjuds vi på fika tillsammans med de andra avgångseleverna och intyg och betyg delas ut. SEEEEN ÄR VI KLARA! Done.

Då blir det en sväng förbi systemet för att ladda igång inför eftermiddagen och kvällen. En pizza ska köpas ut för att ta med upp till Carros svärmor för tagging, alkoholkonsumtion och avsittning av tiden inför kvällens festligheter. På kvällen blir det middag på Harrys tillsammans med hela klassen för att få en bra avslutning. Troligtvis blir det sedan förfest hos en av brudsen i Övik och utgång väntar på någon av Öviks uteställen!

Mitt studentliv i Övik har kommit till sitt slut och just nu hänger jag inte läpp för det. Det kommer bli jättesentimentalt imorgon att säga hejdå till alla, trots att jag inte har en privat relation med många i klassen. Men jag är ändå van att träffa dem med jämna mellanrum, höra deras röster och skratta tillsammans då någon bjuder på sig lite extra. Imorgon sprids vi ut till våra hemorter runt om i hela Sverige.
Men jag är beredd att att påbörja något nytt. Driva livet vidare!

PUSSS!


1,5 år + 1 dag =)

Det är helt sjukt, att jag efter 1,5 år fortfarande har den här pirrande känslan i min mage då jag ser honom.
Känner mig nästan barnsligt förälskad, men på det bästa sätt det bara går!

Älskade älskade du. Tack för den underbara känsla du sprider i min kropp!
Älskar dig, i evighet!


Fjällen april -11


Inte som jag tänkt.

Usch, idag är inte alls taggen på topp.
Jag är trött, frusen och känner mig som i en liten bubbla.
Ingen rolig känsla alls när solen skiner ute, och det är bara 6 ynka dagar kvar som student.

Men jag vet själv anledningen till min otagg, och det är för att jag fick ett samtal igår av tävlingsledaren i Skellefteå. Tävlingen är inställd då det blev för få anmälda. Det känns skit rent ut sagt.
Har verkligen varit hur sugen som helst på att köra, enda sedan i augusti förra året. Det senaste veckan har jag typ haft nedräkning. Sen blir det inget. Inte konstigt att man inte är på humör.

Dessutom laddar alla nu inför helgens brännbollsyra, och jag förstår dom. Dom kommer att ha jätteroligt, det betvivlar jag verkligen inte. Om jag nu väljer att fara dit, så blir det att stå och titta från sidan. Inte alls samma sak, och verkligen inte samma stämning som jag vet att dom kommer att uppleva.

Men vi får väl se vad som blir, jag tror hur som helst att jag måste försöka komma på något att fylla ut min helg med, annars går jag under.

Ska försöka bli på lite bättre humör nu, livet är för kort för att gå runt och sura. Det finns säkert en tanke med att tävlingen inte skulle bli av, jag hade kanske fått sladd och kört av vägen. Får intala mig det, så ser jag väl det ur den positiva sidan kanske :P

Hur som helst hade jag iallafall en jättemysig kväll igår med min finaste. Först middag på Allstar som var helt fantastiskt god och sällskapet kunde inte ha varit bättre! Sedan gled vi runt i kvällssolen, åkte ut till Bölesholmarna, en plats som vi helt klart kommer att besöka igen. Resten av kvällen betstod av mys, mys och åter mys. Puss älskling!


Regn, regn.

Regnet det bara öser ner...

Idag har jag och Carro bestämt oss för att vara lediga.
Vi jobbade på jättebra med examensarbetet igår och firade på kvällen med en middag på Eastern Palace.
Idag fanns det inte så mycket vi kunde göra, då handledaren håller på att gå igenom arbetet för att sedan säga vad vi ska ändra på.
Det resulterade i en ledig dag för oss, och det tackar jag inte nej till!

Jag unnade mig en härlig sovmorgon, tills min finaste syster ringde och bad mig komma med några saker till skolan. Det var bara att pallra sig upp och inse att vädret inte alls var vad jag önskade.
Jag som hade tänkt mig att gå an lite grann här hemma först, för att sedan ta en långpromenad, möttes av att regnet föll i godan ro.
Happ, så då får jag fylla ut dagen med annat, det är faktiskt inte roligt att vara ute och gå och bli blöt. Hela saken är som förstörd då :P
Men i eftermiddag blir det iallafall att åka in till stan tillsammans med Frida för att hjälpa henne att hitta avslutningskläder. Lilla, stora gumman som går ut nian. Tiden går så fort!

Jag minns min egen skolavslutning från grundskolan som igår, hur pirrig man var inför gymnasiet, samtidigt livrädd för att lämna tryggheten i lilla Hörnefors.
Men nu i efterhand så vet jag att det inte är något man behöver oroa sig för, det är ett helt naturligt steg i livet, och det är spännande att börja på en ny kula! =) Och sen så mycket nya människor jag lärt känna under dom här åren. Fantastiskt =)

Efter att vi varit på stan blir det att åka upp på Campus för att se David spela fotbollsmatch där. Det är det jag älskar med att sommaren är på väg, att dagarna inte tar slut så fort, utan att kvällarna utnyttjas mycket bättre än dom gör under vinterhalvåret. Då sitter jag gärna hemma, ihopkrupen under en filt i soffan.

One step closer.

Om alla helger hade sett ut som denna, då vill jag ha helg alltid!
Fy vad bra jag har haft det!

I fredags blev det mys både med Marielle och Jasmine en kort stund, och efter det åkte jag och mamma till Klabböle, där fika på altanen med Johanna, Hugo, Maria och André väntade! Riktigt mysigt och jag och min älsklingspojke fick spendera myyycket tid tillsammans! =)
Blev uppskjutsad till Ersboda till Norrlands MC till Mathias för att invänta att hans arbetsdag skulle ta slut, fick mig en glasskål medan jag väntade. Och den som känner mig vet att jag ALDRIG tackar nej till glass, min stora svaghet i livet ;)
Fredagkvällen spenderades först med god middag i Åkullsjön tillsammans med mys-Agnes! Sedan tog vi med oss Dogge till Bygdsiljum för att först hälsa på Nicke och Linnea och sedan fredagsmysa tillsammans med Rickard och Maria och tjejerna, vilket inkluderade att jag fick bebismysa ännu mer och denna gång med Hilma!

På lördagen var det dags för Johanna, Rickards dotter, att provköra junior dragster för första gången. Hon har lånat Vickans svarta fara, och till helgen är det dags att ta lincens i samband med tävlingen i Skellefteå. Johanna var verkligen jätteduktig och jag kan tro att det är såå mycket för henne att ta in! Försökte med alla tips jag kunde komma på för att underlätta för henne och jag är verkligen heelt säker på att det kommer gå hur bra som helst för henne till helgen!

Till middag serverades det grillat med potatisgratäng och en ordentlig sallad, om dom fick mig på fall? Ohja, jag njöt av varje tugga! Inte nog med det, vi hann även med en bit björnbärs-cheesecake innan det bar av mot stan igen. Mätta och glada åkte vi iväg för att gå runt på Kulturnatta och lyssna till olika band och träffa folk. Det blev en heelt kanonkväll tillsammans med min finaste Mathias!

Kom i säng alldeles försent efter att vi skjutsat hem mamma, pappa, David och hans kompis. En nattlig sväng förbi Max hann vi också med. Så idag har jag varit jättetrött i huvudet och flera gånger har jag betvivlat att jag faktiskt var nykter och chaufför igår. Har haft lite bakis-känsla i kroppen som nu börjat ge med sig!

Däremot har jag faktiskt, hör och häpna, varit ute och sprungit ikväll. Bara för att jag skulle ha lite bättre samvete att sätta mig i soffan nu och invänta BigBrother ;) Gick faktiskt riktigt bra och fick upp ett härligt flås!
MEN!
Bara för att jag satt och pratade igår tillsammans med Mathias föräldrar om att jag aldrig sett en levande, lös orm i mitt liv. Bara sett ett ömsat gammalt ormskin i Järlåsa och haft en tam stor boa på mina axlar under UG-perioden. Bara därför låg den en svart liten rackare och väntade på mig vid vägkanten då jag var ute. Blev alldeles kall i kroppen då jag såg den, men som tur var tror jag inte att den såg mig och kom inte emot mig. Huvva vad äckligt! Sånna där saker behöver jag inte stöta på mer, jag klarar mig gärna utan!

10 dagar kvar till examen! Vilket betyder ett steg närmare en ny epok i mitt liv!


Händelserik dag!

Alltså vilken dag! I alla bemärkningar man bara kan tänka sig!
Jag har både hunnit vara irriterad, glad, nervös, svettig arg och nöjd!

Vi tar det från början;
Dagen började alldeles för tidigt, trodde det var ett skämt då mamma kom in och väckte mig.
Uschba!
Men det var jätteviktigt att vi skulle vara i Övik 8.00 så det var bara att pallra sig upp, se nöjd ut och sätta sig i bilen.
Sedan kommer vi till skolan och alla var inte där, irritationen steg över att både jag och Carro stressat som galningar för att hinna i tid...
DESSUTOM, irritation nr 2. Vi hade innan Spa-dagen bestämt att det var jättevikigt att alla skulle ha svarta tshirtar, utan tryck. Inga linnen, inga små-tryck och inte ens Umeå-universitetströjorna som vi fått som skulle passa mycket bra för en dag som denna. Så vad gör Emelie Jonsson då hon inte äger en helsvart tshirt utan tryck? Jo, hon kör enkomt tur och retur till Umeå för att köpa en ny. Jag ville ju inte gå emot klassen.
Sen kommer ändå folk i tröjor med tryck, linnen, vissa var inte ens svarta...
Nu får alla ha vad som själv vill, det är inte det jag gnäller om, men just att jag har suttit enkomt och kört in till stan för att ha en tshirt som var sagt. Jag tycker att det är dålig stil.

Men skit samma. Resten av dagen flöt på jättebra. På förmiddagen hade jag och Carro drop-in tider på Taktil stimulering och fick jättemånga kunder, det var fullt nästan hela tiden och det var grymt kul! Sen på eftermiddagen har vi hållt i 2 st vattengympapass. Det var sjuuukt jobbigt, men jätteroligt! Framför allt var det så mycket lättare att agera ledare då man inte har någon lärare som sitter mittemot och för anteckningar på allt man gör. Så det gick kanon!

Då vi kom tillbaka till klassen fick vi höra om att det hade varit en blottare på två av behandlingarna! SÅÅÅÅ SJUUUUKT! Jag fattar inte hur vissa människor kan vara så sjuka i huvudet och jag tycker helt klart att händelsen ska polisanmälas. Sånna här saker skämtar man inte bort! Sjuuuukt är ordet, känner hur arg jag blir nu när jag tänker på det igen!!

Sedan satte jag och Carro oss i bilen på vägen hem, helt slutkörda men mycket nöjda efter en välarrangerad dag med klassen!

Nu blir det att ta bilen in till stan för att träffa Matilda. Vi ska fara och heja på dom tappra deltagarna som ska springa Blodomloppet ikväll. Tänk att det var ett helt år sedan jag stog där själv, tiden går alldeles för fort!


Tierd monday.

Usch vilket väder det var imorse! Fy tusan!
Första gången jag körde till Övik ensam, och den blev den värsta!
Sofia har åkt till USA och Carro jobbade.

Var riktigt dyngtrött imorse när jag försökte slå upp mina blå, och det blev inte bättre.
Hela vägen ner till Övik försöke jag hålla mig koncentrerad på att inte somna, usch vilken otrevlig känsla!
Dessutom stog regnet som spön i backen, det formligen ÖSTE ner. Fick vattenplaning flera gånger och satt med hjärtat i halsgropen i princip hela vägen. Usch, fy, blä!

Det gjorde det inte bättre att skoldagen bara varade i 35minuter och det kändes kraftigt ovärt att köra ner 16min tur&retur efter en hemsk väg för så lite tid i Övik.
Att vi dessutom inte kom fram till något under planeringen blev pricken över i't.

Nä, bättre förmiddagar än det här finns det helt klart.

Eftermiddagen spenderades i Olofsfors med finaste Caroline. Vi planerade inför vattengympan som vi ska hålla under Spa-dagen på torsdag. Då är det skarpt läge igen och jag tror helt klart att det kommer att gå jättebra! =)

Känns som det har varit mycket negativt idag, men jag tror jag skyller lite på vädret. Grått och trist är inte alls mitt önskemål! Sen är det mycket cirkulering i huvudet också så det skyller jag min tankespridhet på.

Änglabesök.

Jag hade besök av en ängel i natt, min fina fina Frida kom tillbaka och visade sig.
Tänk hur verkligt allt kan kännas när man ligger där i drömmarnas värld.
Du kom tillbaka, och jag fick en chans till. Jag fick hålla dig i mina armar och övertala dig om att livet var så mycket mer. Du valde att stanna hos oss... Sen var det var bara en dröm...
Du var så där söt som bara du var, fortfarnade 13 år och med hela livet liggandes framför dig.
Älskade unge, varför, varför?
Jag saknar dig mer och mer för varje dag som går, och vetskapen i att jag inte kommer att få träffa dig igen i detta liv sätter sig som en stor klump i halsen. Älskade älskade!


Vi ses på andra sidan gumman...

Examensarbete.

Livet som student är snart över och dagarna börjar bli lätträknade, därför försöker jag hålla humöret uppe och glädja mig med att det är fint väder som gör att sommaren gör sig ännu mer påmind.

Dagen har spenderats hos Sofia där vi har skrivit examensarbete för fulla muggar. Carro har varit duktigt och gått igenom våra utvalda artiklar, många på engelska, medan jag och Sofia har gett oss på ett försök till inledning och faktiskt skrivit ner en hel del. Jag tror absolut att vi ligger i fas och att det här arbetet ska gå att ro i land =) Ämnet som vi skriver om är ifall "Fysisk aktivititet kan förebygga att insjukna i hjärtinfarkt". Faktiskt spännande, men samtidigt inte helt lätt. Vi gör så gott vi kan och har ju iallafall hjälp av varandra då motivationen och orken tryter.

Natten spenderades på Böleäng och igår hann vi med både en promenad på Röbäcksslätten i det fina vädret men även en sväng till Klabböle där vi våldgästade Johanna, Andre, Hugo och Miloo. Jag fick mysa med lillprinsen, vilket känns som en evighet sedan sist! Sen bara att spontan besöka folk och hitta på saker, sånt älskar jag!
Fick ladda på batterierna lite känns det som, Hugos ögon och myset som bara han kan ge, det är en gåva för sig <3


SM-Guld!

Idag har varit en bra dag, har gått med ett leende mest hela dagen!

Började med en morgonpromenad med lillasyster, väldans härligt!
Sedan väntade ett par timmars pluggning hos Sofia. På planeringen stod det att vi skulle skriva ett PM till det kommande examensarbetet. Och det gick bara fint. När Carro väl nådde Hörnefors så var vi i princip klara!

Efter det satte jag och Frida av i bilen för att åka upp på BB för att träffa vår lilla kusin för första gången. Igår kom hon till världen, lilla Jasmine! 3456g och 49cm lång, en färgfull liten dam med blåa ögon och mycket hår på huvudet. Oj vad söt hon var, lilla lillingen! Är så stolt över min kära moster som har varit så duktig, plötsligt blev dom tre, en ny liten familj!

Efter att vi myst och umgåtts på BB en stund åkte vi vidare mot Böleäng för att träffa Mathias en liten stund, lämnde över doppresenten som Hilma ska få på lördag då det är dags för dop för henne. Känns jättetråkigt att jag missar det, men jag får försöka mysa ikapp med henne sedan!

Då vi kom hem var det basketmatch som gällde på teven. Sundsvalls Dragons mot Norrköpings Dolphins i SM-final, 7/7 matcher, avgörande alltså! I Sundsvall spelar vår käre vän Albin Frank, så när slutsignalen ljöd och Sundsvall stod som vinnare kunde vi inte annat än klappa händerna här hemma och känna den underbara känslan som jag vet att Albin känner! SM-GULD, vilken känsla!!
Sen när han skulle gå fram och få sin guldmedalj, då rann tårarna på mig, jag är en jätteblödig tjej som gråter för ingenting, men det var så rörande! Han såg så nöjd ut!
Ska bli så kul att han följer med till Tierp, då får vi fira tillsammans!

Imorgon bär det alltså av mot säsongens första tävling och packningen ligger klar på sängen! Nu taggar vi! =)


WAITING!

Sitter med spänd förväntan!!!
När som helst kan telefonen ringa och då vet jag, min lilla kusin har kommit till världen!!!!
Fick ett sms 8.10 och då var Marielle på väg att rullas in i operationssalen och det skulle bara ta ett par minuter att få ut den lille så hon/han borde vara här nu!!

Älskade barn du är så välkommen!

Dan före dan!

Long time no see!

Jag lever! Och om ett par timmar bär det av mot Övik för att ha en ute-examination. Det blir det sista jag gör på kursen Friskvårdsmetodik och det känns bra att få lämna det bakom sig. Vi ska vara ute i drygt två timmar och olika grupper ska hålla i olika "redovisningar" som tex vad man ska ha för kläder på sig om man är ute, vilken mat som passar bäst att ta med sig, allemansrätten och vi ska hålla i en aktivitet för dom andra. Jag ser det absolut inte som en stor grej utan hoppas bara på att dagen ska gå smärtfritt.

Ikväll då jag kommer hem blir det att åka in till stan för att träffa Emma, och sedan sova hos Mathias <3
Men innan!! Då ska jag åka en liten sväng till Marielle! Sista gången jag kommer dit utan att det är en liten bebbe där. Imorgon kommer lilla underverket och det ska bli så mysigt att se vem det är som har gömt sig inne i hennes mage i snart 9 månader! Min lilla kusin! Jag blir alldeles varm i kroppen bara jag tänker på det. Den underbara lukten av bebis! =) =) Jag hoppas bara allting går bra för Marielle och den lilla, men det finns dom där uppe som gör allt för att hjälpa till!

Oj oj, bebisar och småbarn! Dom kan verkligen få mig helt knäpp! Då man väl börjat tänka på dem så kan man inte sluta! Tur att jag har måånga omkring mig!

I helgen åker vi till Tierp för att dra igång dragracingsäsongen! Dock ska ingen av oss syskon köra, utan det blir bara att titta den här gången. Det är premiärtävling i Tierp så jag skulle kunna tänka mig att det blir speciellt! Sen ska det bli så kul att träffa alla igen, och framför allt KÄNNA LUKTEN AV BRÄNDA DÄCK!!!! <3 Me like, me like, me like!
Så på fredag blir jag upphämtad i skolan och sedan bär det av! Jag gillar road-trips!

RSS 2.0