Undebara helg

Nu är jag hemma i Hörnefors igen efter en underbar helg i Åkullsjön med min underbara älskade!
Den här helgen tog nog världsrekord i mysighet, så mycket tycker jag om den!
Började med att jag kom till Mathias sent på torsdagkväll, var egentligen planerat att vi skulle ta ett nattbad då, med det var mörkt och kallt ute så båda bangade.

På fredagen åkte vi upp till hans bror en sväng och myste på med flickorna, sen lagade vi för första gången mat tillsammans. Kebab fick det bli och jag ,åste säga att vi var riktigt duktiga ;) Sen på kvällen åkte vi till Nicke och Linnea och tillsammans åkte vi till Linneas pappa som har en sjö nedanför sitt hus. En sjö fullt med massa fiskar. Jag metade, och varje gång jag satte ner spöet så rykte det och flötet guppade på. Fick säkert 30 fiskar, och det var hur mysigt som helst! Synd bara att värmen inte riktigt var på vår sida. Efter det åkte vi hem och värmde oss och satte på en film, Pistvakt. Trötta och nöjda åkte vi hem från Bygndsiljum och redo inför morgondagens utflykt.
Då bar det nämligen av till Pite Havsbad där Nickes föräldrar och lillebror hade hyrt stuga över helgen. Dom ville att vi skulle komma upp och bada med dom, och vi var inte sen på att säga nej. Så 9.00 bar det av mot Piteå och under dagen badade vi, hyrde trampcykel, åt glass och spenderade pengar på tivolit som var där. Fick världens sötaste gosedjur med rosakläder av Mathias, en sån här jättelen liten sak! Satt i stugan ett tag innan vi insåg att klockan var mycket och vi skulle grilla till middag. Lagomt hungriga högg vi in på köttet runt 21 och det var värt att vänta på! Finns det nånting jag älskar med sommaren så är det dom underbara grillmiddagarna. Ingenting smakar som grillat =) Efter middagen såg vi på film och sen åkte vi hem trötta efter dagens bad och annat mys!

Igår regnade det hela dagen och man hade verkligen samvete att vara inne. Vi åkte upp till Mathias bror igen en sväng och såg på teve med han och Agnes. Hon fick se min bil på teve, som var med i en av scenerna av den nya teveserien Racers som handlar om dragracing =) Nicke och Linnea kom förbi och undrade om vi ville åka med dom in till Robertsfors en sväng och det gjorde vi. Eftersom att det var Linneas födelsedag så passade det jättebra att ta en middag tillsammans på pizzerian Mallorca. Sen åkte jag och Mathias hem och hade Air-Bud maraton, då vi såg 3 av dom 5 filmerna som finns. Snacka om fin hund!

Så nu är helgen över och jag är så nöjd över allting, den kunde inte ha varit bättre. Jag och Mathias fick ta igen en massa förlorad tid och umgås ordentligt innan jag nu åker till Mantorp imorgon. Det ska bli riktigt roligt, men inte lika kul om man ser på väderkartorna. Dragracing får man inte köra i regn, och det ser inte lovande ut om man säger så. Som tur är så finns det mycket att göra på området och sedan står sveriges största väskaffär just utanför entren och en liten bit bort finns ett ganska stort köpcenter. Så vi ska nog få tiden att gå =)

Har kommit fram till att jag verkligen inte har varit hemma mycket den här sommaren, har i princip levt i en resväska och pendlat mellan dragracinglliv i bussen eller bo hos Mathias ett par dagar. Men sommaren är väl så, den går fort för att man har roligt och man hinner ändå med mycket om man tänker efter. Synd bara att det oftast går för fort och vips så är hösten och skolan här.
Men jag passar på att leva i nuet och imorgon bär det som sagt av igen.

Evigt pendlande.

Kollade just över schemat på den kommande kursen som börjar i slutet av augusti och kommer att pågå till början av november, det är många dagar vi ska ner.
De enda lediga dagarna är i princip helger och dagar för att plugga till hemtentor osv.
Det är jag inte van vid, och jag tror att det kommer att bli mycket påfrestande att åka dessa mil varje dag.
Men har man gett sig in i leken, får man leken tåla, säger man väl?
2 terminer kvar och sen är vi klara, vilket känns grymt skönt.

Men tankarna är många över hur man ska göra, ett tag blev jag riktigt sugen på att skaffa en lägenhet där nere, bara för att ha närmare till skolan då vi ändå ska gå varje dag.
En lägenhet med bra hyra som man kan bo i under veckorna hade inte varit helt fel, får tänka mer på det, och höra med kontakter :P
Dessutom kan jag inte låna mamma och pappas bil om det är så att vi ska pendla under hela veckan, dom måste ju ha bilen här hemma. Så blir det inte lägenhet i Övik så måste det nog bli en billig bil istället.

Hm, inte lätt att vara pendlande student alla gånger.
Får tänka tills det börjar ryka ;)


Home again.

Nu är vi hemma efter 11 dagars resande i Norrbotten =) Först åkte vi som sagt till Piteå på tävling där, bodde i "Lillsjön" över en natt, där måååånga tårar rann då en liten fröken saknades. Våran lill-gumma som verkligen brukade uppskatta övernattningen i Lillsjön med bad, skratt och umgänge långt in på natten efter en helgs körning i Piteå, som hon alltid klarade av galant. Lilla gumman, som nu förtiden alltid åker med mig i bilen i form av ett kort, en text på bakrutan, och ALLTID i mitt hjärta...
Men natten i Lillsjön innebar även denna gång mycket skratt och bad,  man måste försöka tänka att livet måste gå vidare, hon är med oss, och hon vill att vi ska ha roligt!

Efter Lillsjön blev det flera nätter på Pite Havsbad med gokart, stranden, bad, After Beach, Minigolf, gratisbio osv. Ett par underbara dagar med bästa gänget! Enligt min mening så ska vi helt klart göra detta till en tradition!

Sedan bar det av mot Skellefteå, i hopp om en bra tävling... Tävlingen var kanon, arrangörerna gör ett fantastiskt jobb, det är bara otur att min bil inte vill hålla igång alla gånger.
I första kvalrundan gick struten till växellådan av, igen.... Dock på ett annat ställe än i Piteå, men ändå. Så det var bara att vänta tills lördageftermiddag då allting var ihopsatt igen.
Då väntade nästa problem. Efter att jag hade gjort burn-outen och skulle gå in i stage hade jag ingen gas, och vi kunde snabbt konstatera att gasviern hade gått av, på ett helt friskt ställe dessutom, det fanns ingen orsak till att denna skulle gå av, men det gjorde den.
Fixade dit en ny, och en Emelie som var redo att ta nya tag. Gjorde min burn-out och skulle rulla in i stage, ingen gas. Då hade den hoppat ur, eftersom att den var så sträck i maxläge på gasen, blev den så slak då jag släppte på gasen. Fick strippa fast den, och SEN kunde jag köra.
Så medan de andra körde 9 kvalrundor så körde jag 3... suck. Så det kändes inte riktigt som att det var min tävling.
Frida och David däremot gjorde en superbra insatts i helgen, då David först satte en reaktion på 0.000, alltså det bästa man kan få, och kort därefter hade Frida en reaktion på 0..001, jag är riktigt stolt över mina syskon!!

På söndagen var det dags för eliminering och vi vaknade upp till regn.... När regnet slutat och banan var torr satte vi igång med elimineringen, Frida och David körde sina race, och båda vann med bra baktanke bakom loppen! Redan innan dom hade åkt iväg var det snack om att tidtagningen tjafsade, men varken Frida eller David hade påverkats av detta, då man eneklt kunde läsa av på tidkorten att allting var korrekt. Ändå tog man beslutet om att alla juniorer skulle köra om, trist, då dom hade gjort sånna bra race!
Innan tävlingen skulle dra igång igen ville man kolla upp vart problemet satt, och efter 4 timmar kallade man till förarsammanträde och förklarade att tävlingen skulle avblåsas eftersom att problemet var så mycket större än man kunde tro först. Dom hade till och med ringt till tillverkarna i USA, men ingen visste vart felet satt. Det var som att det inte fanns, men ändå var det bugg i systemtet. Alltså inte arrangörernas fel, men så tråkigt på en sån bra tävling!
I mitt fall visade det sig att det nog var ganska bra ändå att tävlingen ställts in. För när jag skulle starta bilen som stått och väntat i 4 timmar på startplattan började det ryka jättemycket i kupen, och det var som om ingenting fungerade. Efter att pappa tagit sig en titt på det, visade det sig att jag hade haft en kabelbrand... Ännu ett problem min bil ställer till med. Jag tror han är i trotsåldern eller något, men nu får den ta och ge sig.

Nästa tävling är i Sundsvall 20 augusti ungefär och tills dess hoppas jag allting är ihop och ska funka! För då har jag planerat att vinna 5000kronor i en cup jag kör i! =)

Så nu är vi som sagt på hemmaplan och dagen i dag har varit allmänt seg. Det kommer efter efter alla bravader. Jag har suttit i solen, tagit igen lite datortid, varit och hälsat på kusinerna, då Petter har fyllt år och Julia har konfirmerat sig, dessutom åker Petter tillbaka till USA på onsdag, så vi åkte öven dit för att säga hejdå till honom.
Imorgon blir det att träffa Marie, i hopp om att det är bra väder ute så vi kan sola och bada =) På kvällen ska jag träffa Marielle och gå ut med henne på tisdagsrex och ta igen lite tid!
På onsdag ska vi plocka jordgubbar med farmor, och äta i mängder. Och senare på kvällen blir det troligtvis middag med Emma =)
På torsdag hoppas jag på en klippning av mitt hår. Sen blir det middag hos morfar, kalas för Oskar och sen bär det av till min allra käraste! Ta igen maaaaaassor av tid med honom, då det inte blir riktigt samma sak då man är på tävling. Plus att jag har hört att det ryktas om att vi ska bada med Nicke och Linnea också, det tackar jag verkligen inte nej till och än en gång hoppas jag på bra väder! =)

Så ser min vecka ut, och sen på tisdag smäller det. Då bär det av till Mantorp.
Ingen rast ingen ro för Emelie Jonsson.
Både positivt och negativt.
Men jag försöker njuta så gott jag kan av sommaren! =)


En rosaklädd Emelie i Lillsjön

Intervju från VK

Här är intervjun jag gjorde för VK =)

http://www.vk.se/Article.jsp?article=362500


Piteå Havsbad

Oj oj, long time no see!
Såg just att jag inte uppdaterat på 3 veckor.
Tråkigt, men samtidigt vet jag inte om det hänt så där jättemycket.

Maltträsk var kanon, efter det väntade Wheels som inte kunde blivit bättre och nu är helgens tävling i Piteå överstökad. Sitter just nu på Piteå Havsbad med 4 bussar som bildat en innergård, hur mysigt som helst!

Som sagt, tävling i Piteå i helgen, och jag var så taggad. Hade till och med blivit intervjuad för VK inför tävlingen också, riktigt roligt!
Efter första rundan på fredagmorgonen visade det sig att jag hade kört av struten till växellådan så då fick min mattsvarta skönhet stå till lördageftermiddag då den var lagad och regnet hade slutat falla. Fick två rundor och slutade kvalfemma.
På söndag var det eliminering och i första rundan rödlyktade jag med -0.005, alltså 5 tusendelar. Riktigt jobbigt, när det är så lite.
Körde iallafall personbästa i både tid och hastighet, 12.02 sek och 182km/h.
Så i helgens tävling i Skellefteå har jag tänkt att satsa på en hög 11 =) Hade varit riktigt skoj! :D

Som sagt nu är vi på Piteå havsbad och ska stanna här tills på torsdag då det bär av till Skellefteå.
Snart ska vi gå iväg för att många av oss ska köra gokart, jag avstår. Jag är fotograf istället ;D
Sen ska vi försöka ge oss på ett bad också, det ska bara bli varmare först. Här har det regnat hela morgonen!

Saknar redan min andra halva som har åkt hem för att jobba <3

RSS 2.0