Summering av underbara januari.

Den här dagen blev ju som sagt verkligen inte som jag hade trott, men allt ordnade sig verkigen in slutändan!
Men pulsen var verkligen hög ändå, som om jag inte vågade slappna av för att jag så skulle kunna tappa kontrollen. Barnen ligger i mitt ansvar, det är mitt jobb, och som enda ordinarie under en dag så vill jag verkligen ge dem en trygg grund och bra upplevelse. Barnen ska gå hem nöjda varje dag, precis som jag!
Idag kunde jag verkligen ge dem det bästa av mig själv, jag var närvanade, uppmärksam och tålmodig. Jag var så nöjd, trots att det var som vilken dag som helst :)
 
Däremot kände jag att gymmet som jag hade inplanerat efter jobbet verkligen kom lägligt. Så skönt att få rensa tankarna, öka pulsen ytterligare för att sedan sänka den, utmattad efter ett hårt träningspass. Försökte verkligen pressa mig lite extra, nu när jag vet att det blir träningsfria dagar både imorgon och på lördag då vi befinner oss i Lyckele, då vi verkligen bara ska få slappa och vara! :)
 
Helt otroligt vad jag känner att den här månaden har pushat mig framåt. När jag ser tillbaka i min träningsdagbok så ser jag vilken enorm skilland jag ligger nivåmässigt, och det är bara på 31 dagar. Vikterna på maskinerna har ökat markant, jag orkar betydligt mycket mer rent konditionsmässigt och det har gett så mycket. Jag älskar att komma iväg på gymmet, trots att jag inte alltid är så peppad före så är jag såå nöjd efteråt. Sen jag har världens bästa träningsbuddies, och det ger så mycket. Någon som drar lite extra då energin kanske inte riktigt är där den ska, lika väl som jag kan peppa någon till träning som kanske inte var så sugen själv, men vet att den behöver det. Att vi hängt mycket på gymmet kan vi inte sticka under stolen med. Under 31 dagar, som den här månaden innehållit, så har vi varit och tränat 21 gånger. Det är inte fy skam, från att komma från noll och ingenting innan jul ;)
 
Den här månaden börjar närma sig sitt slut, imorgon kommer vi in i februari. Det känns som att det verkligen var länge sedan nyårsafton och att månaden har varit lång. Det kan nog bero på den omstruktureringen i kosten som jag och min syster gjort den här månaden. Allt som man "unnar sig", som man egentligen inte behöver har lyst med sin fulla frånvaro den här månadet. Inget godis, inget fika, ingen läsk, inga andra sockerdrycker, inget chips, ostkrokar, jordnötter., ingen glass, så få kolhydrater som möjligt; som mjukt bröd, potatis, pasta, ris osv. Däremot mycket frukt, bär, nötter, grönsaker, protein. Har verkligen försökt fylla på alla depåer med sådan som är bra, som jag vet att kroppen behöver, både för att orka med och få ut så mycket som möjligt av träningen .
 
Det här totalla uppehållet från allt "dåligt" hade vi bestämt oss för att klara under hela januari. Det gjorde vi, och som sagt imorgon byter vi månad. Det är med skräckblandad förtjusning ska jag säga. Dels har magen vant av sig ris, pasta och potatis, man känner med ens när man ätit det att magen blir som en ballong. Men sen har det varit skönt att luta sig tillbaka på vårat löfte. När folk frågat om man vill fika, bjudit på godis osv, så har rösten sagt i huvuder "Nej, Emelie, du äter inte sånt!". Nu får jag ju äta om jag vill, men jag ska verkligen ta kontroll över det. Det ska begränsas och det ska inte finnas fri tillgång till "dåliga matvanor". Det är som att slå krokben på sig själv känner jag. Allt som vi uppnått under den här månaden ska verkligen inte gå förlorat! Vi fick den bästa möjliga starten på det här året, så nu ska vi bara fortsätta i samma takt och göra resterande del av året MINST lika bra! :)
Så länge man har varandra, så man kan peppa och sporra andra.
Ta inspiration från andra, då ens egen motivation börjar falla.
Aldrig ge upp, utan alltid tänka tillbaka på målen man byggt upp innan man satte igång sin resa.
 
Träning är njutning för mig och idag kom vårat efterlängtade paket från Gymgrossisten också. Liten extra pushning i motivationsväg. Komplimentering till våra redan sunda tankar. Så lite egentligen, men oj så mycket det gav. Lyckan att packa upp paketet, jag blev som ett barn på julafton! :)
 
 
Med det så säger jag hejdå till Januari, och välkomnar resten av 2013. Det är nu den riktiga resan börjar, och jag längtar verkligen efter att få se de riktiga resultaten! Tack Frida, Mathias, David, Pontus, Erica, Jessica och Victoria för att ni har peppat och pushat mig under den här månaden. Att vara ensam på gymmet ska man kunna vara, men med en bra träningskompis nära så blir man genast 10ggr bättre!
 
Och Frida, du är grym! Så duktig och envis, ihärdig och peppande! Utan dig så hade jag nog aldrig kommit igång så ordentligt. En januarimånad har aldrig varit så bra tidigare! Its all because of you, darling!

Kommentarer
Postat av: Victoria Paulsson

Du är bara duktig!:D
Det är kul att de är så många som man känner som tränar på samma ställe och som du säger så kan alla peppa varandra och släpa med varandra på gymmet och det gör mkt!;)

2013-01-31 @ 21:36:10
URL: http://victoriasss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0