Open it with a smile.



Åh, varje gång jag tar fram min kalender nu, så kommer jag att göra det med ett leende!
Äntligen har jag fått fram min bakgrundsbild, men tiden det tog innan jag fick den i rätt mått till kalendern...
Trodde aldrig att det skulle gå, men redan på första utskriften blev det perfekt!
Så nu är min kalender personlig, och helt underbart fin!

Idag blev det en kortdag i skolan, det visade sig att läraren var sjuk då vi väl var nere i Övik... Suck, att dom inte kan klämma ur sig det innan man kör 16mil tur och retur...
Men som tur var så hade vi tänkt att gymma efter skolan, så vi sköt fram det och det blev lite gymning på förmiddagen istället.
Fyyyyy vad skönt!
Så länge sedan jag visades i en sån lokal, och gu vad jag har saknat det!
Det blir att skaffa gymkort så fort jag tar mig in till stan och har det närmare!


TGIF

ÄÄÄÄÄNTLIGEN HELG!
Så grymt efterlängtad den här helgen är, det är helt otroligt!
Har nog aldrig varit med om en vecka som innehållit så många dagar, dom ville aldrig ta slut!
But finally, its friday night!

Dagen har spenderats i Umeå, på Idrottsmedicin, och jag kan verkligen lova att varje minut av dagen har känts som en evighet.
Började med att vi tog 7.15 bussen in till stan för att börja 8.30 på Idrottsmedicin. Fram till 10.50 satt vi och hade teori, sen hade läraren tänkt att vi skulle hinna 5 grupper med cykeltester för övning innan kl 12 då det var tänkt att ta lunch. Jag, Sofia och Carro började med vårt test 12, så det blev en sen lunch för oss och magen verkligen skrek efter mat där vid 13.15.
På eftermiddagen började vi med examination av cykeltester och även här blev det en låååång väntan. När vi äntligen fick sätta oss på cykeln för att examinera åkte i princip hela övriga gänget hem och hade helg, men inte för oss, vi hade då just börjat med examinationen.
Det som var skönt var att vi jobbade på i bra tempo och det tog inte så lång tid för oss. Läraren, den ordinarie testledaren, sa att mina värden var på elitnivå, HAHAHA, säger jag då. Det tror jag så mycket jag vill på, eller min kropp har nog väldigt svårt att tro det, men det var bara kul att höra att värdena jag fick fram var på den nivån.

Då vi hade examinerat cykeltestet praktiskt så var det dags för teoriprov, som vi inte trodde skulle vara någon större fara. Men jag kan lova att jag många gånger starkt trodde att provet var skrivet under en snabb kafferast eller under ett toalettbesök. Snacka om orelevanta frågor, och frågor som vi inte ens har fått chansen att lära oss hur man ska räkna ut och svara på. Gjorde iallafall mitt bästa, och räcker det inte till så får jag väl bara skriva en gång till. Dessutom blev vi placerade mitt i korridoren, där människor gick förbi och pratade i hög volym, ingen belysning ovanför bordet och ingen vakt som kollade så vi inte pratade med varandra. Respektlöst och oprofessionellt tycker jag. Men jag blir inte förvånad att det går till på det här sättet.... vi börjar bli van...

Nu är det iallafall som sagt helg! Ikväll blir det hemmamys och imorgon blir det fest i Olofsfors, tror den här helgen kommer bli jättebra. Det finns bara en sak som fattas - Mathias!! Han sitter i skrivande stund i bilen påväg upp till fjällen tillsammans med en kompis. Dom ska vara där över helgen för att köra en massa skoter. Jag är helt säker på att dom kommer att ha jätteroligt, så länge han bara kommer hem hel till mig igen sen <3


Skola.

Ibland är skolan ganska så skön.
Då dagarna består av ansiktskurer, helkroppspeeling och inpackning, då klagar jag inte!
Kroppen är mjuk som en babystjärt och vi har det jättemysigt!

Men nog känns det att det är mycket skoltid alltid... Helt slut när man kommer hem, och det görs inte många knop för fröken Jonsson. Dagarna går och snart närmar det sig praktik på IKSU. Därför försöker jag lägga all min energi på allt vi förväntas komma ihåg inför alla behandlingar. Är nervös inför praktiken, men samtidigt mycket förväntansfull. Det ska bli kul att se branschen på riktigt =)

Ska även försöka ge mig på lite mer behandlingar och massager på hemmaplan, så man blir ännu bättre på det vi lär oss. Kommer att köpa hem en del produkter från Dermanord och öva, öva, öva =)

Nu bär det av mot systemet innan vi drar igång igen. I helgen nalkas fest i Olofsfors, ska bli kuuul!

Saknad.

Ikväll är en kväll då jag saknar dig så otroligt mycket.
Så där mycket att det klumpar sig i halsen då jag tänker på dig.
Då man känner hur maktlösheten kryper över en.
Känslan av att du är borta för alltid gör sig påmind.
En kväll då man bara vill spola tillbaka tiden....

Dumma unge... Varför?
Det finns ingen som någonsin kommer att kunna ta din plats, du kommer förevigt vara våran lill-frida.
Men vi vill ha dig här.
Inte flera tusen mil bort, i himlen....
Jag vill krama dig, känna dig och vakna upp från en mardröm som aldrig vill ta slut.

Livet är orättvist. Men det finns alltid en ljusning, jag hade funnits där.
Dumma unge... Varför?.....

Du är så älskad och fruktansvärt saknad!


Min ängel....

Min helg i bilder.

Åh, helgen har varit jättemysig, men som vanligt alldeles för kort. Efter förra veckan som var fylld av massa Övik, var helgen mer än välkommen. Snacka om att mitt liv på vardagen består av att andas Övik, så fort jag kommer hem blir det döläge i soffan och sen var det inte mycket mer av den dagen.

Helgen har inneburit skotertur med älsklingen, fick träffa Hilma, mys, dop för finaste Hugo och nu ikväll har jag tagit mig an en timme på träningscykeln.

Slänger upp bilder som får beskriva min helg:














Sista terminen är startad.

Efter terminens första dag så känns det faktiskt bra, det var lika mycket som jag trodde. Och det kommer vara otroligt mycket under de närmsta månaderna.
Vi kommer börja 8.30 och sluta 17.00 alla dagar, utom 1-2. Det kommer att kännas!
Men samtidigt känns det bra att vi börjar en kurs som är helt praktisk. När vi kommer att vara i skolan så kommer det att vara för att vi ska lära oss att göra inpackningar, peeling, kurbad och ansiktskurer för olika hudtyper. Det känns jättespännande och jag tror att det kommer att bli riktigt roligt. Framför allt kommer det att vara skööönt då vi får uppleva allting själva =)
Som till exempel idag så rivstartade vi med helkroppspeeling med två olika typer av scrub. Riktigt härligt!

Hann även med en liten shopping på lunchen som resulterade i 3 linnen, 2 par fingervantar och en ny kalender.
Kalendern var det enda viktiga, resten var bonus =)
Hatar att ha hur mycket som helst att tänka på med tider, olika platser osv, sen måste man ha allting i huvudet. Det blir bara kaos. I sådana lägen så är kalendern ens bästa vän!

Nu ska jag återgå till allt fix som jag hade tänkt att ta mig an ikväll.
Imorgon är en ny dag, och då har jag tänkt att vara pigg och allert i huvudet, så det blir nog inte en så sen kväll =)

Party all night long.

Vilken underbart bra helg detta har varit!
Två fester med fantastiska människor, och sen lite tid med en underbar pojkvän däremellan.
Ibland är livet bara för bra! =)

Fredagkvällen spenderades hos Erica tillsammans med Emma, Ellen, Sofia och Ericas kusin Tove. Det blev pizzamiddag och sedan spel med en massa skratt. Efter det bar det av på Allstar, där kände vi dock inte så många men hade riktigt roligt ändå! =)

Lördagen var lite småseg, men det blev ändå lite gjort. Masserade Mathias, åkte in till stan och sedan spenderades eftermiddagen på garaget där Frida och pappa håller på och jobbar med Fridas epa.
På kvällen åt vi mysmiddag med familjen och sedan var det bara att ställa sig och göra iordning för kvällens bravader. Vid 7-tiden åkte jag och Sofia till Olofsfors för en kväll hos Carro och Rickard. Vi firade in den sista terminen och att alla tentor är gjorda! Riktigt roligt, och bra människor! Ser redan fram emot nästa gång! =)

Även denna dag är lite seg, men jag mår bra! Marie kommer hit på en stund och då blir det massage och en massa prat! Efter det ska jag försöka fixa iordning inför morgondagen då nästa kurs drar igång. Den kommer att gå i 200km/h får jag för mig. Men det är bara att bita ihop.


Wasted day.

Denna dag har handlat om en enda sak - pluggning.
Klev upp 7.00 imorse och från 7.30 har jag suttit hela dagen fram tills nu, 21.30.
Det kan inte vara mänskligt att låta livet tappa en hel dag på sån här skit?
Det jag har gjort pauser för är en promenad med Frida och David till skolan på 20min, lunch kombinerat med samtal till Marie som fyller 22 år idag (graaattis igen gumman!), och middag med familjen.
Sen har mitt huvud varit djupt försjunken i den tjockaste bok jag hållit i, och jag har försökt tagit anteckningar på allt jag tycker verkar extra värt att lägga på minnet.
Men nu, efter alla dessa timmar idag, känner jag mig inte mycket smartare än vad jag gjorde imorse.
Känns bara som att dagen har runnit iväg och hjärnan har varit på semester. Inte värt. Taskigt planering för utlandsresor tycker jag...

Det kommer att bli MYCKET spännande för fröken Jonsson att se imorgon hur det går, jag vågar verkligen inte hoppas på nånting, då blir man bara besviken.
Ska kliva upp i tid imorgonbitti också, och ge ett sista ryck, eller iallafall väcka upp de hjärnceller som gömmer sig där inne.

På eftermiddagen blir det att åka ner till Olofsfort till Carro och skriva klart grupparbetet som inte alls är mycket kvar på, sen skulle sötingarna Carro och Rickard bjuda på middag =) Blir myys!

Har suttit och funderat - och jag tror att jag har kommit fram till, och är relativt säker på att det här troligtvis blir min sista universitetstenta (rätta mig om jag har fel, classmates). Vi har tre kurser kvar under denna sista termin, första praktik tillsammans med projektarbete = ingen tenta. Sen friskvårdsmetodik där vi ska lära oss ännu mer om sätta rörelser till musik, rytm, ledarledda övningar osv = lär inte vara någon tenta, en examinerande uppgift skulle jag tippa på. Sen avslutningsvis har vi examensarbete på egenhand och sånt redovisas väl bara(?) = ingen tenta!!

Hur underbart hade det inte varit om mina tankar faktiskt stämde, att aldrig mer behöva sitta på det här sättet och ha ångest över när man ska gå in i den där hemska salen och förväntas presetera. Nej, då tar jag heller redovisningar där man kan freestyla litegrann =) Har aldrig haft svårt att tala inför folk, så jag förstår inte varför det skulle slå till under sista terminen.

Hade varit woonderful!
Nu slår jag igen mina blå, och hoppas på under imorgon.
Jag vet att jag har med mig mina änglar <3

En liten bebis!

Imorse väcktes jag på bästa tänkbara sätt!
Vid 06.30 fick jag ett mms av Mathias med en bild på en ny liten familjemedlem!
Maria och Rickard (Mathias storasyster) åkte in i natt till BB i Skellefteå och tidigt imorse kom deras lilla dotter, Hilma.
Några dagar sen var hon, men hon är så välkommen! 11-01-11, många ettor i hennes födelsenummer =)
Jag hoppas bara allting har gått bra för Maria och att födseln gick bra!
Så nu längtar jag bara tills dom kommer hem och jag åker upp dit träffa dom allihopa.
Bebisar är nog det mysigaste som finns! =)

Dessutom är den min finaste lillprins 3 månadersdag idag också, lill-Hugo! <3
Åh vad denna dag känns bra! =)
Nu väntar jag bara på nästa bebis som ska komma i maj!

I övrigt så försöker jag plugga, men känner mig tyvärr rätt omotiverad. Inte så konstigt så tänker jag mest på små bebisar idag, väldigt mysigt, men kanske inte så passade eftersom att tentan närmar sig med stormsteg.
Uschba...

Trots att jag vaknade på bästa sätt imorse, så kan jag inte skryta med att natten har varit särskilt bra. Sover riktigt dåligt om nätterna, ligger och vrider och vänder mig, sängen känns för stor, kuddarna är inte tillräckligt fluffiga, tänker konstiga tankar om att något ska dyka upp i mörkret så jag måste sova med lampan på.... Har inte varit så förut, men det är verkligen inte kul att ligga själv! =( Jag som verkligen behöver sova på natten så jag kan vakna upp pigg på morgonen och ta tag i allt som måste göras. Inte bra, och jag vet inte vad jag kan förändra eller göra heller...
Mathias måste nog börja komma och sova med mig varje natt så jag inte känner mig ensam! Det går bra!

Bebismys.

Idag har jag fåt snusat på min lilla favoritbebis, det gjorde min dag!
Det finns nog ingen som kan ge en så mycket energi i kroppen, bara genom en liten blick eller ett litet skratt, som Hugo kan.
Fantastiska lilla varelse! <3

Innan vi åkte upp på Ersboda för att träffas med Maria, Johanna och småpojkarna så pluggade jag.
Kanske inte så mycket som jag hade bestämt mig för att göra, men dagen är inte slut än, så än har jag tid på mig att bocka för allt som jag hade bestämt mig för att hinna.
Ibland måste man bara få njuta, och i eftermiddag var en sådan stund, när jag bara fick sitta ner med folk som gör mig gott, prata, skratta och bara låta timmarna rinna iväg. Det är sådan som kallas livskvalité =)

Men det är ändå blandade känslor inför tentan som ska skrivas på torsdag. Fick reda på för en stund sedan att vi får skriva den i Umeå istället för i Övik så det känns skönt att man slipper dom extra pendlingsmilen på torsdagmorgon. Det känns som vi kommer ha många gånger på oss under den här våren att bekanta oss med den vägen igen, då schemat för nästa kurs i princip fyller in alla dagar under veckorna. Kommer vara mycket praktiskt, så det ser jag ändå fram emot. Att inte behöva sitta stilla i en föreläsningssal och anteckna, utan hellre står jag i en metodiksal och får en ansiktsbehandling eller utför en inpackning, det är ju faktiskt det vi har väntat på, att äntligen bli mer fulländade inom ämnet!
Men tentan ska skrivas bort på torsdag först som sagt, och jag hade nog inte förväntat mig att kursen skulle bli så här när jag först läste om den. Vi har haft 4 föreläsningar och resten har varit hemarbete, en av föreläsningarna var en gästföreläsning och läraren var inte ens där, så vad vi har lärt oss under den här delen vet jag faktiskt inte, och inte heller vet jag vad han har för förväntningar på att vi ska ha lärt oss. Allt är bara så oklart.
Men samtidigt så är läraren så pass lugn, och så fort vi har antytt på att vi blivit stressade av att vi inte riktigt vet vad som förväntas , så har han bara lugnat ner oss med att säga att det kommer att gå bra.
Så jag litar på det. Till fullo.
Jag läser det vi ska läsa, jag lär mig diagrammen vi ska kunna. Mer kan jag nog inte göra, utan bara hålla tummar och tår att tentan går bra på torsdag och sedan på fredag avslutar vi den här kursen med att redovisa mitt, Sofias och Carros grupparbete.
Det måste helt enkelt gå bra.

4jan.

En ny dag i kalla januari, men än så länge sitter jag inne, så mig går det ingen nöd på.
Försöker vara duktig och plugga, vi har ju grupparbete som ska färdigskrivas till nästa fredag, och sen är det dessutom tenta nästa torsdag, uschba, man kastas in i verkligheten alldeles för fort!

Idag blir det iallafall att åka in till stan på eftermiddagen, jag vet inte riktigt vad som händer men Lina och Frida skulle driva på på stan en stund tror jag, så då hänger jag på.
Sen ikväll blir det bowling! Ett år sedan sist, och då var rännorna på sidan inte mina bästa vänner. Så ikväll har jag tänkt att ta igen allt, så då får mina motståndare passa sig ;)

Ska även försöka ge mig på några massager här i dagarna också, var förkyld under mellandagarna så då gick det mindre bra att massera, men nu är jag tillfrisknad, förutom att jag vaknade med halsont imorse, men jag måste nog påbörja mina sista massager snart. Har 7stycken kvar att massera innan nästa måndag då vi ska vara klara. Har mina uppbokningar så nu är det bara att sätta igång. Tänkte ta mig an Frida och Lina ikväll =)

Back to business.

Är hemma i kalla Hörnefors igen efter en helt underbar helg hos Mathias.
Helger har som vanligt en tendens att gå alldeles för snabbt, och jag insåg imorse när jag slog upp mina blå att det lilla jag hade till jullov nu är över..
Idag blir det att sätta igång med grupparbetet som ska vara färdigt till nästa vecka, samt att vi har tenta i slutet på nästa vecka också. Så det är bara att sätta igång att plugga och se glad ut.
I och för sig så är finaste Lina här nu, så det blir nog att försöka avsätta en hel del tid för henne också.
Som imorgonkväll till exempel då vi har planerat att fara och bowla, sen på onsdag fyller kusin Julia 16 år så då blir det kalas för henne.
Så det blir inte att låsa in sig på rummet och plugga sönder hjärnan riktigt än, det kan jag spara tills nästa vecka..
Usch, jag vet hur jag blir då tentor närmar sig, svår att ha och göra med och stressar upp mig alldeles för mycket. Att jag aldrig lär mig, jag tycker bara synd om dom som måste ha med mig att göra under dessa tider.
Ändå är läraren till denna kurs otroligt lugn och har under kursens gång plockat bort en hel del som han inte tycker att vi behöver lägga tid på att lära oss, så rätt som det är så är tentan perfekt utformad för min förmåga, eller inte?

Nu längtar jag bara tills 3 juni, då mitt pendlande till Övik är över och jag tar examen och kan börja leva! 5 månader kvar idag, det kan jag fixa! Det kommer att kännas så grymt bra när jag stiger ut från skolan för sista gången!

Som sagt, grupparbete på en stund, då vi ska hitta på att vi startar upp en spaverksamhet i Olofsfors. Vi har kommit en bit, men än är det mycket kvar. Ingen rast, ingen ro.

Men dom här 12 dagarna som jag har fått varit ledig har varit helt loooovely!!!

New year

Nu är nyårsafton förbi och ett nytt år har anlänt.
Jag tror faktiskt att det här året kan bli riktigt bra,
låg och tänkte på det imorse när jag inte kunde sova.
Då funderade jag över allt som skulle komma att hända - att jag går ut skolan, jag ska köa dragracing hela sommaren, troligtvis flytta hemifrån och en massa andra saker som får det att pirra i hela kroppen.
Som sagt, jag hoppas verkligen att det här kommer att bli en kanon år, då både 2009 och 2010 innebar en hel del tårar och tragedier. Nu håller vi tummarna!

Nyårsaftonen firades iallafall i Bygdsiljum och var en helt underbar dag!
Jag och min finaste Mathias förlovade oss!! <3
På förmiddagen åkte vi ut med skotern och där mitt ute i skogen i ett vitt, underbart vinterland tog vi på oss ringarna. Hur underbart som helst!


På kvällen blev det middag och mys hos Nicke och Linnea. Rostbiff och potatissallad, mums!
Grevinnan och betjänten hann vi också med!
Sedan bar det av på en annan fest och 12-slaget firades med massor av raketer och champange =)





Dagen efter mådde jag som jag förtjänade, men finaste åkte in till Bygdsiljum och köpte skrovmål så då blev det genast bättre. Lite salt löser det mesta ;)

Ett nytt år är här, med nya förutsättningar.
Jag tror det blir awsome! =)

RSS 2.0