3 dagar.

Idag är första dagen av resten av mitt liv, hihi.

Nej, men idag är faktiskt sista dagen i skolan innan jag kan ladda fullt ut inför att ta mitt pick och pack och åka till fjällen. Att vi bara har gått i skola i två dagar, med den här inräknad behöver man inte tala om ;)
Jag har kommit på att jag tycker att det är väldigt skönt att få vara ledig. Att få ta dagarna som dom kommer, och få bestämma själv över vad jag vill fylla dom med. Att gå i skolan, det känns nästan onödigt och att det tar upp viktig tid av mitt liv. Jag tror, att i hjärnan så har jag redan gått på sommarlov, jag har redan tagit examen från universitetet. Det är en skön känsla, samtidigt som när man sitter där i skolan på föreläsning och ska hänga med så blir det lite svårt. Det är som att jag hela tiden befinner mig någon annanstans :P
Hade vi gått mer i skolan, och haft det regelbundet och kontinuerligt så hade jag nog känt annorlunda, då hade jag varit inne i det på ett annat sätt och säkert ansträngt mig mer.
Men som sagt, jag tycker det är rätt skönt att få vara ledig =)

Idag har vi sovmorgon fram till 13.20 sedan står vattengympa på schemat fram till 15, känns väldigt onödigt att åka 16 mil tur&retur för inte ens två timmar i skolan. Menmen, what to do? Vi är pendlare och får leva med det.

Vad som blir innan vi åker vid 12 är oklart, kanske blir det en promenad, sen ska jag nog bara lägga i ordning badkläderna och tillaga mig en omelett till lunch. Det blir min förmiddag =)

Sitter här med nyfärgat hår också. Var hos finaste Marielle igår som tog sig an att göra slingor på mig. Jag hade inte färgat håret sedan i november då vi var i USA, så det känns jättehärligt med det lyft som blev! Så nu känns det mer vårfräscht och varje gång jag går förbi spegeln blir jag lika förvånad. Men det är kul med förändring, och jag blev verkligen jättenöjd. Marielle gjorde ett kanonjobb, som alltid <3

Bullbak och bebismys.



Kvällen har bestått av bullbak tillsammans med min finaste syster!
Det är första gången jag bakar bullar på egen hand, och det gick över förväntan.
Dock fick jag en hel del hjälp av både mamma och Frida, med både ihopknådning och utkavling,
men kul var det! Många skratt blev det där i köket!
Det tog mycket längre tid än jag trodde, så därför har jag i princip hela kvällen befunnit mig i köket, men det var värt det, alltihop! För nu har vi ett helt gäng med väldoftande bullar att ta med oss upp till fjällen och sitta och mumsa på på isen! =)

Det är inte många dagar kvar till resning nu kan jag lova, 6 ynka dagar som kommer gå med väldans fart! Det är väl ungefär det enda som cirkulerar i mitt huvud just nu. Så kul är jag att umgås med! ;)
Något annat som jag också tänker på en hel del är hur mycket tid vi kommer att ha att spendera tillsammans med min lilla myspojke! Helt fantastiskt!
Jag blir alldeles varm i hela kroppen då jag tänker på honom och hans underbart fina leende, myyyysen!


Underbara barn, vad jag tycker om dig! <3

Friday.

Fredagmorgon, och hela jag fylls av en riktigt myskänsla. Kanske beror det på att jag får träffa min kärlek i eftermiddag! =)

Jag just läst ut Blondinbellas överlevnadsguide till unga tjejer, den var faktiskt riktigt bra. Trots att många av tipsen riktade sig mot gymnasieåldern osv, men lite fick jag med mig i bagaget iallafall =) Nu har jag lånat ut den till min syster, och än fast jag tycker att hon är en av de starkaste människor jag känner så tycker jag helt klart att hon ska plöja igenom den och ta till sig av allt. Helst tipsen om gymnasieval och dess påverkan, mitt lilla hjärta kan behöva alla råd hon kan få. Jag minns själv, det är verkligen inte lätt att välja gymnasie, och man står där och tror att hela ens liv kommer att påverkas av ett val som man gör när man är 15 år, men det är faktiskt inte riktigt så, det kan jag garantera henne nu så här i efterhand, då jag vet att gymnasiet inte alls är lika skrämmande som bilden man målar upp för sig.

Idag blir det en promenad i det härliga vädret och försöka göra allt för att inte halka. Peppar, peppar, men jag har inte ramlat på halkan på flera år! Efter det ska jag nog sätta mig och komponera ihop ett CV. Känns så konsigt att vara i det läget nu igen, då man ska börja söka jobb. Jag sökte en del jobb mot slutet av gymnasiet och på så sätt fick jag juljobbet på posten. Sedan hoppade jag ju på universitetet direkt efter studenten, så i jobbsökarläget har jag inte stått i på riktigt. Men nu efter sommaren kommer jag stå där, utexaminerad och arbetslös. Då behövs ett jobb snabbt, för jag vill verkligen inte gå hemma i höst och känna att dagarna bara går utan att riktigt göra något. Jag har ju mål! Jag ska söka jobb och flytta hemifrån. Det är det jag pratar om dagligen, och dom målen ska jag hålla!

I eftermiddag ska jag även kolla över om jag hittar nå grejer som kan säljas på Swap-meet(et) imorgon. Då är det dags för den årliga bilddelsmarknaden, men även andra bra-ha grejer kan fyndas. Vi håller till i Nailheads lokaler, och som vanligt kommer jag, Frida och Hanna att stå för fika försäljningen. Vi var hos Hanna igår och bakade två olika långpannebröd som jag tror kommer bli väldigt uppskattat. Hur som helst är det en jätterolig dag då man får träffa mycket olika människor, umgås och fylla på plånboken lite. Det blir kult =)

Sedan är det bara 9 dagar kvar till avfärd. UNDERBART! Taggad nanting =)

Planering.

Ikväll har delar av släkten varit här, vi har myst, fikat och planerat inför fjällen. Helt underbart!
Det är mindre än 2 veckor kvar tills vi åker och det är nästan så att jag räknar timmarna.
Det ska bli så otroligt härligt att få komma iväg och andas den friska luft som bara finns bland fjälltopparna. Lugnet som sprider sig, trots ljudet av alla skotermotorer. Det är en helt underbar känsla, och jag blir lika barnsligt uppspelt varje år som fjällenveckan närmar sig.

Den stora skillnaden till i år är att min lilla myspojke är med för första gången och jag har under en hel veckas tid möjlighet att mysa sönder med denna underbara goding från ovan. Han kommer dessutom bara bo ett par meter bort, så chansen är stor att han kommer att tillbringa en hel del i Jonssons rum, så att hans mamma och pappa får lite ensamtid... Inte mig emot!! <3 Jag offrar mig så gärna så!

Men innan dess ska jag avklara lite mer skolgång, dock är det inte allt för mycket. Tycker att det är rätt så skönt då man ser vissa lediga dagar hör framöver, det är inte så att jag klagar. Inte efter allt som har varit. Då är jag banne i mig värd att bara få vara, och njuta av att våren är på ingång.
Faktiskt! =)

Boys don't cry.

Har fastnat för en helt fantastisk låt av Ulrik Munther, endast 17 år gammal, Boys don't cry.

Have you ever done something you can’t change?
Something you can never rearange?
I have, I have.
Have you ever felt so sad you can hardly stand?
Lying on the ground head in your hands?
I have I have.
I can feel it
all down deep inside.
But oh, I want to let these feeling rise.

But boys don’t cry.
But boys don’t cry.
I knowe it will be fine
But boys don’t cry.

Have ever try to smile and hide your pain, even though you’re not okey.
I have, I have.
Have ever been caught in the poring rain, wondering if anything can ever feel the same, again. yeah.

You try to be proud of who you are, but still you got to let those teardrops fall, away.

Oh wait,
But boys don’t cry.
But boys don’t cry.
I knowe it will be fine
But boys don’t cry.

LOOOVELY!


Lovely.

Tisdag idag. Och någonting säger mig att den här veckan kommer att gå minst lika snabbt som alla de andra veckorna har en tendens att göra. Man känner av att det är måndag, sedan hinner man knappt blinka så är fredagen här. Mitten på mars nu, snart april och vår på riktigt. Sjukt, det är allt jag kan säga om det.

Snart är skolan över, och jag står där som arbetslös, men jag ser verkligen fram emot sommaren, verkligen!
På tal om skolan så är det nog inte så många uppgifter kvar som ska göras. Vi börjar med friskvårdsmetodik 2 om ett par veckor som kommer att bestå av mängder av träning och ett träningspass som ska sättas ihop och sedan är det "bara" examensarbetet kvar. Jag tror att det kommer att gå bra.

Det är så skönt när uppgift efter uppgift blir klar. Igår hade vi en heldag i Olofsfort och skrev klart vårt grupparbete om taktil stimulering på händerna, sedan mailade vi in det så förhoppningsvis blir vi godkända och kan lämna det bakom oss. Nu på morgonen har jag även skrivit klart ett individuellt arbete om kundbemötande. Det ska nu mailas till en klasskompis som ska ge feedback på det, sedan ska det sammanfattas och lämnas in. Jag ser det som att jag är i princip klar med det och det känns awsome! =)

Igår hade vi som sagt en heldag i Olofsfors och förutom att skriva grupparbete så åt vi fantastiskt god middag och sedan på kvällen åkte vi iväg och tränade för Sofia och Carro skulle hålla i sitt gympapass. Dom var hur duktiga som helst och jag tyckte att det var jättekul att delta. Tiden gick jättefort och jag tog verkligen ut mig ordentligt, men kul var det! Efter det myste vi upp i Carro och Rickards soffa och avslutade kvällen med att se Big Brother tillsammans. Det var en suuuperbra dag om jag får säga mitt!

På en stund kommer Marie hit, och ska få en helkroppspeeling och inpackning som jag har tänkt att ge henne som en sen födelsedagspresent =) Efter det ska vi fika sockerkaka som jag har stått och gjort på morgonen. Det gillas!


Back to Kenya.

Igår hade jag den bästa kvällen på mycket länge!
Den förgylldes av underbara människor, massvis med skratt och minnen som räcker livet ut!

Vi träffades Afrika-gänget i Holmsund hemma hos Malin. Äntligen säger jag bara. Det var 1,5 år sedan vi träffades senast och det är inte okej. Vi som levde uppi varandra dagligen, all vaken tid i 1 månad. Min fantastiska afrikafamilj!

Kvällen gick bara alldeles för fort och vi hann inte ens med hälften av allt vi skulle ha pratat om, men jag njöt av varje sekund! Middagen intog vi på Kajutan i Holmsund, och jag skojar inte när jag säger att jag åt den godaste Quattron Stagionin ever. Till och med tomatsåsen var den godaste. Me like! Till maten delade jag och Mallan på en flaska vin, och jag påmindes än en gång att det var den damen som faktiskt lärde mig att dricka både kaffe och vin. Finaste Malin =) Vinet hette Campo Viejo Crianza, ett rött vin som var väldigt lättdrucket och ett namn att lägga på minnet!

Sedan satt vi hemma hos Malin resten av kvällen och lät ett bildspel med bara massa mys afrika-bilder rulla förbi. Minnena flödade och jag skulle inte tveka att åka dit igen, om jag så bara hade 4 timmar på mig att packa.
Det är en sån speciell upplevelse i mitt liv. Det bästa, men samtidigt det värsta, jag har sett och varit med om!

Tack för en fantastiskt rolig och mysig kväll, låt det inte dröja länge igen! <3


Hello Africa, tell me how you doin!

Photosession.

Photosession med Marielle 12 februari 2011













Haircut.

Jag tycker om ledighet, kraftigt! =)
Det är så skönt att få sova ut på morgonen, att få vakna upp i sin egen takt. Att veta att dagen kommer att bestå av sådant man själv känner för. Det är härligt!
Som sagt, jag tror att ledighet under längre tid skulle få mig att klättra på väggarna, men just nu behöver jag det. Alltihop!

Gårdagen började med en skön promenad i det fina vädret, det droppade från taken och solglasögonen var på. Det är så fruktansvärt härligt att veta att vi går mot rätt årstid. Men däremot kan jag inte glädjas fullt ut då jag ser snön sjunka ihop mer och mer, för jag har fjällen att se fram emot om mindre än 4 veckor, och då banne mig ska det vara massor av snö kvar, för jag ska köra mängdvis med skoter. Försöker övertala och trösta mig själv med att Joesjö ligger en bit upp, och har kallare än vad vi har här. Så jag tycker att snön borde ligga kvar där ett tag till, åtminstone tills vi har varit där klart. Så, då var det bestämt!

Efter promenaden masade jag bara på här hemma och sedan tog jag med mig lillebroren in till stan för att hämta mamma på jobbet. Sedan tog jag med mig broren till frisören, där mitt hår ÄÄÄNTLIGEN skulle få sig en klippning. Har försökt planera in det under en längre tid, men det har aldrig passat. Först gick jag från 8.30-17 varje dag i Övik i 3 veckor, och sedan praktiserad jag på IKSU från 8.30-17 varje dag i ytterliggare 3 veckor. Så tiden har inte funnits, men igår. Finally! Min frisör, Emma, var som vanligt den gulligaste man kan stöta på. Snacka om att min inte behöver vara orolig då hon sätter saxen i håret, hon är verkligen kanonbra! Det är så kul att gå och klippa sig, då man vet hur söt hon är! =)

Så nu är håret som nytt igen och det är bara lite slingor som saknas för att få den riktiga vårkänslan. Nu känner jag att det är dags att gå mot det ljusare, för sån är jag; mörkhårig på vintern och ljushårig på sommaren. And I like it! =)

Idag tar vi nya tag, men ännu en dag av ledighet. Det blir nog en promenad på en stund, och jag hör takdroppet enda in, mysigt! Ikväll blir det att träffa Matilda, allt för länge sedan, men bättre sent än aldrig! =)

Ps, i love you.

Idag har varit en härlig hemmadag, inga planering som skulle hållas och varje minut har bara fått varit impulsiv.
Det har passat mig jättebra idag, det har varit så skönt att bara få vara.
Hade jag haft flera dagar i rad som skulle vara så här, så skulle jag säkerligen klättra på väggarna rätt snabbt. För lugnt vill jag verkligen inte ha det. Men en sån här dag, efter flera veckor av långa planerade dagar, har varit härligt!

Idag är det fettisdag, så det resluterade i att det blev en semla mitt på dagen tillsammans med familjen. Jag tycker att det hör till att man ska inta dessa bakelser denna dag, och min var supergod!

På eftermiddagen blev det att mysa upp i soffan framför en bra film, och två timmar senare var jag helt söndergråten och utmattad. Herregud, vilken film!
Vi såg PS I Love You, som jag har tänkt att se för länge sedan, men det har bara inte blivit läge för det. Men idag var det dags. Under de 2 timmarna som filmen varade var mina ögon tårfyllda exakt hela tiden. Jag och mamma grät ikapp. Ibland gjorde det så himla ont och scenen efter skrattade vi gott.
Den var verkligen huuur bra som helst, och jag blev så tagen av den!

Den handlar om ett par, där mannen från en hjärntumör och dör. Hon stänger in sig hemma i flera veckor, går omkring i hans kläder, pratar med honom, och stänger av allt. Tills den dag hon fyller 30, då börjar hon få brev och uppdrag från sin man, som han har planerat innan sin död. Varje brev avslutar han med Ps, I love you.
Och varje gång hon läste breven, grät jag ännu mer.
Fy vad hemskt. Men det var så fint budskap i den, att jag kunde inte annat än älska hela filmen!

Efteråt var jag som sagt helt slut på, och hade fått massor av tankar som snurrade runt.
Den fick mig verkligen att förstå hur oootroligt mycket jag älskar min Mathias, och hur mycket jag vill ha kvar honom föralltid!
Men den fick mig även att sakna. Jättemycket. Ni som inte är här, mina änglar....

Om psyket är tillräckligt starkt, så rekommenderar jag verkligen att se denna film! Verkligen!
Det är bara en film, jag vet, men jag har nog aldrig blivit så tagen av en film förut, så det borde betyda att jag tyckte att den var bra.


Att känna i hela kroppen att jag har hittat rätt,
är den härligaste känsla jag någonsin haft.
Det räcker med att jag får se dig, att få höra din röst,
då vet jag att jag har kommit rätt.
Du är min framtid älskling.
Jag älskar dig, i evighet!

4 veckor.

Det finns stunder i livet då allt bara känns helt fantastiskt underbart. Då man njuter av varje sekund.
Idag var en sådan dag.
Jag fick vakna upp tillsammans med han jag vill dela mitt liv med!
Vi såg lite vasalopp med mamma, och jag kom underfund med att det skulle ta mig flera dagar att ta mig runt ;)
Sedan väntade en härlig skotertur med släkten, på bra leder, solen sken och det var en riktig bra vinterdag!
Då vi kom tillbaka väntade söndagsmiddag hos farmor och farfar och vi såg på femmila.
En riktigt vinterdag, så som man önskar alla vinterdagar hade kunnat varit. Då hade jag nog uppskattat denna årstid mer =)
Idag är det bara 4 veckor kvar tills vi glider upp mot fjällen. 4 veckor som kommer gå snabbt. Hur underbart är inte det?!?! =)
Life is woonderful!

Helg.

Sitter i Åkullsjön och väntar på att Mathias ska sluta jobba.
Dagen har jag kunnat fördriva bra, men jag tycker att det är betydligt mycket mysigare att vara här då han är hemma.

Morgonen började med en promenad med Dogge. Eller jag promenerade och drog i kopplet medan han ville stanna och lukta överallt och hela tiden. Men det är tur att han är söt, då är det svårt att bli irriterad på honom ;)
Till slut kom vi hem iallafall, efter en riktigt jobbig promenad då solen låg på hela tiden. Blev även lite träning här hemma med skivstången, och det kan jag lova känns i mina lår redan nu. Vill inte veta hur jag ska kunna gå imorgon ;)

Sedan blev det att se klart Shrek 4 som jag hade halva filmen kvar på. Jag och Mathias såg både 3an och 4an går, men duktig som jag är lyckades jag somna, precis som många gånger förr då vi sett på film. Man kan inte lyckas varje gång, försöker jag intala mig. Så då såg jag klart den, med hunden bredvid mig. Kan lova att han inte har släppt min sida många minuter idag. Han vill ligga nära, ligga i knät och bara gosa hela tiden =)

Har även hunnit med att se herrarnas stafett där dom vann silver. Sedan kom Maria, Rickard och lilla Hilma förbi. Fick hålla och mysa och insåg än en gång att barn är en fantastisk gåva! <3 Så nu har vi fikat, umgåtts och taggat igång inför sommaren. Den är verkligen inte långt borta nu. Åh vad jag längtar tills jag får sätta mig i min svarta fara och känna lukten av bränt gummi. LOOOVELY! =)

Snart kommer min älskade hem och ikväll ska vi agera barnvakter till Agnes. Det här blev en riktigt bra dag känner jag! =)

RSS 2.0