Parfymfri.

Har börjat på ett nytt jobb förra veckan. Hade jättetur som fick det, och jag kommer att vara där fram tills nästa sommar, det känns skönt att veta vad jag kommer att göra under en sån lång tid.
 
Men idag blev jag faktiskt ledsen, kände mig så överkörd... Det är inte roligt när någon man jobbar med inte litar på vad man säger.
På avdelningen där jag jobbar får inga parfymer förekomma, något som jag tagit allvarligt på. Doft för mig är jätteviktigt, och mycket av mig identitet sitter i hur jag luktar, men det är något jag måste acceptera med tanke på det jobb jag har.
Att då bli anklagad för att man "luktar för mycket för min smak" känns ganska oschysst, då jag vet att jag har sagt upp allt som har med parfym att göra; schampoo, balsam, tvättmedel osv. Jag har offrat en hel del, och när jag då säger något så vill jag att personen jag pratar med ska lita på vad jag säger. Nej, istället får jag en näsa uppkörd i håret och någon som luktar länge och väl, innanför min personliga zon. Jag kände mig så förnärmad. Att någon inte litar på vad jag säger, utan istället tar sig friheten att bara kliva på. Blev chockad och mållös.
Och sen får man bara "konstigt... konstigt" tillbaka, och en rygg som går iväg, som om denne person fortfarande inte tror på vad jag säger.
 
Mindre kul, men då är det tur att det finns andra som man kan luta sig tillbaka mot, som säger att jag inte ska ta åt mig, att jag inte ska bry mig, att hon/han har fått höra samma sak, trots att den också vet att det som sägs är sanning. Men man känner sig bara så skyldigt, trots att man vet att det man sagt är sant.
 
Jag fortsätter stå upp för mig själv, och struntar i hur vissa bara har ett mål i sikte; att sätta mig på plats. Nä, imorgon är en ny dag, och kanske så kommer ett samtal som kan förändra situationen, man vet aldrig :)

Kommentarer
Postat av: Arianne

Men usch vilket sätt!
Nog förstår jag att de måste vara noga men samtidigt måste de ju lita på dig och inte behöva lukta precis som ferdinand gör på sina blommor! Nej fy alltså! Men precis som du säger så stå upp för dig själv! Fortsätter det så måste du ju prata med någon inom samma område!
Kul att du har fått ett jobb iaf! Hoppas bara att du blir bra behandlad också!:)

Svar: Tack för stödet Arianne! Ja, jag vill ju att dom ska lita på mig, det känns inte roligt alls att bli ifrågasatt och anklagad så där! Men jag ska fortsätta stå upp för mig själv, alltid! :)
emeeliejonsson.blogg.se

2012-09-17 @ 21:28:37
URL: http://tralllle.blogg.se
Postat av: Susanne weidenhag

Men stackare. Var det A ?

Hur som, stå på dig!

Svar: Jo, det var det. Förvånande va? ;) Jag låter ingen kliva på mig, men jag blev bara så chockad, just när någon som sagt bara tar sig friheten att kliva innanför min personliga zon...
emeeliejonsson.blogg.se

2012-09-18 @ 19:30:39
URL: http://susanneweidenhag.wordpress.com
Postat av: Susanne weidenhag

Så gjorde hon nästan dagligen på mig. Låte henne inte komma åt dig! Det är nått *pip* där......

Jag tror på dig vännen!

Kram

2012-09-19 @ 10:52:10
URL: http://susanneweidenhag.wordpress.com
Postat av: Emelie Linden

Näe! Vad arg och besviken jag blir på den där människan! Det är inte okej att göra så! Det har ju tyvärr hänt förrut så det har ju ingenting med dig att göra, helt hennes problem, så ta inte åt dig! Riktigt taskigt att göra så mot någon ny, när man redan känner sig underläge mot de ordinarie, hon borde tacka och ta emot att få jobba med någon så underbar som du! Kram!

2012-09-25 @ 09:37:33
URL: http://mlili.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0