Se upp i backen!

Vi har kommit in i vecka 9 av år 2013. Tiden går så snabbt, och jag tycker att februari har dragit iväg i dundrande fart! På fredag går vi in i mars(!), herregud! Vi kom iallafall hem hela, och relativt friska från Klövsjö. I princip halva gänget drabbades av magsjuka, snacka om epidemi. David var den som drabbades hårdast i vår familj, aldrig kul att bli sjuk när man åker iväg på semester sådär... Vi hade iallafall en superbra helg, med massor av slalomåkning, god mat, trevligt umgänge, jaccuzibad, bastubad, god dryck och verkligen en helg att minnas! :) Var livrädd i backen, då jag verkligen inte litar på mig själv på ett par slalomskidor, eller mest synd tycker jag nog om dom som tvingas dela backe med mig ;) Jag skulle behöva en hel backe för mig själv för att jag skulle känna mig någorlunda trygg ;) Efter ett par åk fick jag iallafall lite rytm i åkningen och det var riktigt roligt! Det skönaste är när man bara kan glida fram, åka i härliga S-former och inte tänka så mycket. Lite flackt är alltså min melodi ;) Men det blev iallafall minst 7h effektiv åkning på två dagar, så det måste jag säga är imponernade för en amatör som jag ;) Klövsjö är en jättemysig skidby med bra nedfarter, en härlig sittlift, bra boende (behöver jag säga att vi bodde typ MITT I BACKEN, ca 100m från expressliften!). Dit åker jag mer än gärna igen, och redan nu surras det om att vi ska göra en repris tills nästa år :) (Och nej Johanna, då menar jag inte att jag vill välja bort fjällresan med er, men om jag fick båda så skulle jag vara mer än nöjd ;D) Har till och med, hör och häpna, börjat kolla på skidutrustning. Lika bra att ha en egen om jag nu faktiskt ska lära mig på riktigt, och det var ju faktiskt riktigt kul när man väl kom in i det, så fler åk kommer det absolut bli! :) Tisdagkväll, och jag väntar på att Mathias ska komma hem från jobbet. Då blir det varma mackor och Arrow :) Har precis hunnit dammsuga och blöttorka lägenheten, så nu känns det fräscht här hemma :) Ska försöka få upp lite bilder från helgen, men bilduppladdningen verkar inte vilja funka, men det kommer så fort jag får ordning på det.

Bildörren var i vägen.

Måndag igen och hjärnan går på högvarv! Här blir det action direkt från start. Avdelningsmöte på jobbet ikväll också, så jag är nog inte hemma förän 19.30... Som sagt, ingen mjukstart på veckan här inte ;) Men är ju ledig torsdag och fredag, då vi åker till KLÖVSJÖ i helgen!! Så jag får trösta mig med att det bara är två arbetsdagar kvar på den här veckan, genast känns det bättre ;)
 
Helgen i Åkullsjön/Bygdsiljum har varit supermysigt. Mycket tittande av Vinterstudion, som jag älskar på vintern! :D Sen har vi hunnit träffa massa folk, så det känns som att vi tog bra vara på helgen! Däremot fick sig sömnen lite stryk, då det blev sent både på fredag och på lördag, men det får man ta! ;)
 
Har även hunnit med att klämma finget i bildörren i helgen också..... mindre lyckat! Någon gång ska väl vara den första, men grymt onödigt, och idag känner jag mig lite handikappad då jag försöker undvika att använda fingret i den mån det går. Än en gång fick jag klart och tydligt, svart på vitt, varför jag inte ska jobba inom sjukvården. Inte för att jag kanske någonsin trott det, då jag vet sedan barnsben att när någon gjort illa sig, så fick dom ta hand om mig först.... ;) Men det var så sjukt när jag klämde mig. Först förstod jag nog inte vad som hände, drog bara åt mig handen och gömde den i handsken. Tänkte för mig själv att det här går bra, alla kan klämma sig i dörren. Insåg att det hade ju blivit ett sår, så jag räknade ut ganska snabbt att jag skulle försöka kyla och la dit en snöklump. Sen DOG jag för en stund! Usch allt gick så snabbt, blev svimfärdig, började må illa och var HELT säker på att jag skulle spy, blev alldeles varm om hela kroppen och kritvit i ansiktet.. Usch! Gick från att känna mig helt klar i huvudet till att känna mig dyngfull, helt borta i huvudet. Det jag tittade på blev alldeles suddig och benen bar inte. Det var läskigare än såret själv, men är man känslig för blod och sår, så är det nog inte en konstig reaktion, tur att det är sällan mellan gångerna jag faktiskt gör illa mig.
 
Så här sitter jag med fingret omlindat och tycker lite synd om mig själv, men snart är det helg, så det tackar jag för! ;)

Friday.

Behöver jag ens fundera två gånger vilken dag det är idag?! :) Redan igår hade jag fredag i huvudet, så nu när det faktiskt är dagen med stort F, känns det superhärligt!
Efter jobbet i eftermiddag kommer jag och Mathias åka iväg till Åkullsjön. Ikväll blir det middag hos Maria och Rikard, och sedan pub i Bygdsiljum. Ska bli kul! :)
Sedan blir det bara mys, kanske slinker det ner en semla, jag som har sparat på mig så länge nu ;)


FetTisdag.

Idag är det självaste semeldagen, fettisdag. Älskar denna fluffiga bulle, fylld med en massa mums! Hade väntat mig en semla på jobbet, då vi har en otroligt duktig kvinna i köket, som både gör grymt god mat, men även bakar väldigt bra. Men hon var sjuk idag, till vår stora förlust, och vi hade en vikarie i köket. Och av en vikarie så kanske man inte kan förvänta sig att han skulle ställa sig och baka semelbullar för ett helt arbetslag! Tråkigt, men kanske, kanske till min egen vinning.
I helgen bär det av till Åkullsjön, och om jag känner Mathias mamma rätt, så har hon nog fyllt frysen med semelbullar så att det räcker till midsommar ;) Jag kan ju alltid hoppas att det står en liten fluffbulle och väntar under något fika i helgen.
Annars så vet jag ju precis hur dom smakar, och efter alla bilder som lagts upp på facebook och instagram idag på semlor, så känns det faktiskt som att jag har ätit flera stycken själv ;)
 
Istället så körde jag och frida ett mördarpass på gymmet, dagen till ära. Styrka stod på schemat! Fy, musklerna var helt skakiga efteråt, men fy så skönt! Igår kombinerade jag både kondition och styrka, även det ett hårt pass! Hade bestämt mig sedan innan, att eftersom att jag känner att jag behärskar 5km löpning relativt enkelt, så ska jag stegvis börja trappa upp. Så det blev 6km på 32,5min. Kändes så skönt efteråt, då jag aldrig i mitt liv sprungit längre än 5km i följd. En nöjd Emelie kom hem från gymmet igår, idag är hon lika nöjd :)

Motivation.


Själv är inte kul.

Ibland är det skönt att bara få lite Emelie-tid. Här sitter jag nu med en stor kopp te och avokado till frukost. Allt går i mitt tempo och jag har laddat en maskin med tvätt. Skönt att bara få vara, så här på en söndagmorgon.
Men FY vad tråkigt det är att vara ensam :P Så fort Mathias är borta, och jag ska bo hemma själv, så blir jag ständigt påmind hur tråkigt det är att vara själv. Hur kul är det att ställa sig och laga middag, till sig själv, på en lördag. Inte så att det blev något stort pådrag precis, yoghurt och musli fick duga ;) Tur att jag hade kvällen planerad igårkväll, åkte till Röbäck för att mysa sönder med Johanna och Hugo. Helt underbart och jag fick verkligen fylla på batterierna :) Vi såg Melodifestivalen och snaskade i oss grönsaker och dip :)
 
Skönt att Mathias kommer hem ikväll, då behöver jag inte sova ensam en natt till, det är baskemig inte kul ;)
 
 

Fredag med Frida.

Jag skulle verkligen inte påstå att den här veckan har gått fort. Men få barn och långa dagar, så har minuterna segat sig fram. Tur att jag har trevliga kollegor som man enkelt kan prata med, och få tiden att gå.
Idag är det äntligen fredag och jag går tidigt, slutar om mindre än en timme. Underbart!
Just nu sitter jag och mumsar på kaffe och goda kakor, fredagsfika! Jag unnar mig, och jag vet att det kommer bli ett hårt träningspass i eftermiddag med Frida och Jessica. Ska utmana både kondition och styrkemässigt, vill känna mig rejält slut efteråt!
 
Efter träningen så kommer jag och Frida åka och handla inför kvällens middag som vi ska laga tillsammans. Mamma och pappa är i Stockholm, David är hos kompisar i Hörnefors, Mathias ska till Åkullsjön, så jag och min syster ska ha en riktig myskväll tillsammans! God middag och underbart sällskap, det blir en bra start på helgen! Och så träningen som vi ska inleda med! :)
 
 

Träningsvärk och gomiddag,

Idag har en härlig träningvärk satt sig i min kropp. Blev en hel del maskiner på gymmet igår, och jag försökte utmana mig med nya vikter och det var såå skönt att få slita lite!
Så det är skönt med träningsvärk idag, för då vet man att det har gett lite, och jag blir ännu mer motiverad att fortsätta pusha framåt! :)
 
Ikväll blir det middag på Droskan med familjen + Mathias och Pontus, ska bli snuskigt gott, och vi ska äta både av taco- och grillbuffén. Nu blir det ingen mer mat förens middagen, vill vara så där skönt hungrig ;)
 
I övrigt tycker jag att den här veckan verkligen segar sig fram. Annars tycker jag att veckorna går så snabbt, men nu när vi har det så lugnt på jobbet, så går verkligen veckan sakta. Har minst torsdag i huvudet idag, men icket! Fast det smäller nog till så är helgen här ändå, det brukar ju vara så! :)

Griller i huvudet.

Åh, nu har mina söta arbetskollega kommit in i gänget som peppar mig att läsa till förskollärare. Under hela den här tiden när jag jobbat på förskola, som barnskötare, så är det såå många som tycker att jag ska läsa vidare. Dels för att få mer kött på benen, djupare förståelse i vad vi gör, bättre lön och framförallt en säkrare framtid jobbmässigt.
Nog har jag fundrerat, i massor! Jag tycker ju i och för sig att det är så skönt att jobba, tjäna pengar varje månad, ha en fritid efteråt. Men jag håller ju med om att det skulle vara ett smart drag för framtiden att faktiskt läsa upp mig lite. Då kan ingen komma och säga att jag inte har behörighet till allt som förskolan innebär! ;)
Jag vill ju jobba med barn, jag älskar det här yrket, men jag skulle ju definitivt villa titulerar mig som förskollärare istället för barnskötare.
 
Sista ansökan om man ska börja läsa till hösten är 15 april, så jag har ju ett tag att fundera. Men nu har jag verkligen fått griller i huvudet.... Hur ska detta sluta? Är jag verkligen bredd att bli student igen?! Med tentaångest, läsning upp över öronen, ingen egentlig ledig tid, ständigt uppgifter som ligger över, ingen lön, leva på studiebidrag....Hm, tåls att tänkas på! ;)

Mjukstart på vecka sex.

Åter till vardagen efter en lyckad helg!
På fredagkväll åkte jag och Mathias iväg på Maxi för att ladda upp med god mat och god alkoholhaltig dryck inför helgens bravader! Hade en härlig kväll med en ung Tom Cruise i Cocktail på teven, gott vin och en god chokladbit. En mysfredag ut i fingerspetsarna :)
 
På lördagen packade vi det sista och begav oss mot tågstationen där våra kära vänner väntade. Att åka tåg till Lycksele gick jättesmidigt och det tog 2timmar, alldeles lämpligt! :) När vi kom fram till Lycksele gick vi på Golden Bar för lite god mat, innan vi fortsatte mot hotellet. Checkade in och njöööt sedan i Spaet! Helt underbart!
Top Cats levererande verkligen, det enda som var tråkigt var att dom spelade i något som liknade en biosalong. Alltså inte lämpat för dans, vilket vi såg som en självklarhet till ett rockabilly-band. Men vi gjorde det bästa av situationen och dansade i sido-gången. Det spred sig, och efter ett par låtar stod det folk i båda sido-gångarna och dansade till bra musik!
Middagen severades efter showen, vilket vi också tyckte var lite konsigt, men det var god mat, så den var värd att vänta på!
Vi dansade, skrattade och bara myste på resten av kvällen! Det blev så bra som vi hade hoppats på, så det är ju bara så synd att tiden går fort när man har roligt. För lika snabbt satt vi där på tåget mot Umeå igen. Trötta, men glada! Så tack alla fina, för en mysig helg i Lycksele! :)
 
På kvällen igår hade jag och Frida bestämt sedan tidigare att vi skulle åka iväg en sväng på gymmet. Jag var så sjuukt otaggad, men eftersom att jag hade lovat systerliten så trotsade jag min otagg och åkte iväg ändå. Jag möts att en MINST lika otaggad lillasyster, och det var nästan svårt att hålla sig för skratt. Där står vi, lika trötta och lessa båda två, ingen av oss var det minsta träningssugen, men vi hade dragit oss dit för varandras skull. Där ser man vilket nytta det kan göra med en riktigt bra träningskompis, när man har lovat någon i förväg att man ska träna, då är det inte lika enkelt att strunta i det, då tar man sig i kragen ändå ;) Efteråt var vi båda otroligt nöjda, vi hade tagit en powerwalk på löpbandet i 40min, hunnit summera helgen. Sen körde vi lite maskiner, där jag ändå förbättrade mig på en del av dem. Så träningspasset blev väldigt lyckat, trots att ingen av oss var särskilt peppade. Så kan det gå! ;)
 
Ikväll blir det träning igen, och idag är så jag tusen gånger mer peppad, så jag hoppas på ett lyckat pass! :)
En lugn dag på jobbet också, så jag har tid att ladda batterierna, det är skönt med mjukstart så här på veckan.

RSS 2.0