And we´re here again.

Då var dagen här igen, FREDAG!
Åh vad veckorna går snabbt tycker jag, man hinner knappt komma ifrån "måndagsångesten", så är fredagen här igen... Det är jättehärligt med helg på alla vis, men då tiden går snabbt så betyder det även att tiden fram till jul kommer att gå i rasande fart! Imorgon kommer vi in i december och på söndag är det första advent. Jag ska göra mitt bästa att ta vara på så mycket julmys och stämning som möjligt! :)
 
Imorgon är det som sagt 1 decemeber, och årets julkalender drar igång. Mysteriet på Greveholm 2, om man älskade den första omgången så hoppas jag att man kommer bli lika frälst nu. Det är såå mysigt med julkalendern varje år, förutom de år som dom har varit riktigt dåliga - då har jag verkligen inte brytt mig om att ge det min tid :P Men jag har höga förhoppningar om årets kalender :)
 
Ikväll åker vi iväg till Åkullsjön då jag slutat jobba, har inte varit där på drygt 2 månader så det ska bli mysigt! Framförallt nu när snön äntligen har fallit, för det blir alltid extra fint där (ute i skogen;))
 
 

Countdown.

Nu sitter vi här igen, fredag och klockan har passerat 12, vilket betyder att helgen är nära. Men faktiskt känns det inte som fredag idag, snarare onsdag eller torsdag. Men fredag är det och det ska bli så grymt skönt med helg!
 
Ikväll får jag besök av mina fina syskon och dessutom har Henke kommit upp från södern med en hemlig tjej som han har tänkt att introducera oss för. Vi har våra aningar, men lite spännande ska det allt bli ;)
Så ikväll blir det tacos på Plommon, tacos och en massa mys! Det ser jag fram emot, mycket! :)
 
Imorgon ska jag åka ner till Hörnefors och hämta hem alla julpyntsaker, vill verkligen komma igång nu med allt som har med julen att göra :) Sen på kvällen hoppas jag att det blir Olofsfors för festligheter, men allt beror på hur förkylningen känns. Är sååå less på att vara förkyld nu :P
 
Sen på söndag blir det kalas på Plommon, igen. Två kalas på två helger, så blir det om man har stor släkt, men det ska bli mysigt! :)
 
Trevlig helg!

Julen kliver innanför dörren.

Idag till kaffet blev vi bjudna på årets första lussekatt från en mycket söt förälder. Det var väldigt uppskattat och min längtan efter jul och allt som har med julpyntning, julmys och julstäming, blev inte mindre kan jag lova! Åh vad jag längtar efter att få hänga upp julgardinerna, ställa ut tomtarna och få "fixa jul" här hemma :) Det är en sån mysig tid av året och jag tycker verkligen att man ska ta till vara på den på bästa sätt. Jag ska njuta av vaaaarje dag hela december, det har jag lovat mig själv. Och julkalendern... Mysteriet på Greveholm - hur mysigt ska inte det bli att se igen?! Cant wait! ;)
 
Så från och med ikväll är det tillåtet att spela julmusik här på Plommonvägen, någon julstämning måste jag väl få värma upp med! Har hittat en "Best Christmas Songs Playlist" på youtube, 44min av julmusik, det känns som en bra början på denna juletid :)
 
Nu kokar tevattnet och jag ska försöka lura förkylningen ur kroppen, behöver jag säga att jag är less på att snyta mig, snörvla och känna mig alldeles tjock i huvudet?
 
Hittade något bra, och sant;

Plommonkalas.

Inledde helgen passande med lite sen jetlag. Trodde att jag skulle klara mig, eftersom slutet på veckan hade gått så bra. Men så fort kroppen uppfattade lugn och vila så blev jag som klubbad. Både fredagkväll och lördagkväll har jag knappt hunnit passera middagstid och sedan har jag legat däckad i soffan. Inte alls kul, men förhoppningsvis börjar det vända nu. Men då.... slår förkylningen till ordentligt istället. Knaprar halstabletter, bäljar te och försöker verkligen komma tillbaka på banan för att kunna jobba imorgon. Känns så dumt om jag skulle måsta vara hemma på grund av sjukdom, då jag har varit ledig så mycket den här månaden. Dessutom hade inte lite pengar på kontot suttit fel heller, så att vara hemma finns nog inte med på kartan.
 
Imorse slog jag upp mina blå kl 8, och sedan dess har jag gått an som en tok; renbäddat, bakat, fixat tårta, pantat burkar och handlat på ica, fixat inför kalas och Mathias hjälpte mig med att dammsuga och blöttorka. Ingen rast och ingen ro - och klockan 14 stod gästerna innanför dörren för ett mysigt kalas här på Plommon. Var så mysigt att få träffa alla igen! Johanna och André var dock saknade, så dem ska jag ta och bjuda hem senare! :)
 
Middagen är nu intagen och från och med nu kommer jag att befinna mig i soffan tills sängen kallar. Ska jag bli frisk, så behöver jag vila. Så är det bara.
 

En timme till helg.

Klockan slår om en timme helg, vilket känns jättebra! Har jobbat 3 dagar den här veckan, men det har varit fullt tillräckligt! 
Ska bli så härligt att få sova ut en stund imorgon och bara få vara.
 
Helgen i övrigt kommer att bestå av bakning, städning, en tur på stan med hjärtat och på söndag vankas det kalas på Plommon. Var ju borta på min födelsedag, så då fick det bli ett sent kalas istället. Ska bli mysigt att träffa alla, visa lite bilder från resan och så :)

Åter i vardagen.

Sitter på jobbet nu med en god kopp kaffe och en supermumsig mockaruta som en underbar förälder hade med sig tidigare idag, extralyx i vardagen kan man säga ;)
 
Försöker ta mig in i rutinerna igen efter våran underbara resa. Inatt sov jag som en stock heeela natten, det tackar jag för, jämfört med igårnatt då det blev knappt 3 timmar. Jetlag är inget att leka med, men det känns helt otroligt nog ändå helt okej ;)
 
Igårkväll packade jag upp allt ur väskorna och tvättade upp all tvätt. Var väldigt effektiv och det känns verkligen bra, för nu känns det inte som ett stort kaos längre :P Syns knappt längre att jag varit iväg på resa ;)
 
 

Viva Las Vegas!

Äntligen har vi kommit fram till staden som aldrig sover, Sin City, Las Vegas!
 
Vi lämnade Utah i förmiddags med tårar som rann i floder ner för kinderna! Att säga hejdå till Hjördis och Darrell var det jobbigaste jag varit med om på länge! Så otroligt underbara människor, som bor så otroligt långt bort. Men som Hjördis sa "jag är bara en tanke iväg". Snart ses vi igen, det har vi bestämt! Men dagarna i Utah har varit helt fantastiska! Vi har bott på ett fint hotell, med bra frukost och härligt pool. 3 mins gångavstånd från Walmarts, så då var Emelie nöjd! ;)
 
Igår kväll var vi bjuden på pizzamiddag hemma hos Karlene och Mike tillsammans med Hjördis och Darrell, Ulrika med familj och Hans med familj och Melba, en himla massa härligt folk med en öppen famn och otroligt mycket värme och kärlek! Det blev en kväll vi sent kommer att glömma, en kväll som betydde sååå mycket för oss alla!
 
Så våran vistelse i Utah var värd var enda timme i bilen! Och nu har vi tagit oss en roadtrip ner till Vegas, det blir mycket bilåkning den första veckan här i USA!
I Vegas bor vi nu på ett motell som ligger precis på "the strip", där allting händer och alla neonskyltarna lyser precis utanför! Häftigt!! Det kommer att fotas i massor njutas ännu mer! :)
 
Just det, i Sverige är nu klockan 02.43, så det har alltså slagit över på Emelie-dygnet = min födelsedag!!!
Här är klockan 18.43, så här är vi fortfarande inne i oktober. Men den här födelsedagen kommer med andra ord bli lååång och en dag jag aldrig glömmer - att fira min 22årsdag i Las Vegas, USA! :)
 
Take care där hemma, för det gör vi här! :)

RSS 2.0